Zacznę, może od tego, że moje IQ nie jest w stanie zrozumieć jak może komuś przeszkadzać, to, że ktoś (nieważne kto) napisał sobie w temacie humor jakiś kawał, tak samo jak nie rozumiem co to komu za różnica czy w temacie humor jest 1000 czy 5000 bardziej lub mniej śmiesznych kawałów. Spamem na pewno to nie jest, gdyż w tym temacie o to chodzi, żeby pisać kawały, podawać linki do śmiesznych filmików, zdjęć itp. Natomiast moje IQ było by wstanie zrozumieć, gdyby komuś przeszkadzało, gdy np. w jakimś temacie np. o GNR, jednokomentowce pisały swoje wywody, który by utrudniały dialog innym użytkownikom.
Co do kwestii posiadania dwóch kont, przez jednego użytkownika, to w zasadzie się zgadzam z tym, że jeden użytkownik nie powinien mieć więcej niż jedno konto i co za tym idzie powinno być to uregulowane regulaminem. Przeszkadzać mi to nie będzie gdyby taki punkt był w regulaminie. Chociaż nie ukrywam, że ja osobiście uważam, że lepiej by było, gdyby takiego punktu w regulaminie nie było, gdyż nie byłby on możliwy do egzekwowania, a jeżeli jakiś punkt nie jest możliwy do przestrzegania to go się nie wprowadza do regulaminu. Zwykły użytkownik nie ma obowiązku znać regulaminu, ale żeby unikać nieprzyjemnych sytuacji, czyli takich gdzie dochodzi do złamania regulaminu, należy podjąć działania, mające na celu zachęcić użytkowników do zapoznania się z tym regulaminem, a zachęcić użytkownika, można poprzez stworzenie regulaminu możliwie prostego i możliwie krótkiego, czyli takiego z którego wyeliminuje się również wszystkie punkty, które są nie możliwe do egzekwowania.
mod: cześć, zauważyliśmy, że na forum jest drugi, użytkownik, który ma ten sam numer IP, czy to jest login innego użytkownika, który korzysta z tego samego komputera, czy to ty sobie założyłeś drugie konto dla jaj
użytkownik: to ja sobie założyłem drugie konto, napiszę cztery posty i już się więcej nie pojawię
wiem, że zupełnie tego problemu dotyczącego łamania regulaminu zlikwidować się nie da, ale można podjąć działania, które spowodują, że takich sytuacji będzie mniej
No i na sam koniec tego posta, ja wiem, że bycie moderatorem czy adminstratorem specjalnie przyjemną rzeczą nie jest, ja nigdy administratorom czy moderatorom nie zarzucałem, że coś za mało robią w sprawie funkcjonowania tego forum (zawsze moje uwagi były na temat moim zdaniem niepotrzebnych interwencji), jednak czuję się rozczarowany tym, że zamiast zastanowić czy w tym poście, który napisałem kilka linijek jest choć odrobinę racji, wy od razu (głównie postami Wlo) zaczęliście się bronić, tym bardziej, że w ogóle nie odnieśliście się do mojego bardzo istotnego argumentu, a mianowicie, że wszystko co na forum jest zakazane powinno znajdować się w regulaminie.