Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #855 dnia: Lipca 12, 2009, 04:05:08 pm »
0
nie Rebel, nie o to chodzi. mały offtop, krążący wokół tematu, ok, jak najbardziej. ale jeśli zaczyna sie całkowicie bezsensowna rozmowa, totalny offtop, trzeba reagować. tak samo jeśli ktoś gada w jednym wątku na temat który jest ujęty w innym wątku.

Offline REBEL

• Better
  • Respect: +5
« Odpowiedź #856 dnia: Lipca 12, 2009, 04:11:43 pm »
0
Ale zamykanie calego tematu z powodu paru postów typowo spamerskich jest wg mnie przegieciem. Wystarczy usunac te posty i pozwolic ludziom dalej pisac w tym temacie.

Offline Slither

• Legenda
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #857 dnia: Lipca 12, 2009, 04:14:42 pm »
0
a nie stanęło na warnach bo warny nie są już traktowane jako kara tylko jako modny znaczek, a jak jest moderated to sapiecie że posty są akceptowane z opóźnieniem, trzeba było uważać to nie musiały by być moderowane, jak parę dni tam nikt nic nie napisze to się nic nie stanie
z tego powodu jeszcze się nikt nie zesrał :P

Offline REBEL

• Better
« Odpowiedź #858 dnia: Lipca 12, 2009, 04:17:15 pm »
0
Nic sie nie stanie, ale takie rozwiazanie skutecznie zniecheca ludzi do moderatorów. Ja wiem ze jak pospamuje to musze sie liczyc z karą, ale ludzie ktorzy nie maja nic wspolnego ze spamowaniem nagle mają zamkniety temat... To chyba nie jest dobra "kara".

Offline Nope

• One In A Million
  • we're all mad here
« Odpowiedź #859 dnia: Lipca 12, 2009, 04:20:46 pm »
0
rozumiem że Cie to wkurza, ale zrobiliśmy to w formie kary. po otwarciu wątku jeśli ktoś znowu zacznie spamować, może ktoś pomyśli i postara sie upomnieć spamujących, albo chociaż zgłosi to moderacji, żeby znów nie zamknięto wątku.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #860 dnia: Lipca 12, 2009, 04:51:56 pm »
0
http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=6553.180   :???:

no i własnie o tym z REBELEM mówimy - fajna rozmowa, nawet momentami śmieszna, ale niestety patos hyde parku nie pozwala na tak nikczemne posty. Jeden post Ahmeta i całą rozmowę szlag trafił i znowu nudy w hyde parku.

(16:48)

Offline Nope

• One In A Million
  • we're all mad here
« Odpowiedź #861 dnia: Lipca 12, 2009, 04:58:07 pm »
0
Wojo, jak chcesz można z założenia jakiś temat zrobić offtopowym, nawet wyjętym spod moderacji, ale nie cały dział.
jeśli chcesz możemy np. temat 'Co Cie w babach wkurza' uznać za offtopowy, oznaczymy go i bedziecie offtopowac do woli. ale z drugiej strony jeśli wpłynie raport na ten temat za coś innego niż offtop temat zostałby momentalnie zamknięty i wyczyszczony do cna, lub nawet usunięty.

i Wojo, mam prośbe, nie pisz godziny w postach do akceptacji, sam na to zasłużyłeś i cierp. mnie to bardzo irytuje, a akceptuje kiedy tylko jestem.

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
« Odpowiedź #862 dnia: Lipca 12, 2009, 05:37:24 pm »
0
zrobiliśmy to w formie kary

Czyżbym przeoczyła jakieś zmiany w regulaminie forum? Wprowadzono odpowiedzialność zbiorową?! :ph34r:
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline Slither

• Legenda
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #863 dnia: Lipca 12, 2009, 06:40:36 pm »
0
tak, zbiorową, bo była na ten temat narada

Offline REBEL

• Better
« Odpowiedź #864 dnia: Lipca 12, 2009, 06:43:40 pm »
0
Moderatorzy chyba sie bardzo nudza skoro dyskutuja na temat takich głupot :D

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
« Odpowiedź #865 dnia: Lipca 12, 2009, 06:59:32 pm »
0
tak, zbiorową, bo była na ten temat narada
Pod pojęciem "odpowiedzialność zbiorowa" nie mam na myśli różnych decyzji podejmowanych przez moderatorów po "naradach" (btw - nie wiedziałam, że trzeba aż zwoływać "narady", żeby omawiać takie pierdoły... ciężkie jest życie administracji forum :lol:), tylko wynikające z nich konsekwencje dla reszty forumowiczów.

jak parę dni tam nikt nic nie napisze to się nic nie stanie
z tego powodu jeszcze się nikt nie zesrał

No ja z tego powodu na pewno się nie zesram, ale może ktoś inny tak? Dlatego zupełnie nie rozumiem, dlaczego za "przewinienia" (cudzysłów nieprzypadkowy) innych - którzy już i tak zostali "odpowiednio ukarani" - mają odpowiadać wszyscy forumowicze.
Myślałam, że już nic mnie na tym forum nie zdziwi - a tu proszę, miłe zaskoczenie :sorcerer:
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline lamf

• Atittude
  • Respect: 0
« Odpowiedź #866 dnia: Lipca 12, 2009, 07:16:40 pm »
0
Czy to życie realne, czy wirtualne, czy administracja, czy forum internetowe, stołek zamiast służyć do siedzenia uderza do głowy. Może generalnie wprowadźmy zakaz wypowiadania się, bo to w najbardziej naturalny sposób grozi offtopikiem. I forum wtedy będzie takie fajne, grzeczne, a 'władza' będzie dumna z utrzymywanego porządku.

Zawsze myślałem, że ten przybytek służy do dyskusji, którą z kolei pojmowałem jako swobodną wymianę zdań, w trakcie której naturalnym jest odbiegnięcie od początkowego tematu. Oczywiście wszystko z zachowaniem elementarnych, choć też bez przesady  ;), zasad kultury. A tutaj od jakiegoś czasu preferuje się ścisłe trzymanie się każdego przecinka w regulaminie, a to przecież, do cholery, trochę chore jest! A przede wszystkim, najzwyczajniej śmieszne.

Free Wojo!!!

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
« Odpowiedź #867 dnia: Lipca 12, 2009, 07:52:40 pm »
0
Niedługo na forum nie będzie można bąka puścić...

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #868 dnia: Lipca 12, 2009, 10:26:26 pm »
0
Free Wojo!!!

:D

jeśi chodzi o moderated, to akurat tak jak pisali krelke i slither zrobiłem to z premedytacją, bo chicałem mieć znaczek  :P :sorcerer: Pozazdrościłem go Maro  ;) Tylko jak mam dojść do muted skoro mi filtrują posty? :P chyba będę się musiał jeszcze bardziej uaktywnić w shoucie  :sorcerer: tylko cos el_loko się obija, bo razem mieliśmy dojść do bana, a on został przy warnie.

Wracając do tematu, też mnie np. wkurzaja offtopy w newsach, dlatego staram sie tam w ogóle nie pisać. Postów częsci osób tam piszących w ogóle nie czytam.  Wkurzające są wątki zakładane np. w dziale gunsów, które z założenia są nieciekawe, na które odpowiada kilka osób i na tym się kończy. A to własnie takie wątki najbardziej zaśmiecają forum. Można by pomyśleć o czymś w stylu "pytania różne i różniste" w dziale gunsów i coś w stylu strefy offtopa.
A co do hyde parku, rozumiem że można, a nawet trzeba reagować np. na chamstwo. Ale niewinne offtopy, chyba nikomu krzywdy nie robią. Tym bardziej, że w parku udzielaja sie przeważnie starzy forumowicze :sorcerer:

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
  • Respect: +1
« Odpowiedź #869 dnia: Lipca 13, 2009, 06:48:11 pm »
0
Naprawdę nie rozumię,jak można się dziwić,że ktoś został ukarany dlatego,że spamuje???!!! :> Ludzie-są różne tematy na forum-naprawdę od cho.lery ich jest-czyli dla każdego coś dobrego,więc nawet w tematach niby błachych nie spamujcie!Dlaczego właśnie widzę oburzenie,że ktoś śmiał ukarać kogoś za spamowanie w jakimś luźnym temacie???!!!To co-że błachy,to można pisać nie na temat???!!!Naprawdę nie rozumię często ludzkości... :/

I bardzo duże brawa dla wszelkich zarządzających na tym forum,że nie pozwalacie na zwykłe zaśmiecanie poprzez pisanie wszelkich pierdół przez niektórych-co często ma miejsce!Wogóle-gdy widzę,że ktoś prowadzi dysputy w jakimś temacie,to krew mnie niemalze zalewa,bo tematy jak sądzę są po to,aby wyraźić w nich swe zdanie-opinie,a nie chyba,żeby na zadane przez kogoś pytanie odpowiedzieć,jak często się zdarza jednym słowem np."tak" :> PRZECIEŻ TO ZWYCZAJNIE NABIJANIE POSTÓW!!!Czyli co-tak coniektórych kręci ta cyferka nad awatarem-taka jest ważna,że musza spamować,aby nabić tysiące???!!!A na to wygląda :_:
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan