Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Moderator
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #645 dnia: Kwietnia 06, 2009, 05:31:51 pm »
0
W kto jest kto nadal są błędy.

Dla mnie w którejś z dwóch ostatnich kategorii brakuje Solida. Myślę, że on sobie zasłużył na obecność w którejś z grup pt.: "Zasłużeni" bądź "Emerytowani Moderatorzy".

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #646 dnia: Kwietnia 06, 2009, 07:11:11 pm »
0
To nie wszystko. Brakuje kogoś jeszcze  :P Moderacja,administracja,do roboty  :megafon: :lol:
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Moderator
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #647 dnia: Kwietnia 06, 2009, 08:01:53 pm »
0
Boskiego Krzycha brakuje.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #648 dnia: Kwietnia 06, 2009, 08:13:50 pm »
0
Brawo :) Hubik na admina  :radocha: :sorcerer:
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #649 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:28:30 pm »
0
Odnośnie nie dochodzenia maili na wp.pl:

Witam.

Blad SPF jest spowodowany tym, ze serwery WP nie akceptuja wiadomosci
(przysylanych z kont zawierajacych wp.pl w swojej nazwie, a wiec z kont WP)
przesylanych od serwerow inncyh niz serwery WP. Jest to pewne ograniczenie,
ktore ma na celu zwiekszenie bezpieczenstwa (mozliwosc podszywania sie,
itd).

Nie jest to wina po naszej stronie. Nasze serwery maja zaiplementowane SPF,
ktore ma na celu zwiekszyc bezpieczenstwo. Serwer musi miec zaimplementowana
funkcjonalnosc SRS. Prosze wiec z tym problemem zglosic sie do administratora
panskiego dostawcy uslug pocztowych.

Jakoś na dniach, przetestuję opcję korzystania z konta mailowego na wp.pl, zobaczymy czy zadziała...

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #650 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:47:19 pm »
0
ktory obronca moralnosci usunal moje "plaskie dziewietnastki" z humoru i nie mial odwagi sie podpisac???
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #651 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:05:06 pm »
0
Mawier za mą wiedzą...btw to co teraz dałeś też poleci...nie wiesz, że zakazany owoc kuuusi? Na forum nie ograniczeń wiekowych więc...sam wyciągnij wnioski... btw. Zmniejsz rozmiar sygnatury...

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #652 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:15:58 pm »
0
1.wczesniej juz dawalem w humorze linki w ktorych pisalem tylko dla doroslych i jakos posty nie byly kasowane

2.to ze moderator kasuje posty to jedno ale ze nie raczy sie nawet pod tym podpisac to juz jakis absurd

poza tym

Oto regulamin,który powstał dla moderatorów.

4. Moderator ma obowiazek podania powodu swojej interwencji i podpisac sie własnym nickiem

sa rowni i rowniejsi???

3.przeciez ta dziewczyna ma takie piersi na tym zdjeciu jak 10 latka - wiec jesli nawet jakis 10 latek tu wejdzie i to
zobaczy to coz sie stanie?

Zmniejsz rozmiar sygnatury...

prosze bardzo
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2009, 11:27:35 pm wysłana przez DrDrei »

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #653 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:29:42 pm »
0
1. nie wiem jakie to były dokładnie linki ale to zahacza o erotykę itd. i btw. dyskryminowanie kogoś z powodu wyglądu i imo wcale nie śmieszne.
2. A gdzie miała się podpisać? klikasz usuń i ginie w czarnej dziurze. A poooo zaaaaaa tym nie było czasu i zaraz na Twoje pytanie udzieliłem Ci wyczerpującej odpowiedzi.
3. Weź się zastanów odnośnie pkt. 3 co napisałeś :>

Obywatelu prosimy nie robić problemów.

Nie kuś losu bo też je wykasuje zaraz, a wiesz jak to się może skończyć później...

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #654 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:51:47 pm »
0
robicie co chcecie, obowiazuja was tylko te punkty regulaminu ktore chcecie, i jeszcze straszycie

szoda ze tak szybko nie reagujecie jak naprawde trzeba

slynna sprawa z jednym uzyktownikiem  o malo nie dostalem bana o to ze bronilem forum przed atakami kolesia ktory
w kazdym poscie chcial dowalic Axlowi i wysmiac ChD, a gloryfikowac Bucketa

pisalem do wszystkich moderatorow, to mi jeden napisal: "sorry pijany jestem, ale cie lubie", co do reszty

wiele razy rozmawialem ze Zqyxem ale on juz wtedy mial tylko uprawnienia newsmana wiec nie wiele mi mogl pomoc
innym ktory reagowal byl Ahmet -reszta olewala

a najsmieszniejsze jest to ze sam bylem kilkakrotnie proszony przez jednego moderatora czy bym sam nie chcial zostac
moderatorem - moglem sie zgodzic bo to fucha widac niezla - mozna robic nic, robic co sie chce, nie reagowac na powazne
problemy, spamowac ile wlezie - i zadnych konsekwencji za to nie bedzie

Witka-admina nie ma to myszy harcuja

smutne jest to bo jednak mysle ze cos dla tego forum zrobilem, bylem na zlotach, jestem jednym z najbardziej aktywnych
uzytkownikow

a teraz grozi mi sie palcem jak dziecku ktore wczoraj sie zarejestrowalo na forum, m.in za to ze smialem zwrocic uwage na lamanie regulaminu przez moderacje

PS ile razy uzywalem funckji "zglos do moderatora" to w wiekszosci przypadkow bylo bez reakcji - np ostatnio chcialem
zeby przywrocic jeden temat z Dead Horse bo chcialem cos tam dopisac - olewka

REBEL swego czasu dostal bana momentalnie za "poproszenie" (zart na shoucie) o linka do przecieku - a ostatnio uzytownik wiele razy musial wyzywac
innych forumowiczow by dostac bana
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2009, 12:02:31 am wysłana przez DrDrei »

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #655 dnia: Kwietnia 11, 2009, 08:02:36 am »
0
robicie co chcecie, obowiazuja was tylko te punkty regulaminu ktore chcecie, i jeszcze straszycie
a najsmieszniejsze jest to ze sam bylem kilkakrotnie proszony przez jednego moderatora czy bym sam nie chcial zostac
moderatorem - moglem sie zgodzic bo to fucha widac niezla - mozna robic nic, robic co sie chce, nie reagowac na powazne
problemy, spamowac ile wlezie - i zadnych konsekwencji za to nie bedzie

DrDrei - a już myślałam, że tylko ja mam takie odczucia :) Spoko, daj na luz i olewaj takie akcje, bo i tak niczego nie wywalczysz, a szkoda Twoich nerwów - zawsze będą równi, równiejsi i stronniczy moderatorzy z dyktatorskimi zapędami, ale "kto jest modem, ten ma władzę"  ;) A przecież to tylko net :sorcerer:

Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #656 dnia: Kwietnia 11, 2009, 10:28:29 am »
0
1. Przykłady proszę, kto co kiedy itd. Jasne ja stosuje pkt. regulaminu o numerkach 2,5,7 ;] a w weekendy 6,1,3. Ja nie straszę tylko informuje o dalszych swoich działaniach.
2. Jeśli jestem w necie i coś się dzieje to reaguję najszybciej jak można...
3. Słynna, nie słynna...za bardzo nie pamiętam o kogo Ci chodzi...a poza tym jeśli koleś miał/ma takie poglądu to ma prawo takie mieć zdanie na temat ChD... ale już w Mennicy bijemy medal dla Ciebie ;) :sorcerer:
4. Ja mogę odpowiadać jedynie za okres od kiedy mam jakieś tutaj uprawnienia. Wiem co się dzieje w świecie moderatorów. Obecnie jest dwóch Globalnych Moderatorów. Co ja mogę na to, że ktoś się upił...i wtedy do niego pisałeś...
5. Z tego co wiem, to Mod nie może kogoś mianować Modem...fajnie, że się pytali o Twoje chęci...a fakt, że się nie zgodziłeś na to...to Twój problem jeśli tego teraz żałujesz...
6. Krelke jest i harcujących myszek nie ma...Ale masz prawo do swojego stanowiska.
7. Człowieku i chwała Ci za to co zrobiłeś! Po 1 - każdy jest równy na forum, a osoby które jak sam piszesz zrobiły "coś" powinny mieć większe wymagania co do tego co piszą oraz jak to piszą...
Nikt Ci nie grozi palcem, za to że zwróciłeś uwagę, że nie dostałeś PM czy innego powiadomienia...po prostu...i masz to już napisane wcześniej...po usunięciu posta trzeba było zrobić coś jeszcze i nie zdążyłem Ci wysłać PM. W tym czasie napisałeś w tym topicu zapytanie - na które otrzymałeś pełne wyjaśnienie.
Ostrzeżenie dostałeś za niestosowanie się do mych próśb: wklejenie ponownie skasowanej treści postu, po kolejnym skasowaniu, umieszczenie w sygnaturce. Zaraz w regulaminie pojawi się zmiana zakazująca rozpowszechniania jakichkolwiek treści o charakterze erotycznym. A Twoje zachowanie a'la "Niemcy bijjjjjjjąąąą". Pozostawiam bez komentarza.

8. Nie odpowiadam za to co było kiedyś. Odkąd jest Adminem przyszły 3 lub 4 powiadomienia. Odnośnie przesunięcia tematu z Dead Horse - żadne powiadomienie nie dotarło.
9. Sprawa Rebela to sprawa Rebela. Adm/Moderacja podjęła widocznie wtedy taką decyzję gdyż uznała ją za stosowną.

Wiem, że brakuje Ci Witka. Nic Ci na to nie poradzą... możesz jedynie podjąć działania, które na nowo go tutaj ściągną.

Moonsun - to miło, że DrDrei odnalazł wsparcie w Twojej osobie. Ale jeśli sugerujesz dyktatorskie zapędy i zachowania proszę o konkretne sytuacje za które mogę odpowiadać. Swoje nie zadowolenie wyrażasz już któryś raz (jeśli mnie pamięć nie myli) więc proszę o konkrety.

Wesołych Świąt!
Krelke.

P.S to tylko Net...

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #657 dnia: Kwietnia 11, 2009, 11:33:46 am »
0
Zero wolności słowa i nieskrępowanej ekspresji.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline krelke

• Administrator
  • Scraped
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #658 dnia: Kwietnia 11, 2009, 11:57:12 am »
0
Wolność słowa - ok.
Robienie zamętu i bajzlu - nie ok.
Nieskrępowana ekspresja - jest Regulamin do którego należy się stosować. W życiu jak mniemam obowiązują Cię pewne normy, wartości, role społeczne. Tutaj mamy analogiczną sytuację - obowiązuje regulamin i ogólnie przyjęte normy.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #659 dnia: Kwietnia 11, 2009, 01:09:21 pm »
0
1. nie mowie tylko do Ciebie krelke - mowie do wszystkich moderatorow ktorzy moderuja / moderowali na forum w ciagu ostatnich
niespelna 3 lat -odkad ja tu przyszedlem bo to ze

- zawsze będą równi, równiejsi i stronniczy moderatorzy z dyktatorskimi zapędami, ale "kto jest modem, ten ma władzę" 

bylo widac od samego poczatku, nie raz ta sprawa byla poruszana i nie tylko przeze mnie - co jakis czas wynikaja kolejne sytuacje
ktore o tym swiadcza, nie bede tu podawal przykladow bo nie chce mi sie szukac w archiwum gg -zreszta to prywatne rozmowy
i nie wiem czy moi rozmowcy (moderatorzy) by sobie tego zyczyli

2. nie zgodzilem sie byc modem m.in. dlatego bo nie chcialem sie uczestniczyc w tej farsie ktora sie odbywa w swiecie moderacji

3. wszyscy sa rowni na forum - piekny slogan - szkoda tylko ze nie ma nic wspolnego z prawda - moderatorzy sa nie do ruszenia
-widzialem raz jedyny ze mod dostal zielona kropke - nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek ktos z modow dostal jakies ostrzezenie
np za traktowanie forum jak gg...

Odnośnie przesunięcia tematu z Dead Horse - żadne powiadomienie nie dotarło.

nie wiem do kogo docieraja te powiadomienia - wiem ze rzadko sie zdarza zeby ktokolwiek zareagowal na to - a uwierz mi ze wiele
razy z tego korzystalem rozumiem ze nastepnym razem mam nakrecic film aparatem cyfrowym jak naciskam to powiadomienie -
zebys mial dowod ze nie zmyslam?

ja medalu zadnego nie chce - chodzilo mi o to ze o malo nie dostalem bana (moderated mialem) za to ze walczylem z gosciem
ktory chcial rozpetac awanture na forum, podburzal uzytkownikow swoimi debilnymi postami - i wtedy interweniowalem gdzie
sie dalo -do wszystkich moderatorow - a ich reakcja byla praktycznie zerowa.
skonczylo sie tym ze on mial moderated i ja mialem moderated. choc roznica w przewinieniach byla kolosalna
to bylo na zasadzie KOWAL ZAWINIL CYGANA POWIESILI

natomiast medal chetnie przyznam Tobie, za to zawsze masz racje i stoisz na strazy moralnosci, przestrzegania wszelkich
zasad przez uzytkownikow etc - ze jestes wodzem (to akurat nie moje slowa-inny uzytkownik Cie tak nazwal), ze jestes
pogromca offtopow i obronca ucisnionych moderatorow, ktorzy pracuja w poczie czola-a jakis pierwszy lepszy uzytkownik
ma smialosc sie czepiac

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2009, 01:12:06 pm wysłana przez DrDrei »

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan