Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #675 dnia: Kwietnia 12, 2009, 12:44:44 pm »
0
równi i równiejsi  - zauważyłem. przyjąłem do wiadomości. frankly, i don't give a f***.
niezdrowa atmosfera - nie zanotowałem. czyta i pisze się bardzo fajnie.
raportowanie -  :???:

a płaska 19(?) była za**bista. xD

a propos równych i równiejszych mogę dodać od siebie, że niektóre warny są w mojej ocenie dawane na wyrost. nie jestem na forum jakoś szczególnie długo (w lipcu minie rok bodajże), ale zdążyłem zauważyć powtarzający sie schemat nowego user'a, który sie loguje i w swoim pierwszym czy piątym poście pisze: axl ch*j albo slash ch*j. w większości przypadków reakcja modów była szybka i bezbolesna, ale niekiedy zaniedbywano takie rzeczy. w takich wypadkach dawanie warn'ów nie wystarcza - jak sie na forum loguje jakiś frustrat to dotaje na dzień dobry ban'a - taka jest moja ocena. a jak z dyskusji w jakimś temacie wynika pyskówka to warn'y są imo zbędne - i tak sie rozejdzie po kościach. popieram natomiast karanie złażenia z każdego topicu na axl vs. slash - bo już niektórym sie w du*** poprzewracało.

tyle odemnie.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Hubik

• Moderator
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #676 dnia: Kwietnia 14, 2009, 05:49:41 pm »
0
Dlaczego na stronie głównej forum w dziale "O forum" było widać (po moim poście się to pewnie zmieni) temat pt.: " Tak ogólnie o tym forum" z ostatnim wpisem Ahmeta, a nie można w to wejść? Coś się Wam nie pochrzaniło w ustawieniach i widać jeden z tematów władzy?

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #677 dnia: Kwietnia 14, 2009, 06:01:37 pm »
0
No właśnie się też dziwię :p bo nic od paruuu dni tam nie zmieniałem... :/

Offline Hubik

• Moderator
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #678 dnia: Kwietnia 14, 2009, 06:05:40 pm »
0
Pewnie Ahmet coś zrypał skoro jego wpis widać było jako ostatni.  ;) Wpis był z wczorajszą datą.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #679 dnia: Kwietnia 14, 2009, 09:48:09 pm »
0
Atmosferę forum tworzymy my

Brawo.

Niektórzy po prostu zachowują się jak dzieci, ktore próbują na siebie zwrócić uwagę (i nie chodzi tutaj o administrację tylko o użytkowników).
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2009, 10:09:56 pm wysłana przez Wojo »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #680 dnia: Kwietnia 23, 2009, 12:18:03 pm »
0
Od niedawna jako newsman mam dostęp do forum administracyjnego,gdzie przedstawiłem kilka propozycji zmian.
Wczytałem się  w to,czego potrzebujecie i przedstawiłem swoje wnioski. Nie ze wszystkim się oczywiście zgadzam,mam też swoje przemyślenia,ale wiem,że warto rozmawiać,warto pisać o pewnych rzeczach,przedstawiać problemy,tak,by nie narastały z czasem.
Myślę,że wszyscy zdajemy sobie sprawę z pewnych niedoskonałości na forum.Możemy wspólnie nad nimi pracować. Chcę,żeby było to miejsce dla wszystkich fanów
Guns n' Roses,niezależnie od składu zespołu. Grupa ma bogatą historię i zasługuje na to,by pisało tu wielu ludzi.
Jeśli macie jakieś uwagi,propozycje i.t.d - piszcie. Wasze uwagi na pewno nie pozostaną bez echa.
Pamiętajmy o tym,że wszyscy tworzymy to forum i traktujmy innych tak,jak sami chcielibyśmy być traktowani.
Dziękuję za przeczytanie posta,życzę miłego dnia :)
Mam pomysł,żeby stworzyć poddział Piaskownica,gdzie niektórzy forumowicze bez naszego nadzoru będą się mogli tłuc ;) Proponuję nazwać to Pepe - zone  :lol: :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #681 dnia: Kwietnia 23, 2009, 02:14:30 pm »
0
Moja uwaga do spraw forum:

Cytat: Loremaster  Dzisiaj o 01:27:04
... nie rozumiem tego całego medialnego szumu wokół kolesia który kiedyś był legendą a teraz gra co najwyżej średnio i jedzie na opinii.

Dziewczynko droga, Slash nie jest twoim kolesiem, na pewno zasługuje na większy szacunek od ciebie skoro się wcześniej tego czepiałaś.
Wspomniałaś tez, ze chce wydoić kasę od fanów, po to miedzy innymi jest dziś internet, gdzie można przesłuchać wcześniej album zanim się go kupi. Także o dojeniu kasy bym nie wspomniał, poza tym żaden fan by się tak nie pultał jak ty. Uważam dorobek Slash'a po GN'R ogółem za bardzo dobry, chociaż wiem, że stać go na jeszcze więcej i wolałbym go idącego w innym kierunku muzycznym, czyli back-to-the-past;)

Cytat: Artur78  22-04-2009, 22:34:57
Myślę że nie będzie nic epickiego z prostego powodu...Slash tego poprostu niepotrafi.

Dla mnie Messages to kawałek bardziej epicki niż cokolwiek z ChD i bije na głowę TIL. Ta piosenka jest dobrym przykładem, ze potrafi, Vocalise tez podchodzi pod 'epickie' heh.
P.S.
http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629519    http://so.pwn.pl/lista.php?co=po+prostu   

Złamany punkt 8 .Należy stosować sie do ogólnych zasad dobrego wychowania

Gdzie tu jest złamany regulamin?

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #682 dnia: Kwietnia 23, 2009, 02:34:55 pm »
0
Dziewczynko droga - ok,nie ten punkt,ale sens chyba rozumiesz
O ile wiem Loremaster jest płci męskiej,chyba,że coś przeoczyłem.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 02:40:58 pm wysłana przez Zqyx »

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #683 dnia: Kwietnia 23, 2009, 02:47:52 pm »
0
No właśnie nie rozumiem, z debaty z Loremaster jaka była jakiś czas temu uslyszalem, ze jestem chłopczykiem, wiec skoro tak to jest ona dziewczynka:) Uznawanie tego za naruszenie regulaminu to jakiś antyfeminizm:D Poza tym, czemu nie dostała ona drugiego warna za obrażanie Slash'a? Normalnie nie czepiałbym się, ale skoro sama ma coś przeciwko nazywaniu siebie 'kolesiem' uznaje to za obraźliwe, a potem stosuje wobec kogoś innego, to jest to obraza z premedytacją:P Chyba, że faktycznie to kwestia płci i się nie mylę, gdybym był kobietą wkurzyłoby mnie zwracanie się do mnie 'koleś':]

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #684 dnia: Kwietnia 23, 2009, 02:52:01 pm »
0
Jak dzieci  :lol: Nie wypowiadam się,słowne ostrzeżenie dostałem,a nie chcę bana na tym "totalitarnym" forum :lol:
Kto to widział,żeby za niewłaściwe zachowanie grozić warnem,albo banem? :P To jakiś kosmos <szok>  :P
Wybaczysz,że się nie podpisałem pod warnem?   :kwiatek:

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 03:05:39 pm wysłana przez Zqyx »

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #685 dnia: Kwietnia 23, 2009, 05:10:05 pm »
0
Ja mam takie "ale". Ostatnio ktos dostał warn'a za "przydupasów Slash'a", Drei dostał z tego co pamiętam też za jakiś banał, a jak bodajże okenden (nie mam tu osobistych animozji) w temacie Preferencje polityczne nazwał m.in. mnie i pare innych osob "czerwoną zarazą" to zero reakcji. Po mnie to ogólnie spływa, ale gdzie tu sens, gdzie tu logika?.  :???:

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #686 dnia: Kwietnia 23, 2009, 05:34:37 pm »
0
jak widac wiosna przeniosła się na forum i nasze Nightrainstation też chyba fotosyntetyzuje jak widać pod niektórymi nickami...

luudzie, wiem, że obrażanie się nie jest miłe, a nauka szacunku trudna. Wiem, że nie przekonamy fanów Axla do Slasha i odwrotnie. Wiem, że ciężko wpoić sobie nawzajem, iż pisanie o innych użytkownikach czy członkach zespołu  jako o debilach czy kretynach (w uogólnieniu tak mówię) jest nie na miejscu...
Pytam starszych użytkowników: Jak to było dwa czy trzy lata temu? Bo nie chcę mi się wierzyć, że wszyscy odnosili się do siebie z powagą, pomijali problem Axla i Slasha, czy wtedy też bywało tak zielono? ;)

Offline Hubik

• Moderator
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #687 dnia: Kwietnia 23, 2009, 05:37:47 pm »
0
Bywało, ale nie przypominam sobie takiej wojny na linii Axl vs Slash. Nie wiem co się z ludźmi porobiło. Nie było też kiedyś takiego narzekania w różnych topicach na ten sam (niekoniecznie związany z danym zagadnieniem) temat. A to Axl jest bee, a to Slash jest bee. Że też jeszcze ludzi potrafią bawić takie "dyskusje"... 

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #688 dnia: Kwietnia 23, 2009, 06:03:06 pm »
0
Wiem, że nie przekonamy fanów Axla do Slasha i odwrotnie. Wiem, że ciężko wpoić sobie nawzajem, iż pisanie o innych użytkownikach czy członkach zespołu  jako o debilach czy kretynach (w uogólnieniu tak mówię) jest nie na miejscu...

Myślałem,że jak przyjedzie wiosna,to niektórzy wyżyją się na dworze,zamiast wylewać swoje frustracje na forum,no,ale cóż ;)
Dawniej jeśli były jakieś konflikty;a były;to ludzie byli w stanie dyskutować nie obrażając wzajemnie siebie,ani członków zespołów. Niestety w pewnym momencie coś się zmieniło...
Mam nadzieję,że jesteśmy w stanie wspólnymi siłami przywrócić atmosferę,jaka panowała kiedyś,tak,by nie było wyzwisk i.t.d Mamy różne poglądy,ale to nie znaczy,że musimy się nawzajem obrażać. Forum to nasze wspólne miejsce,dbajmy o nie :)

P.S. I tak najlepsze jest Toy Dolls  :P

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #689 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:22:18 pm »
0
Ja mam takie "ale". Ostatnio ktos dostał warn'a za "przydupasów Slash'a", Drei dostał z tego co pamiętam też za jakiś banał, a jak bodajże okenden (nie mam tu osobistych animozji) w temacie Preferencje polityczne nazwał m.in. mnie i pare innych osob "czerwoną zarazą" to zero reakcji. Po mnie to ogólnie spływa, ale gdzie tu sens, gdzie tu logika?.  :???:

ja Ci powiem dlaczego

ja dostalem warna pare dni temu za "mozg Stevena Adlera jak gabka"

a ktos napisal ze "Axl sie sprzedal" i nic. ktos to wzial za zart i nie bylo zadnych konsekwencji.

a mojego nie wzieli jako zart. co za pech  :ph34r:

fanow Axla jest na tym forum wiecej wiec jak przywali sie Slashowi lub Adlerowi to wtedy o warna latwiej
mniejszosc userow (fani Slasha) jest tu jakby pod kloszem

poza tym nie bez znaczenia jest tez nick tego co pisze

rowni i rowniejsi
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan