Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607992 razy)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #690 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:31:22 pm »
0
Ja mam takie "ale". Ostatnio ktos dostał warn'a za "przydupasów Slash'a", Drei dostał z tego co pamiętam też za jakiś banał, a jak bodajże okenden (nie mam tu osobistych animozji) w temacie Preferencje polityczne nazwał m.in. mnie i pare innych osob "czerwoną zarazą" to zero reakcji. Po mnie to ogólnie spływa, ale gdzie tu sens, gdzie tu logika?.  :???:

Ja osobiście przeoczyłem tego posta...albo umknął mojej uwadze... mnie akurat "czerwona zaraza" nie obraża etc. Jeśli ktoś coś wychwyci niestosownego na forum proszę aby zgłaszał do moderatora za pomocą takiego magicznego przycisku ;)

co do "przydupasów" docinki na linii fani Axla <> Slasha były już wielokrotnie przedmiotem interwencji moderacji... ile razy można?!

Dawniej o ile ja pamiętam...różnice zdań i to nawet duże się pojawiały...ale hmmm jakoś nikt do nikogo personalnie nie doskakiwał... ktoś się z kimś nie zgadzał itd i ok...a ostatnio sami widzicie jeden drugiemu nie odpuści... :/

DrDrei -> O jak fajnie... każdy wie lepiej od drugiego... stąd to się chyba wszystko bierze o czym ktoś tutaj pytał :/

A jak nie widzisz różnicy między przykładami jakie cytowałeś to szkoda... Nick ma jakieś znaczenie ? żartujesz prawda ? Nie wiem jak Wy ale ja jak czytam posty to nie zwracam uwagi na to kto pisał tylko na treść posta...gdy coś jest z nim nie tak...wtedy patrzę kto to pisał... no chyba że miałeś na myśli nick=historia tego co i jak kto pisał...

btw. ja DrDre lubiłem i lubię :D

Wszystko można napisać, ale ważny jest sposób w jaki to się robi...

Jeśli uważasz, że są równi i równiejsi masz do tego prawo...Ja Ci na silę zdania nie zmienię :)

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 09:32:53 pm wysłana przez krelke »

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #691 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:46:15 pm »
0

DrDrei -> O jak fajnie... każdy wie lepiej od drugiego...

dokladnie tak, a od wszystkich najlepiej wie moderacja

Nick ma jakieś znaczenie ?  Nie wiem jak Wy ale ja jak czytam posty to nie zwracam uwagi na to kto pisał
btw. ja DrDre lubiłem i lubię :D

wlasnie widze ze nie zwracasz uwagi na nicki bo nawet nie umiesz mojego poprawnie napisac - moze jak dobije do 10 000 postow to sie
nauczysz

no chyba ze chciales napisac o tym ze lubisz tego rapera
http://www.xarj.net/wp-content/uploads/2007/09/dr-dre.jpg
ale to raczej temat do dzialu Inna Muzyka
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #692 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:52:37 pm »
0
ostatnio rzeczywiście warny rzeczywiście rozdawane są rygorystycznie, mają cel - załagodzić konflikt Slash vs. Axl ale wywołują inny konflikt - równi równiejsi, jaki sens? ludzie zawsze będą sobie docinać dopóki nie są to offtopujące agresywne inwektywy jest spoko.

8.Należy stosować sie do ogólnych zasad dobrego wychowania.

każdy ma różny pogląd na to co mieści się w tych zasadach, Zqyx ma inne, Krelke ma inne, Ahmet też, Ja także. Czy można wyznaczyć jakiś wzór co po za te zasady wykracza?

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #693 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:56:11 pm »
0
DrDrei -> Tak to był mój mini offtop odnośnie tego rapera, traktowania ludzi w zależności od nicka, oraz zbieżności Twojego Nicka z jego ksywką ;)

Ale tak jest zawsze i wszędzie...ja nie mówię, że wszyscy są identyczni pod względem uprawnień obowiązków itd... bo to o Anarchię trochę ociera ;)

W innych systemach władzy (prócz Anarchii) każdy zrzeka się części swojej wolności, uprawnień itd. na rzecz władzy która ma gwarantować/zapewnić ład, porządek, zabezpieczenia socjalne etc ;)
Z forum jest też tak trochę podobnie...wdl mnie ;)

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #694 dnia: Kwietnia 24, 2009, 12:49:13 am »
0
A to Axl jest bee, a to Slash jest bee. Że też jeszcze ludzi potrafią bawić takie "dyskusje"... 

Wlasnie glownie chodzi o to, ze nie ma raczej zdan Axl bleee, jesli sa jakies negatywne opinie o Axl'u to raczej merytoryczne. Np.: nie dowierzam w trase - mam podstawe, Axl wiele razy odwolywal koncerty, nie pokazuje sie nigdzie, nawet nikt mu foty nie zrobi jak kupuje keczup. Wniosek z tego taki, ze moze cos byc z nim nie w porzadku, nie mam z tego zadnej satysfakcji, predzej sie martwie. Drugi 'zla' opinia to, ze Axl juz wokalnie nie jest ten sam, no tutaj rowniez nie jest to kwestia gustu, czy 'wydaje mi sie'.. Trzeba byc gluchym zeby nie slyszec jak juz nie wyciaga dzwiekow jakie kiedys cial jak zyleta. Sad but true. Itd.. Wiekszosc tego ma jakies podstawy. Natomiast jezdzenie po Slash'u ma malo podstaw, co by dopiero bylo gdyby fani GN'R ktorym sie nie podoba ChD pisali wciaz o Axl'u tak jak tu o Slash'u niektorzy bazujac w wiekszosci na swojej subiektywnej opini.
Wybaczysz,że się nie podpisałem pod warnem?   :kwiatek:

Wybaczam:) :sorcerer: hehe:P Zanim tam napisalem o tym nie bylo zdaje sie twojego podpisu nad warnem wyzej:P

Offline Brokuła

• Paradise City
  • Respect: +6
« Odpowiedź #695 dnia: Kwietnia 24, 2009, 01:30:50 am »
0
Ludzieeee opanujcie się!! Co to się porobiło z tym forum. Niedługo każdy do każdego będzie miał jakiś problem. Większość z tego, co czytam to przecież błahostki, których nie ma potrzeby wyjaśniać, bo są tak oczywiste. Ktoś dostał warna, widocznie na niego zasłużył i koniec gadania - w skrajnych przypadkach jest on niesłuszny, a nie przy każdej zielonej kropce, żeby narzekać, że to spisek administracji/moderacji. Jest regulamin dla wszystkich taki sam, więc wygadywanie o równych i równiejszych świadczy już o braku argumentów na swoją obronę. Łatwo powtarzać wciąż to samo,a dużo trudniej przyznać się do winy.

To jest przede wszystkim internet. Celem tego forum jest zrzeszanie ludzi, którzy polubili ten sam zespół. Wiadomą sprawą jest, że mamy odmienne zdania, dlatego z dyskusją nie powinno być problemu, a zamiast tego nie ma topic'u, gdzie ktoś na kogoś by nie najeżdżał. Trochę więcej dystansu. I wcale mi nie chodzi o pełne zdystansowanie się, tylko o zachowanie klasy, czego chyba zaczyna brakować.

Do administratorów/moderatorów - czasem odnoszę wrażenie, że niektóre sprawy są brane zbyt serio, przez co cierpi na tym dyskusja, która nie może się rozwinąć. Warto czasem przymknąć oko :) Mimo to wiem, że zachowanie porządku na forum nie jest łatwe i życzę powodzenia, bo w moim odczuciu wykonujecie kawał dobrej roboty.

Gdy czekaliśmy za ChD nie było takich spięć - Axl wszystkiemu winny :d

Także, więcej loozu, a będzie ok!

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2009, 01:34:20 am wysłana przez Brokuła »

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #696 dnia: Kwietnia 24, 2009, 07:00:29 am »
0
Do administratorów/moderatorów - czasem odnoszę wrażenie, że niektóre sprawy są brane zbyt serio, przez co cierpi na tym dyskusja, która nie może się rozwinąć. Warto czasem przymknąć oko :)

Dokladnie. Czasem sie boje tutaj cokolwiek pisac bo zaraz ktos sie rzuca.

Jak kolega wyzej napisal - troche wiecej luzu by sie tutaj przydalo. To tylko forum :)

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #697 dnia: Kwietnia 24, 2009, 07:03:16 am »
0
Ja popieram Brokułę :)

Nie wiem o co to wielkie oburzenia, że ktoś warna dostał, przecież świat się nie zawalił. Dostałem kiedyś warna, nawet nie wiedziałem "do czego on służy", sru, poczekałem aż zniknie i nie było problemów. A też dostałem go za jakąś "pierdołę" :)

Pozdrawiam!
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #698 dnia: Kwietnia 24, 2009, 07:40:09 am »
0
Sosna!: Nie było podpisu i popatrz co mam pod nickiem ;)
Mam nadzieję,że tu nie wywiąże się kolejna dyskusja Axl vs Slash i.t.d  :lol:

Brokuła: Zasadniczo zgadzam się z tym,co piszesz. Takie,a nie inne zachowanie moderacji wynika z faktu,że czasem trzeba przykręcić śrubę tym,którzy: podsycają ciągle konflikt offtopując,ewidentnie obrażają innych i.t.d,nie mówię,że jesteśmy nieomylni,bo dobrze zdaję sobie sprawę z wielu błędów. Wbrew pozorom wyciągamy wnioski - "just a little patience" ;)

Pyra: Jeśli ludzie zaczynają postrzegać warna,jak koniec świata,to naprawdę jest koniec świata :D

Życzę wszystkim jak najwięcej merytorycznej dyskusji,przy czym nie polega ona na : nie dowalam się do swojego idola,ale wbiję szpilę innym;) no,chyba,że temat do tego zachęca,a uwierzcie mi,że nie każdy jest do tego stworzony  :lol: :lol: :lol:

Cieszę się,że coraz więcej osób się tu wypowiada,bo to świadczy o tym,że forum obchodzi nas wszystkich. Mam nadzieję,że wspólnie je poprawimy. Jeśli macie jakieś pomysły,jak poprawić atmosferę - piszcie:)

To naprawdę nie jest forum policyjne,na którym administracja,czy moderatorzy szukają na każdego haka. Ale na pewne rzeczy musimy reagować. Inna sprawa,że nie jesteśmy wszędzie,o każdej porze dnia i nocy,więc zwracajcie nam uwagę,wysyłajcie raporty. I nie obrażajcie się na warny;)

Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2009, 08:11:56 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Brokuła

• Paradise City
  • Respect: +6
« Odpowiedź #699 dnia: Kwietnia 24, 2009, 09:33:35 am »
0
Zqyx: Ja sobie zdaję sprawę, że utrzymanie porządku na forum to nie jest łatwa sprawa i te zachowania, które wymieniłeś na pewno zasługują na warna, jak nie bana. Tylko czasem  dyskusja bywała ukrócana za niewielki offtop, który wyniknął z tematu. Poza tym, nie mam żadnych zastrzeżeń, mi pasuje :d

Pyra: i każdy powinien mieć takie podejście do warna. Być świadomym, że się go ma, że coś się przewinęło, a po jakimś czasie cieszyć się, że zniknął i wystrzegać się podobnych błędów ;)

Zresztą, jak już było pisane w tym temacie, my tworzymy forum. Podobnie jest w normalnym życiu, nasz humor, fajne samopoczucie zależy od ludzi, których poznajemy i przebywamy z nimi. Także nie upatrywałbym całej winy po stronie administracji, tylko u nas. Pozostając, przy porównaniach do reala, czy rząd  każdego dnia ma wpływ ii od niego zależy czy będziemy mieć dobry dzień? No chyba nie.

Proponuje, żeby każdy user i administrator/moderator wkleił sobie warna w ramach pokuty :d

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #700 dnia: Kwietnia 24, 2009, 09:49:03 am »
0
Z tego,że czasem był warn za niewielki offtop zdaję sobie sprawę i wiem,że w ostatnim czasie;zwłaszcza w dziale news;było dość restrykcyjnie,ale to dlatego,że czasem moderacja woli "dmuchać na zimne". Można to załatwić inaczej i będę próbował,ale liczę też na Waszą pomoc,bo przecież to każdy z nas tworzy to forum. Czasem wystarczy nie dać się sprowokować. Wiem,że to trudne,ale chyba możliwe. :) Jestem przekonany,że większość naprawdę jest w stanie zachowywać się kulturalnie i pisać na temat,no,a z tymi,którzy notorycznie będą łamać pewne zasady będziemy musieli się prędzej,czy później pożegnać - dla dobra forum.
Oczywiście wolałbym,żeby wszyscy zostali,ale "twarde prawo,lecz prawo."

Mamy wszyscy świadomość,że regulamin nie jest doskonały,więc jeśli mielibyście jakieś propozycje co do jego zmiany - piszcie śmiało:)

P.S. Jeden warn wiosny nie czyni,jak to mawiają :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2009, 09:52:23 am wysłana przez Zqyx »

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #701 dnia: Kwietnia 24, 2009, 10:20:43 am »
0
Czasem wystarczy nie dać się sprowokować. Wiem,że to trudne,ale chyba możliwe. :)

Bardzo trudne ;) Zwlasza jak ktos nowy wpada na forum i napisze posta bez uzasadnienia.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #702 dnia: Kwietnia 24, 2009, 10:27:25 am »
0
Czemu tak myślisz? Bo tak.
Uwielbiam :D

O ile dyskusja jest na temat i nie padają obelgi,to moderacji nic do tego. O poziom dyskusji może dbać każdy :)

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #703 dnia: Kwietnia 24, 2009, 03:19:27 pm »
0
Brokuła ;) zazwyczaj jest tak, że już w danym topicu upominamy, przypominamy, aby pisać na temat...ale w pewnym momencie cierpliwość się kończy...często jest też tak, że upomni się kogoś w danym topicu...to ta osoba zmienia topic i zaczyna na nowo ;]  Przynajmniej taki obraz mam w głowie ;)

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #704 dnia: Kwietnia 24, 2009, 04:37:03 pm »
0
Proponuję przeprowadzić konkurs z ogólnej wiedzy wszystkich użytkowników o regulaminie. Najpierw teoretyczny, a potem praktyczny ;)

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan