Czy to się komuś podoba,czy nie to nie jest forum Axla Rose,tylko Guns n' Roses. A chamstwo i offtopiarstwo będzie tępione. Jeśli Was coś denerwuje,jeśli nie macie zamiaru offtopowac i chcecie na to zwrócić uwagę - od tego macie temat Uwagi do spraw forum. Jeśli offtopujecie,albo personalnie atakujecie innych to "nie płaczcie" potem,że spotykają niektórych konsekwencje.
Każdy niech pisze co chce,jak chce,ale w
przeznaczonym do tego temacie i bez wyzwisk xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Przeniosłem część postów,wkleję je podając autora:
Dr Drei:
Jaki będzie nastepny post Boskiego_Krzycha?
Na pewno świetny, prawdziwy i szczery, i zawierajacy peany na temat Slasha i Velvet Revolver i dowalajacy Axlowi, Guns N Roses
(a zatem Ashbie czy Brainowi rowniez) Chinese Democracy, mowiacy o tym jak to sie Axl sprzedal - jak kazdy jego post z kilkudziesieciu
po tym jak wrocil na forum
rozumiem ze mozna byc po jednej lub drugiej stronie barykady - ale nieustanne wysmiewanie i wyrazanie swojej antypatii do kogokolwiek
z obecnego obozu GNR jest juz naprawde niestrawne
moze ktos to wreszcie zauwazy - bo niektorzy uzytkownicy ktorzy pisza podobne posty na okraglo czuja sie bezkarni
wedle zasady rowni i rowniejsi
PS dajcie mi moderated, ja do zasluzonych nie naleze
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Slither: ja ci nie dam słusznie prawisz, a na krzycha nie mogłem haka znaleźć
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Boski Krzychu: Sie nie podoba -> zawsze mozna zmienic forum. Bede pisal co bede chcial i wyrazal SWOJA opinie taka jaka tylko chce.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DrDrei:
Twoja opinie (z kim sympatyzujesz, a kogo nie trawisz) znamy od lat, a uzytkownicy z krotszym stazem poznali ja po
pierwszych 5 postach po tym jak wrociles na forum. Myslisz ze jak bedziesz ja powtarzac w nieskonczonosc to cos to da?
I tak nie przekonasz do zmiany pogladow ludzi z "drugiego obozu" - zwlaszcza ze Twoje posty nic nie wnosza do dyskusji,
nie sa poparte zadnymi argumentami... a najczesciej sa tylko subiektywna opinia naladowana negatywnym ladunkiem
emocjonalnym... a slynne juz "X sie sprzedal" - jesli to mial byc taki zart to byc moze smieszyl kogos za pierwszym czy drugim
razem ale powtarzany do znudzenia staje sie po prostu niestrawny i zenujacy
a jak widac po postach uzytkownikow innych w dziale News - nie jestem odosobniony w mojej opinii - jednak z takich czy
innych powodow nie chcielii napisac Ci w "cywilizowany" sposob co sadza o Twoim zachowaniu
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ja:
Moderacja nie polega na szukaniu haków,czy działaniu na zlecenie.
I tutaj mały "apel" - Macie coś do siebie,to wyjaśnijcie to sobie w cywilizowany sposób,a nie róbcie z siebie nieszczęśników,którym ktoś zabrał łopatkę,albo piaskownicę. Niektóre posty na tym forum są nudne,czy wręcz głupie. Ale głupota nie jest niezgodna z regulaminem. Niestety nie badamy poziomu IQ przed rejestracją. Może prowadzić
?
Sztuka argumentacji,dla której kiedyś chętnie wchodziłem na to forum - zanika. Wciąż mamy bezsensowne,jałowe spory,do tego coraz bardziej agresywne.
Przejrzałem posty Boskiego - są bardzo podobne,ale w żadnym razie nie łamią regulaminu.Natomiast poziom agresji,z jakim się spotkał - już tak. W ramach spiskowej teorii dziejów mógłbym teraz niektórym dać moderated,czy nawet banned,żeby się pewne rzeczy skończyły,bo z tego,co widzę nie chodzi tu o Boskiego Krzycha,ale o to,że ktoś ośmielił się naruszyć spiżową postać Axla Rose.
Tak,to forum
Guns n' Roses,którego Axl jest
teraz najważniejszym elementem. Ale niech to nie będzie mauzoleum Axla.
Zarzucono mi ostatnio brak bezstronności,bo ośmieliłem się wiele razy w ostatnim czasie sprowokować do tego,żeby krytycy Slasha podali mi argumenty,które sprawiają,że "nie trawią" tej postaci. Argumenty,w jakiejś mierze słuszne. I tego właśnie oczekuję od nas wszystkich - argumentów,nie personalnych wycieczek kwestionujących płeć,orientację seksualną,czy inteligencję.
Argumentów,bo dzięki nim to forum będzie forum,a nie mauzolem Axla.
Forum oznacza wymianę myśli,poglądów,ale w atmosferze nie przesyconej atakami,tylko próbą wzajemnego zrozumienia.
I
każdy,kto będzie dyskutował na silne
argumenty i w odpowiednim temacie ,a nie argument siły - może czuć się bezpieczny.
A jeśli po wielu miesiącach przebywania tutaj ktoś nadal nie wie,czym jest offtop i czym jest atak personalny,no,to sorry,ale staramy się to pokazać.
Wiem,że niektórzy z nas idą w ślady Katona,który mówiąc na jakikolwiek temat kończył słowami : A poza tym Kartaginę należy zniszczyć.
Tyle tylko,że on był wielkim mówcą,a część z nas niekoniecznie. Poza tym on nie mógł używać sygnaturki,w której mógłby napisać: Nienawidzę Slasha,Axla,Gunsów,Velvet Revolver,Matta Soruma,Bucketheada,Stevena Adlera, newsmana Zqyxa.
A o ile lepsze by to było,nie byłby taki nudny kończąc swoje wywody
Pomyślcie o tym.
Na forum jestem od bardzo dawna,a nigdy nie spotkałem się z takim poziomem agresji,ataków personalnych, jak ma to miejsce mniej więcej od czasu wydania CHD. Przykre.
To nie jest forum Axla Rose. To forum Gunsów: którzy byli,są i będą. Mam nadzieję,że wszyscy to rozumieją.
I mam nadzieję,że wszyscy wyciągną z tego wnioski. Bo nawet my,jako moderatorzy mamy ciekawsze rzeczy do roboty,niż ciągłe wyłapywanie ataków personalnych jednych na drugich,czy tłumaczenie tego samego po 100 razy.
Jak dla mnie regulamin mógłby zawierać się teraz w 2 punktach.
1) Pisz na temat.
2) Szanuj rozmówcę swego.
Dotarło?
Jestem za dodaniem do regulaminu twierdzenia,że obrażanie któregokolwiek z Gunsów słowami - sprzedał się powinno być odpowiednio surowo karane.Wszyscy się sprzedali,bo kupiliśmy ich płyty. Niezależnie o kim mowa. Myślę,że to podniosłoby poziom dyskusji,bo na razie zamiast Wersalu mamy polski sejm.
Dzięki za uwagę.