Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #720 dnia: Maja 05, 2009, 03:13:13 pm »
0
Czemu dwa tematy w ChD są zamknięte?

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #721 dnia: Maja 05, 2009, 03:17:44 pm »
0
Sprawdzę,moment ;)
Nie widzę,bo zdaje się,że modzi nie widzą. Jakie są zamknięte?

Używam niebieskiej skórki na forum,więc nie wiem za bardzo ,w jakim kolorze ostrzeżenia są najbardziej widoczne - dajcie znać.
« Ostatnia zmiana: Maja 05, 2009, 03:25:15 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #722 dnia: Maja 05, 2009, 03:43:36 pm »
0
Zamknięte są "Poddział Chinese Democracy" i "Chinese Democracy".

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #723 dnia: Maja 06, 2009, 01:53:12 am »
0
dlaczego to forum stalo sie iscie kupieckie ? :???:
gdybysmy zsumowali wystepowanie w postach czasownika "sprzedal", doszlibysmy do ogromnej liczby  8)
czy nie uwazacie, ze trzeba w koncu przybastowac i pojsc po rozum do glowy ???

nie wiedzialam, ze wojna na linii Axl-Slash jest przenoszona bezposrednio na fanow? czyzby jakis zmutowany wirus? wiec moze coniektorzy sie wreszcie zaszczepia, bo czytanie tych Waszych wypocin, zaczyna denerwowac nie tylko mnie... 8) :ph34r:

wiekszosc z Was perfidnie pluje na stary sklad juz nie wspominajac o Slashu...warto zatem zapamietac jedno - bez przeszlosci nie ma przyszlosci...
jesli to forum stanie sie jedynie jakas forma adoracji Axl'a i nowego skladu, to dlugo nie pociagnie...

:sorcerer:

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #724 dnia: Maja 06, 2009, 06:05:47 am »
0
Czy to się komuś podoba,czy nie to nie jest forum Axla Rose,tylko Guns n' Roses. A chamstwo i offtopiarstwo będzie tępione. Jeśli Was coś denerwuje,jeśli nie macie zamiaru offtopowac i chcecie na to zwrócić uwagę - od tego macie temat Uwagi do spraw forum. Jeśli offtopujecie,albo personalnie atakujecie innych to "nie płaczcie" potem,że spotykają niektórych konsekwencje.
Każdy niech pisze co chce,jak chce,ale w przeznaczonym do tego temacie i bez wyzwisk  :ph34r:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Przeniosłem część postów,wkleję je podając autora:
Dr Drei:

Jaki będzie nastepny post Boskiego_Krzycha?

Na pewno świetny, prawdziwy i szczery, i zawierajacy peany na temat Slasha i Velvet Revolver i dowalajacy Axlowi, Guns N Roses
(a zatem Ashbie czy Brainowi rowniez) Chinese Democracy, mowiacy o tym jak to sie Axl sprzedal - jak kazdy jego post z kilkudziesieciu
po tym jak wrocil na forum

rozumiem ze mozna byc po jednej lub drugiej stronie barykady - ale nieustanne wysmiewanie i wyrazanie swojej antypatii do kogokolwiek
z obecnego obozu GNR jest juz naprawde niestrawne

moze ktos to wreszcie zauwazy - bo niektorzy uzytkownicy ktorzy pisza podobne posty na okraglo czuja sie bezkarni
wedle zasady rowni i rowniejsi

PS dajcie mi moderated, ja do zasluzonych nie naleze
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Slither: ja ci nie dam słusznie prawisz, a na krzycha nie mogłem haka znaleźć
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Boski Krzychu: Sie nie podoba -> zawsze mozna zmienic forum. Bede pisal co bede chcial i wyrazal SWOJA opinie taka jaka tylko chce.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DrDrei:
Twoja opinie (z kim sympatyzujesz, a kogo nie trawisz) znamy od lat, a uzytkownicy z krotszym stazem poznali ja po
pierwszych 5 postach po tym jak wrociles na forum. Myslisz ze jak bedziesz ja powtarzac w nieskonczonosc to cos to da?
 I tak nie przekonasz do zmiany pogladow ludzi z "drugiego obozu" - zwlaszcza ze Twoje posty nic nie wnosza do dyskusji,
nie sa poparte zadnymi argumentami... a najczesciej sa tylko subiektywna opinia naladowana negatywnym ladunkiem
emocjonalnym... a slynne juz "X sie sprzedal" - jesli to mial byc taki zart to byc moze smieszyl kogos za pierwszym czy drugim
razem ale powtarzany do znudzenia staje sie po prostu niestrawny i zenujacy

a jak widac po postach uzytkownikow innych w dziale News - nie jestem odosobniony w mojej opinii - jednak z takich czy
innych powodow nie chcielii napisac Ci w "cywilizowany" sposob co sadza o Twoim zachowaniu
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ja:
Moderacja nie polega na szukaniu haków,czy działaniu na zlecenie. :ph34r:

I tutaj mały "apel" - Macie coś do siebie,to wyjaśnijcie to sobie w cywilizowany sposób,a nie róbcie z siebie nieszczęśników,którym ktoś zabrał łopatkę,albo piaskownicę. Niektóre posty na tym forum są nudne,czy wręcz głupie. Ale głupota nie jest niezgodna z regulaminem. Niestety nie badamy poziomu IQ przed rejestracją. Może prowadzić ;)?

Sztuka argumentacji,dla której kiedyś chętnie wchodziłem na to forum - zanika. Wciąż mamy bezsensowne,jałowe spory,do tego coraz bardziej agresywne.

Przejrzałem posty Boskiego - są bardzo podobne,ale w żadnym razie nie łamią regulaminu.Natomiast poziom agresji,z jakim się spotkał - już tak. W ramach spiskowej teorii dziejów mógłbym teraz niektórym dać moderated,czy nawet banned,żeby się pewne rzeczy skończyły,bo z tego,co widzę nie chodzi tu o Boskiego Krzycha,ale o to,że ktoś ośmielił się naruszyć spiżową postać Axla Rose.
Tak,to forum  Guns n' Roses,którego Axl jest teraz najważniejszym elementem. Ale niech to nie będzie mauzoleum Axla.

Zarzucono mi ostatnio brak bezstronności,bo ośmieliłem się wiele razy w ostatnim czasie sprowokować do tego,żeby krytycy Slasha podali mi argumenty,które sprawiają,że "nie trawią" tej postaci. Argumenty,w jakiejś mierze słuszne. I tego właśnie oczekuję od nas wszystkich - argumentów,nie personalnych wycieczek kwestionujących płeć,orientację seksualną,czy inteligencję.
Argumentów,bo dzięki nim to forum będzie forum,a nie mauzolem Axla.

Forum oznacza wymianę myśli,poglądów,ale w atmosferze nie przesyconej atakami,tylko próbą wzajemnego zrozumienia.
I każdy,kto będzie dyskutował na silne argumenty i w odpowiednim temacie ,a nie argument siły - może czuć się bezpieczny.

A jeśli po wielu miesiącach przebywania tutaj ktoś nadal nie wie,czym jest offtop i czym jest atak personalny,no,to sorry,ale staramy się to pokazać.

Wiem,że niektórzy z nas idą w ślady Katona,który mówiąc na jakikolwiek temat kończył słowami : A poza tym Kartaginę należy zniszczyć.
Tyle tylko,że on był wielkim mówcą,a część z nas niekoniecznie. Poza tym on nie mógł używać sygnaturki,w której mógłby napisać: Nienawidzę Slasha,Axla,Gunsów,Velvet Revolver,Matta Soruma,Bucketheada,Stevena Adlera, newsmana Zqyxa.

A o ile lepsze by to było,nie byłby taki nudny kończąc swoje wywody ;) Pomyślcie o tym.

Na forum jestem od bardzo dawna,a nigdy nie spotkałem się z takim poziomem agresji,ataków personalnych, jak ma to miejsce mniej więcej od czasu wydania CHD. Przykre.

To nie jest forum Axla Rose. To forum Gunsów: którzy byli,są i będą. Mam nadzieję,że wszyscy to rozumieją.
I mam nadzieję,że wszyscy wyciągną z tego wnioski. Bo nawet my,jako moderatorzy mamy ciekawsze rzeczy do roboty,niż ciągłe wyłapywanie ataków personalnych jednych na drugich,czy tłumaczenie tego samego po 100 razy.

Jak dla mnie regulamin mógłby zawierać się teraz w 2 punktach.

1) Pisz na temat.
2) Szanuj rozmówcę swego.

Dotarło?

Jestem za dodaniem do regulaminu twierdzenia,że obrażanie któregokolwiek z Gunsów słowami - sprzedał się powinno być odpowiednio surowo karane.Wszyscy się sprzedali,bo kupiliśmy ich płyty. Niezależnie o kim mowa. Myślę,że to podniosłoby poziom dyskusji,bo na razie zamiast Wersalu mamy polski sejm.

Dzięki za uwagę.
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2009, 06:40:00 am wysłana przez Zqyx »

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #725 dnia: Maja 21, 2009, 09:52:25 pm »
0
Mam pytanko a propos cytowania postów. Widziałem parokrotnie jak modzi napieprzają za cytowanie postów, które są bezpośrednio nad naszą wiadomością. I tu istnieją dwa przypadki postępowania:
1) cytowanie całego postu rzeczywiście nie ma najmniejszego sensu i nie powinno się tak robić
2) ale co z cytowaniem poszczególnych zdań, do których odnosi się nasza wypowiedź. Często post wyżej jest bardzo długi i porusza kilka wątków, więc jeśli chcę się odwołać tylko do jednego z nich to go najnormalniej w świecie cytuję pomimo tego, że znajduje się bezpośrednio nad moim postem. AMEM

I co mi zrobicie ??
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #726 dnia: Maja 21, 2009, 09:54:33 pm »
0
Damy bana  :P
IMO cytowanie takie nie ma sensu,ale banowanie za to tez :P Co innego,jak ktoś cytuje cały post,następna osoba też cały i.td  ;)

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #727 dnia: Maja 21, 2009, 09:55:59 pm »
0
Toż właśnie chodzi mi o rozróżnienie w cytowaniu całego posta (bez sensu) i tylko wybranych fragmentów.
===---===WHYNO===---===

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #728 dnia: Maja 21, 2009, 09:58:56 pm »
0
Zrobimy Ci koko dżambo ;]

Cytowanie fragmentów -> ujdzie...
całych postów -> nie ujdzie ;)

Chodzi o obciążanie serweru/skryptu... więc to w Waszym interesie tak naprawdę jest aby tego pilnować ;)

zawsze można też się odnieść "pisząc" do której kwestii się aktualnie odnosi odpowiedź ;)

Offline Hubik

• Moderator
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #729 dnia: Maja 21, 2009, 10:00:48 pm »
0
Cytowanie fragmentów to konkretne odniesienie się do cytowanego fragmentu, myśli, a cytowanie całego posta dla mnie jest osobiście bez sensu bo i tak odnosimy się do całości wypowiedzi.

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #730 dnia: Maja 21, 2009, 10:04:12 pm »
0
Właśnie o to mi dokładnie chodzi. Dzięks Hubajk.
===---===WHYNO===---===

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #731 dnia: Maja 21, 2009, 10:06:31 pm »
0
Cytowanie poszczególnych fragmentów wypowiedzi (tj. konkretnych wątków, które czesto poruszamy w jednej wypowiedzi) jest jak najbardziej sensowne i nie powinno być karane. Jeśli odnoszę się do jednego zdania, a czasami nawet frazy, wypowiedzi na poł strony, oczywistym jest, że ją zacytuję, aby uwypuklić "temat", do którego się odnoszę. To pozwala na logiczną dyskusję.

Cytowaniu jak leci...mówię NIE i tutaj macie rację  :sorcerer:.

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #732 dnia: Maja 26, 2009, 11:16:48 am »
0
Mam propozycję aby zamieścić w regulaminie zakaz używania śmiesznych zwrotów i uśmiechniętych buźków. To forum nie jest po to żeby być uśmiechniętym i radosnym, tylko po to aby oddawać szacunek i powagę naszemu kochanemu zespołowi. Dlatego należałoby się zastanowić czy nie należy nakazać pisać postów wyłącznie w podniosłym tonie. Ukróciłoby to rządy wzajemnych grup adoracji, które nie wiedząc czemu są szczęśliwe i uśmiechnięte i obarczają Nas poważnych i podchodzących z powagą do życia ludzi, swoją radością. Hańba !!!
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2009, 11:20:52 am wysłana przez Zqyx »
===---===WHYNO===---===

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #733 dnia: Maja 26, 2009, 11:20:26 am »
0
Mhm  :lol: :P

Wydaje mi się,że problemem jest nie tyle powaga na forum,co szacunek wobec inaczej myślących,czujących. Emotki są niezbędne,dodałbym jeszcze kilkaset  :D
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2009, 11:22:35 am wysłana przez Zqyx »

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
  • Respect: +1
« Odpowiedź #734 dnia: Maja 26, 2009, 11:24:43 am »
0
Mareczku-ale dlaczego siejesz propagandę,że powaga i szacunek są wrogiem dobrej zabawy i że akurat,jak domniemam pijesz tym do mnie???!!!...Kolego-mi chodzi o to,że tutaj jest strona o GUNSN'ROSES-i ja nie jestem tu po to,aby wysłuchiwać głupkowatych żartów,za jakie ktoś uważa,ciągłe przytykanie i zwracanie uwagi,na to co akurat napisałem! :> Wiem,że Gunsi to ekipa ludzi kochających wręcz zabawę,być może sarkazm i ironię,a i ja  ie chę uchodzić za podstarzałego smutasa,gdyż takim nie jestem,ale...Ale jak wspomniałem-gdybym chciał,aby ktoś robił sobie głupie żarty i kpił i szydził z wszytkiego co tutaj ma miejsce wpostaci tematów i na nie odpowiedzi użytkowników tu będących(w tym moim),to udzielałbym się na innej,specjalnie ku temu odpowiedniej stronie,a nie zespołu który przynajmniej ja kocham i traktuję mega poważnie! :_:
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan