Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #3240 dnia: Kwietnia 18, 2014, 03:13:24 pm »
0
Ja korzystam z opcji "nieprzeczytanych od ostatniej wizyty" i po przeczytaniu tematu nic takiego, jak opisujesz mi się nie robi. Ty wchodzisz od razu z forum w tematy czy też klikasz nieprzeczytane?
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #3241 dnia: Kwietnia 18, 2014, 05:07:37 pm »
0
Od razu wchodzę, bo połowy tematów nie czytam, więc nie interesuje mnie, co w nich nowego :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #3242 dnia: Kwietnia 18, 2014, 07:34:52 pm »
0
A jakbyś zdefiniowała pojęcie "Manipulacja"?

Coś takiego jak manipulacja nie istnieje ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #3243 dnia: Maja 14, 2014, 05:29:48 pm »
0
Post pod postem. Raz się łączy, innym razem nie. Da się coś z tym zrobić?

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #3244 dnia: Maja 27, 2014, 04:29:50 pm »
0
Czy zakładanie tego samego tematu w dwóch różnych działach i w każdym pisanie dokładnie tego samego tekstu można uznać za spam?  :P

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #3245 dnia: Maja 27, 2014, 04:30:48 pm »
0
Można, dlatego jeden temat już usunąłem i poinformowałem o tym autora :)

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #3246 dnia: Maja 27, 2014, 04:35:10 pm »
0
No właśnie też mi się tak wydawało ;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3247 dnia: Maja 30, 2014, 10:36:31 am »
0
Kochani! Bardzo się cieszę, że jesteście aktywni i wyszukujecie newsy i ciekawostki, ale proszę Was, jeśli coś uznacie za news np. wywiad lub chcecie, żeby w formie newsa znalazło się na stronie głównej to wrzucajcie to do tematu "Znalazłeś newsa" a nie "Ciekawostki". Później zastanawiacie się czemu jedna rzecz jest na głównej a druga nie lub czemu to, co wrzuciliście zostało pominięte lub nie było newsa na ten temat. Nie wszystko da się ogarnąć, a żeby tak było musi być troszkę większy porządek.
Robimy wszystko, żeby przy tak okrojonej załodze, jaką mamy, wrzucać newsy w miarę systematycznie.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #3248 dnia: Czerwca 06, 2014, 07:22:08 am »
+3
Tytuły newsów

Myślę, że nie ma sensu milion razy wałkować tego samego, gdy tylko tytuł newsa się nie spodoba. Mamy temat uwagi do spraw forum, możemy tu o tym podyskutować.
Jeśli chodzi o mnie, to ci, którzy mnie znają jako byłego newsmana wiedzą, jakie dawałem tytuły. Zwykle były proste, konkretne, ściśle wiążące się z tym, o czym traktował news, jednak zdarzały mi się "kwiatki" typu Były gitarzysta Gunsów wkrótce wyda płytę, czy A jednak reunion! ( Nie chce mi się teraz sprawdzać, czy dokładnie tak brzmiały te tytuły :P )
I co? I jakoś Wszechświat się pod wpływem tych tytułów nie zmienił. Weszło może ciut więcej osób niż normalnie, no bo jednak hasło były gitarzysta Gunsów jest bardziej pojemne niż Buckethead ;), ale nie kojarzę, żeby ktoś mnie wyzywał, czy coś ;)

Forum, jak każde miejsce w sieci - musi zarabiać. Nie wiem, jak w tej chwili wygląda model finansowy, ale dawniej od czasu do czasu bywały zrzutki na serwer, bo modelu finansowego nie było, bądź nie dział :P Teraz chyba działa, a jeśli działa, to także dzięki oglądalności, której sprzyjają "mylące" tytuły. Przypuszczam, że gdyby forum zrezygnowało z reklam i "mylących" tytułów, to zrzutka na serwer byłaby konieczna, a nie jestem przekonany, czy udałoby nam się zebrać wystarczającą kwotę. Dlaczego? Choćby dlatego, że, choć bardzo to cenię, to jednak wielu jest użytkowników młodych, niekoniecznie mających środki finansowe, które mogliby przeznaczyć na serwer. Inna sprawa jest tego typu, że... ( i mówię o tym z głębokim smutkiem ) widzę coraz częściej postawę typu - należy mi się, macie zrobić, natomiast niewiele od siebie.
A forum, tak samo zresztą jak życie :P, to przestrzeń, gdzie nie tylko powinno się brać, ale również dawać. Tym bardziej doceniam te osoby, które nie mają żadnej funkcji, a więc formalnie żadnego zobowiązania - podsyłają newsy, zwracają uwagę na nieprawidłowości, czy ogólnie jakoś tam pomagają. Niestety takich osób jest coraz mniej i w tej chwili nie widzę; choć może to kwestia zaparowanych okularów :P; osób, które chciałyby pełnić np. funkcję newsmana, czy moderatora, że o uploaderach nie wspomnę... To funkcje na krótką metę fajne, trochę prestiżowe nawet, jednak wymagające, czasem więcej, czasem mniej.
Krytykować zawsze jest łatwiej, nie dziwię się temu.
Poziom frustracji, gdy nie wiadomo nic o nowej płycie kluczowego zespołu na tym forum, jest wysoki, więc nadzieje, jakie wzbudziła Emma swoim tytułem i to, jak rozczarowani byliście, gdy okazało się, że news traktuje o czymś zupełnie innym jest zrozumiałe. Jednak wydaje mi się, że cały ten gniew, frustracja jest skierowany w złym kierunku. Tym bardziej, że Emma, nie wiem, na ile świadomie, wypełniła tym tytułem jedną z instrukcji, które kiedyś, jako newsmani dostaliśmy "z góry" :P
Nie ma się co oszukiwać, Internet = oglądalność. Oglądalność newsów, w których tytułach napiszemy Dead Daisies, czy Gilby jest bardzo niska. Tak naprawdę bronią się głównie Gn'R ( choć niekoniecznie sety :P ) i Slash. A jednak świat okołogunsowy jest znacznie bardziej pojemny i ciekawszy.
Swego czasu były głosy, ba, wręcz naciski, żeby NTS stał się forum wyłącznie o obecnym składzie. Bardzo się cieszę, że Witek otwarcie i bardzo jasno się temu przeciwstawił, bo dzięki temu wzrasta wiedza na temat okołogunsowych projektów, dzięki temu możemy się, pięknie!, różnić. Dzięki temu na forum jest miejsce dla fanów Gn'R, starego składu, a także wszelkich związanych z nimi projektów. I ok, czasem może kogoś z nas wkurzać, że co drugi news dotyczy gitarzysty x czy y, ale... Live and let live!
Każdy, kto tu jest, chce czytać o swoich ulubionych muzykach. Po to właśnie jest forum :)
Nie twierdzę, że na forum wszystko działa idealnie, ale wychodzę z założenia, że błędów nie robi tylko ten, kto nic nie robi, co zresztą jest najłatwiejsze ;)
Tymczasem - forum jest naszym wspólnym dziełem, wspólnym "zobowiązaniem" i to, jakie będzie zależy także od Ciebie. Tak, do Ciebie mówię, nie oglądaj się za siebie :P
To my wszyscy tu piszący tworzymy to miejsce, to my wszyscy powinniśmy o nie dbać i traktować innych tak, jak sami chcielibyśmy, by nas traktowano.
Pomożecie? :P

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #3249 dnia: Czerwca 06, 2014, 09:39:48 am »
+1

"Zqyx for President"  ;)

Nie, no żartuje,  :D ale pisane to ty masz. Popieram w 100 %. Załoga w tak małym gronie, a informacji ostatnio natłok. Tak czy inaczej gratuluje wam.  Tak dobrej pracy jaką wykonujecie wszyscy moim zdaniem już dawno nie było  :)

Offline shiris

• Paradise City
  • Respect: +180
« Odpowiedź #3250 dnia: Czerwca 06, 2014, 10:16:58 am »
+1
To ja coś powiem, może mnie zjecie, zhejtujecie albo coś. Może Newsy powinny się podzielić tak jak galeria, na tematy Gunsowe i okołogunsowe, wtedy nie będzie problemów z tytułami newsów?? Swoją drogą nie za bardzo rozumiem z czym ludzie mają problemy? Aż tak bardzo się denerwują, że im się tytuł newsa nie podoba? No naprawdę, to gratuluję im życia bez problemów, jak takie drobnostki są w stanie wyprowadzić ich z równowagi.
Muzyka to całe moje życie.

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #3251 dnia: Czerwca 06, 2014, 10:43:01 am »
+1
nie widze sensu rozdrabniania newsow. Organizacyjnie i przy tak ograniczonym skladzie moglby zorbic sie z tego niezly balagan. Wiele newsow po prostu przepadlo by w czelusciach forum. Jest dobrze tak jak jest.

A co do tytulu newsa, to wlasnie tak robi sie pieniadze w internecie. Klikania zarabiaja na siebie, wiec im chwytliwszy temat tym lepiej. Gdyby nie to, to tak jak Zqyx juz napisal, musielibysmy sie zrzucac, a do tego kazdemu daleko.

Offline shiris

• Paradise City
  • Respect: +180
« Odpowiedź #3252 dnia: Czerwca 06, 2014, 11:17:32 am »
+1
To była tylko sugestia. Dla mnie to naprawdę nie jest żaden problem, bo ja czytam wszystkie newsy i żaden tytuł, news nie wyprowadza mnie z równowagi.
Muzyka to całe moje życie.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3253 dnia: Czerwca 06, 2014, 03:29:30 pm »
0
Zqyxiu kochany, ci którzy najwięcej krzyczą i tak tego nie przeczytają, a krzyczeć będą dalej. Ale dzięki, że zabrałeś głos :)

Post Merge: Czerwca 06, 2014, 03:33:37 pm

Tym bardziej, że Emma, nie wiem, na ile świadomie, wypełniła tym tytułem jedną z instrukcji, które kiedyś, jako newsmani dostaliśmy "z góry"
No własnie, dzieki ze to napisales. Ja nie chcialam wytaczac tego argumenty by nie powolywac sie na wielkich nieobecnych.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2014, 03:33:37 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #3254 dnia: Czerwca 06, 2014, 04:05:40 pm »
+1
A forum, tak samo zresztą jak życie :P, to przestrzeń, gdzie nie tylko powinno się brać, ale również dawać. Tym bardziej doceniam te osoby, które nie mają żadnej funkcji, a więc formalnie żadnego zobowiązania - podsyłają newsy, zwracają uwagę na nieprawidłowości, czy ogólnie jakoś tam pomagają. Niestety takich osób jest coraz mniej i w tej chwili nie widzę; choć może to kwestia zaparowanych okularów :P; osób, które chciałyby pełnić np. funkcję newsmana, czy moderatora, że o uploaderach nie wspomnę...
Bo forum się zmieniło. Ludzie, którzy mieli coś wartościowego do powiedzenia po jakimś czasie w najlepszym wypadku ograniczają się do sporadycznego przeglądania newsów.

To my wszyscy tu piszący tworzymy to miejsce, to my wszyscy powinniśmy o nie dbać i traktować innych tak, jak sami chcielibyśmy, by nas traktowano.
A ja nie chcę być traktowany jak idiota. Inni też nie, ale mają już to miejsce w poważaniu i się nie odezwą. A jak się jeszcze odezwą i skrytykują forumowy ustrój to są szybko uciszane. Zresztą Zqyx masz chyba największe forumowe doświadczenie i wiesz co ludzi odpycha od forum :D

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan