Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607988 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #3030 dnia: Listopada 26, 2013, 09:33:27 pm »
+6
Warny poleciały nie za bzdurne poglądy kto jest za Slashem, a kto za Axlem, tylko za niedostosowanie się do ostrzeżeń o offtopicowaniu w tamtym temacie. Jeśli ktoś myśli inaczej, to niech sobie myśli. Swoją drogą to zabawne, że największy szum w sprawie tych zielonych kropek nie robią sami zainteresowani, tylko osoby postronne.

Offline ricardoelpaso

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +294
« Odpowiedź #3031 dnia: Listopada 26, 2013, 09:38:17 pm »
+3
Uwaga, sam Abraham Lincoln przemowil.

Dzieki za riposte mistrzu, wobec tego ty jestes jedyny oswiecony a ja, hkt, Korso, Artur78, Douger, Canis i Bluebird jestesmy analfabetami, bo nikt z nas nie zrozumial twojej pokretnej logiki

Ja warnow w temacie o ChD nie kwestionuje, byly za offtopa, ale nie o to tu chodzi The Wlo.

a w sprawie zielonych kropek szum byl w temacie gdzie je przyznales...
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 09:40:35 pm wysłana przez ricardoelpaso »
Tym forum rzadzi banda sfrustrowanych, chamskich smarkaczy

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #3032 dnia: Listopada 26, 2013, 09:48:55 pm »
+4
To ty masz się za nie wiadomo kogo, napisałeś raptem 3 zdania przy czym jedno kluczowe:
Płyta w swojej konwencji bardzo dobra, gdyby nie nazwa zespołu, dałbym jej 9/10.

PS: Nie marnuj czasu, w internecie czeka jeszcze masa zdjęć Slasha do przejrzenia :)
PPS: Porzućcie te żałosne zwroty grzecznościowe pisane wielką literą, skoro wyraźnie macie osobę do której się zwracacie w głębokim poważaniu i nie zmierzacie dyskutować. :)
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #3033 dnia: Listopada 26, 2013, 10:30:27 pm »
+3
Dalej czekamy na wyjasnienie tzw. ''konwencji''....kare już mamy ,za zadane pytanie.

Offline Andrzej Brewiarz

• Patience
  • Respect: +17
« Odpowiedź #3034 dnia: Listopada 26, 2013, 11:05:12 pm »
+3
Widzę, że nazi-moderacja dalej uważa się za bogów. Forum zeszło na psy już dawno. Pozdrawiam,
Andrzej Brewiarz.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #3035 dnia: Listopada 27, 2013, 12:13:09 am »
+3
Odniosę się jedynie do jednej z poruszonych tu kwestii, bo dotyczy ona mnie, jako, że przy nicku mam „junior newsman”, a do tego ricardoelpaso odwołał się do mojej wczorajszej rozmowy z nim.
Zacznę od tego, że nikt z nas nie jest w stanie kontrolować tego, które posty cieszą się największą popularnością. Żaden news nie jest w żaden sposób specjalnie wyróżniany ani na stronie, ani na forum (poza opcją „przyklejenia” newsa na stronie głównej, ale wtedy jest to uzasadnione – np. koncert GNR w Rybniku lub Slasha w Katowicach). Wrzucane na główną są „jak leci” – który zostanie zredagowany , przetłumaczony, ten pojawia się na stronie. To nie Facebook, gdzie fejs wybiera, które posty pokazywać wszystkim, a które zobaczy jedynie 10% osób lubiących stronę. Nie mamy także wpływu na to, kto rejestruje się na forum i jakie ma poglądy czy upodobania dotyczące zespołu. Innymi słowy – nie mamy wpływu na to, jakie pojawiają się komentarze pod poszczególnymi newsami. Administracja może jedynie kontrolować czy posty nikogo nie obrażają i czy są na temat, ale nie opinie poszczególnych użytkowników. My robimy newsy, reszta czyta i komentuje. Mam się obrazić, gdy wrzucę news, którego nikt nie skomentuje?
Polski news ukazał się później niż oryginał? Cóż, proponuję, żebyście sami zabrali się za jego tłumaczenie i zredagowanie. Dla nikogo z nas forum nie jest pracą, nikt z nas nie siedzi tu 24h na dobę, wszyscy mamy inne zajęcia, nikt nam nie płaci za to, dobrowolnie poświęcamy swój czas, żeby zrobić coś dla innych. Najczęściej wywiady pojawiają się jednocześnie, nie jesteśmy w stanie wszystkiego „przerobić” od razu. Wtedy też każdy z nas robi własną „selekcję” oceniając swoje możliwości – jeżeli mam w tłumaczeniu np. 2 dość długie wywiady, to naturalne, że newsa o np. o tych nieszczęsnych słuchawkach zostawię komuś innemu, licząc, że inny użytkownik, niekoniecznie newsman, sklei te kilka zdań na ten temat, dzięki czemu news ukaże się szybciej, a nie będę zgłaszać się, że zrobię i dopiszę do kolejki tłumaczeń, a potem wrzucę z opóźnieniem. Niestety, tak mało osób jest chętnych do tłumaczeń, że potem tak to wygląda i każdy z nas koniec końców bierze tego typu newsy, gdy upora się z tym co miał wcześniej. Stąd co chwilę apele, żeby ktoś coś przetłumaczył, nawet najkrótszą, najprostszą rzecz. Jest nas garstka, a długie tłumaczenia wymagają czasu. Balumala odwala kawał dobrej roboty, tłumaczy szybko i dobrze, bardzo nam pomaga i nadal będę walczyć o to, żeby dostała rangę „newsman”, bo na to zasługuje, ale zdaję sobie sprawę z tego, że negatywne i przede wszystkim głupie i nieuzasadnione komentarze, mogą człowieka zniechęcić. Ktoś poświęca swój czas, żeby zrobić coś dla innych, a za chwilę jest jechany za literówkę lub drobny błąd, który wynika prawdopodobnie ze zmęczenia – no coś tu jest nie tak. To co prawda trochę inna sprawa, ale też czasami czuję się zniechęcona, gdy poświęcę kilka godzin, najczęściej w nocy, na tłumaczenie ze słuchu 40-60 minutowego wywiadu radiowego, w którym poruszane są różne kwestie, który po przetłumaczeniu daje ok. 9 stron w Wordzie, a w komentarzach widzę, że ktoś nawet nie raczył przeczytać całości, tylko daje po raz milionowy ten sam monotonny komentarz o szlafrokach czy rękawiczkach. Wtedy pojawia się klasyczne pytanie „po co ja to robię?”. Nie dla siebie, bo mi wystarczy, że raz sobie to przesłucham i zrozumiem, nie potrzebuję tłumaczenia „na kartce”. Ale tu pojawia się wcześniejsza uwaga - nie mamy wpływu na to, kto jakie ma upodobania i jakie komentarze pisze.
@ricardoelpaso, napisałeś o tym tłumaczeniu tak, jakbyśmy nie wiem jak Cię urazili. Jeżeli byłeś w stanie zrobić małą transkrypcję słów Richarda i Dizzyego, to zakładam, że znasz angielski na dobrym poziomie. Wywiady nie są aż tak długie, więc poprosiłam Cię o tłumaczenie pozostałych kwestii, a nie tylko jednego wątku, czyli 3 zdań (których swoją drogą też nie przetłumaczyłeś, choć napisałeś, że tak). Powiedziałam, ze nie musi być szczegółowe, słowo w słowo, że może być ogólne, co powiedzieli w odpowiedzi na poszczególne kwestie. Odpowiedziałeś, że nie interesuje Cię The Dead Daises. No super, ale to taki problem zrobić coś dla innych, gdy ktoś Cię o to prosi? Ja nie jestem zainteresowana Walking Papers, poza tym, że życzę im jak najlepiej, ale jakoś tłumaczę wywiady z nimi, zarówno wideo jak i „klasyczne” i wcale nie są one krótkie, a nie robię z tego problemu. Podobnie z The Dead Daises, Mattem Sorumem, Gilby’m, Blowout itp. Nikt Ci nie kazał tłumaczyć godzinnego wywiadu, nikt Ci nie kazał tłumaczyć czegoś regularnie. Po pierwsze była to prośba, po drugie, odnosiło się do jednego krótkiego wywiadu. Jeżeli nie pomagasz, to chociaż nie krytykuj.
I tak przy okazji, dobrze wiedzieć, że „administracja forum jest nastawiona na byłych członków GNR”, bo osobiście odkąd się tu zarejestrowana, jestem co chwilę „oskarżana” o niechęć do Slasha i ślepą miłość do Ashby, tylko dlatego, że prowadzę fanpage tego ostatniego :P 

Offline Andrzej Brewiarz

• Patience
  • Respect: +17
« Odpowiedź #3036 dnia: Listopada 27, 2013, 12:26:46 am »
+1
Jeżeli nie pomagasz, to chociaż nie krytykuj.

Sugerujesz, że ma nie krytykować, nawet jeśli ma ku temu powody? Poważna jesteś?

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #3037 dnia: Listopada 27, 2013, 12:30:59 am »
+4
Czy Ty jesteś poważny czy nadal nie rozumiesz, mimo że już 5 osób wyjaśniło dlaczego newsy pojawiają się z opóźnieniem? Jeżeli ktoś jest świadomy powodu, dla którego coś się dzieje, a mimo to krytykuje, choć może pomóc, ale nie chce, to czego oczekuje? Że będziemy w 25 wątkach w kółko to samo tłumaczyć? To wtedy niech po prostu przestanie jęczeć, bo dopóki sytuacja się nie zmieni, (a nie zmieni się dopóki nikt nie raczy pomóc) to krytyka jest bez sensu.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #3038 dnia: Listopada 27, 2013, 12:52:37 am »
+4
Co jest z tym Dr.Drei,chłopaka masakrujecie(ricardoelpaso) bez zdania racji,nawet nie reaguje na te wasze zaczepki pod tym kątem.Tak się zachowuje moderator?
Usunąłem częśc mojej wypowiedzi bo i tak nie będzie żadnej reakcji z waszej strony.Czekamy na odpowiedz cravenciaka na temat ''konwencji'' CHD.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2013, 01:43:10 am wysłana przez Artur78 »

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #3039 dnia: Listopada 27, 2013, 11:40:42 am »
0
1) na tym forum wsrod wiekszosci zarzadcow (admini/modzi/newsmani) dobrze widziane jest bycie fanem tzw klasycznego GNR i wszelkich solowych projektow ex-GNR, dobrze jest rowniez widziane bycie w opozycji do ChD (to nie jest GNR) oraz wszelkich dokonan nowego GNR (Axl jest gruby, ma fatalny glos, a Ashba sprzedaje SWAG i nie umie grac solowek, ciagle ta sama setlista, brak nowej plyty od 2008 etc)

pierwszy raz slysze zeby w zarzadzie na forum danego zespolu byl czlowiek ktory tego zespolu nie lubi i nie uznaje jego plyty ( http://gunsnroses.com.pl/forum/chinese-democracy/opinie-nie-fanow/60/ ), malo tego nie potrafi w zaden sposob udowodnic swojej kuriozalnej tezy i odpowiedziec na pytania uzytkownikow: hkt, Korso, Douger, Artur78 i moich. Zwroccie uwage ile plusow dostaly posty wymienionych uzytkownikow, a ile cravenciaka (podpowiem: cravenciak dostal + 1). O czym to swiadczy? O kuriozalnej opinii z ktora sie nikt, poza jedna osoba, nie zgadza. I ktorej nikt w zaden sposob nie potrafi obronic.

Kwestia gustu - kazdemu ma prawo cos sie podobac/nie podobac - to muzyka, nie matematyka.

Co do ' kuriozalnej opinii z ktora sie nikt, poza jedna osoba, nie zgadza.' - to nie znaczy, ze jedna osoba sie zgadza tylko 'post dostal o jeden wiecej plus niz suma jego minusów' ;)

3) Opinie. O ile warnow sie za opinie nie dostaje, to juz zjeby od ex-moderatorow/ex-newsmanow dostaje. Za co? Osmielilem sie skrytykowac Duffa, piszac: mam wrazenie ze tak jest z kazdym zespolem w ktorym gra Duff po odejsciu z GNR (niepowazne traktowanie).
Zostalem zaatakowany ze "pieprze glupoty" - osoba atakujaca nie dostala warna, tylko ostrzezenie slowne.

To pewnie bylo pierwsze przewinienie danej osoby - wtedy zazwyczaj uzywamy ostrzezenia slownego

4) Kolejnym przypadkiem bylo tez to ze news http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/axl-rose-wspiera-sluchawki-ultrasone/ czekal miesiac na to, az ktos go laskawie przerzuci do dzialu News. Gdyby Slash lub Sorum promowal te sluchawki, uwierzcie mi, bylby na glownej tego samego dnia.

Podejrzewam, ze to raczej kwestia czasu, nie ma ZADNEJ polityki wspieranie/nie wspierania bylych lub obecnych czlonkow zespolu

6) od 5 pazdziernika czekam na odpowiedz admina dlaczego usunieto moj post http://gunsnroses.com.pl/forum/o-forum/faq-czyli-co-i-jak-na-forum/2565/ z tematu http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/bumblefoot-%27to-nie-jest-tak-ze-nie-probuje-grzmotnac-axla%27/
nikt nic nie wie, admin wyjasnia, inny moderator wysmiewa, moze sie juz Macierewicz tym zajmuje z komisja?

To moja wina - dlatego przepraszam - post zostal usuniety poniewaz nic specjlnego nie wnosil do tematu o ile dobrze pamietam - jesli masz inne zdanie to zapraszam na PW

PS. Jak ktos troszke poszpera na forum to sie okaze ze kasowanie postow przez modow bez wiedzy ich autorow nie jest niczym rzadkim (np. sprawa Slashera - ktory zreszta mi napisal - "przyzwyczaj sie" ) str. 172 z tego tematu i wczesniej

Nie jest-  ale problem w tym, ze zeby napisac do kazdego wiadomosc musielibysmy pracowac na pelny etat na forum, a kazdy robi tutaj cos w ramach wlasnego wolnego czasu - beda posty na temat to nie beda kasowane.

Pamietam co napisalem w tym poscie, ktory sie nie spodobal. Byl niezgodny z linia zarzadcow. Dotyczyl spozniania sie Axla na koncerty. Napisalem cos mniej wiecej tego typu:

"Axl ma dawno wyrobiona marke gwiazdy rocka, na ktora ciezko pracowal. Jak kazda gwiazda ma swoje fanaberie. Facet sie spoznia. Od dziecinstwa, mial szkole pod nosem i tez nie mogl zdazyc. Potem regularnie sie spoznia na koncerty od 20 lat. I nie mowcie ze fani sa zaskoczeni, ze Axl sie znow spoznil. On to ma po prostu we krwi. I bedzie to robil dalej, czy sie to wam podoba czy nie. Jego status gwiazdy, to co osiagnal, pozycja, pieniadze, mu to umozliwiaja. I zadne szczekanie, biadolenie tu nic nie pomoze. Ani Rona, ani wasze. Wiec zaakceptujcie to, albo nie chodzcie na koncerty GNR. Proste."

Kiedy to zostalo skasowane. Jelsi zostalo - to nie powinno bo to opinia

-czemu posty sa kasowane bez zadnych uzasadnien i wyjasnien (i bez osob odpowiedzialnych - bo nie wiadomo kto kasuje)

Poniewaz nie trzeba o tym ostrzegac ;)

-czemu sa podwojne standardy jesli chodzi o przyznawanie warnow

Nie ma ich wedlug mnie - jesli taka sytuacja wystepuje prosze o PW

A Witek widocznie ma to gdzies.

Troche tak bo mam kilka wazniejszych spraw na glowie :)

Ale nie. On musial zaznaczyc ze jest nie-fanem. Co jest o tyle kuriozalne ze jest newsmanem na forum GNR. To nie forum Slasha, Konspiratorow, ani Mylesa K. Po czym podal argument, ktorego w zaden sposob nie umial uzasadnic. A gdy go GRZECZNIE zapytalismy o argumentacje to nam zarzucil brak myslenia, brak czytania ze zrozumieniem, a na koniec odeslal do cytatow Lincolna. Przeciez to jakis kabaret. A to nie byl watek humor.

Zglosiles posta?:)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #3040 dnia: Listopada 27, 2013, 02:14:22 pm »
+6
Naprawdę aż tyle osób nie ma życia nie-wirtualnego? Czy to kto co napisze jest aż tak ważne, aby nie zlać tego zimnym moczem? To, że na forum panują standardy gimbazy to wiadomo każdemu od dawna (wystarczy spojrzeć co się dzieje w galerii), ale czy jest to na tyle istotne żeby robić tu nie wiadomo jakie dywagacje? Popatrzcie na użytkowników, którzy są na forum po 6-7 lat a zobaczycie gdzie i co komentują. Każdy ma swoje życie, a forum jest jedynie miejscem nowych informacji bądź chwilową rozrywką-odskocznią. Ja osobiście przestałem się jarać NTS-em już dawno, choć zawsze będzie mi bliski, z różnych powodów - a głównie z tego najważniejszego... ;)

Offline ricardoelpaso

« Odpowiedź #3041 dnia: Listopada 27, 2013, 02:53:23 pm »
+2
Emma: krotko sie tylko odniose bo napisalas tu cala epopeje

Konktaktowalismy sie na PW w sprawie newsa - napisalas mi ze musi byc przetlumaczone i streszczone. I tak zostalo.

Richard mowi, ze GNR pracuja obecnie nad nowa plyta. GNR chcieli ruszyc w trase po Ameryce Pld jeszcze w 2013, ale ze wzgledu na zobowiazania Fortusa z Dead Daisies, zostalo to przelozone na przyszly rok. Ma nadzieje, ze album GNR ukarze sie wkrotce.
O pracach nad piosenkami mowil rowniez Dizzy.
W pozostalej czesci wywiadow panowie odpowiadali na pytania dotyczace powstania supergrupy TDD, jak do niej trafili oraz jakie muzyczne wspomnienia lacza z Australia, gdzie wywiad byl przeprowadzony.

http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/newsy-7495/1290/

Napisalem ci na PW ze zrobilem, zgodnie z twoim zyczeniem. Nadal news nie zostal dodany. No owszem nie mam czasu ani ochoty tlumaczyc tego co Diz czy 4tus mowia o Australli albo o graniu DD (tez mam swoje zycie wyobraz sobie, poza wirtualem) nie znaczy to ze nie istotne jest to co mowia o przyszlym albumie GNR. Wiec przestan tu marudzic, jak ja to krytykuje i nic nie robie, bo to nudne. I naprawde nic by sie nie stalo gdybys moje streszczenie przeniosla wraz z linkami do dzialu News. Twoje wynurzenia o ciezkim zyciu i nieplatnej robocie byly calkowicie zbedne. A ja sie nie czepiam szczegolow ani literowek jesli chodzi o tlumaczenia, tylko raz zarzucilem POWAZNY blad merytoryczny w tlumaczeniu, ktory kompletnie zmienial sens wypowiedzi. Wiec prosze cie nie przeinaczaj, nie dodawaj i nie koloryzuj...

Witek :

6) od 5 pazdziernika czekam na odpowiedz admina dlaczego usunieto moj post http://gunsnroses.com.pl/forum/o-forum/faq-czyli-co-i-jak-na-forum/2565/ z tematu http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/bumblefoot-%27to-nie-jest-tak-ze-nie-probuje-grzmotnac-axla%27/
nikt nic nie wie, admin wyjasnia, inny moderator wysmiewa, moze sie juz Macierewicz tym zajmuje z komisja?

To moja wina - dlatego przepraszam - post zostal usuniety poniewaz nic specjlnego nie wnosil do tematu o ile dobrze pamietam - jesli masz inne zdanie to zapraszam na PW

PS. Jak ktos troszke poszpera na forum to sie okaze ze kasowanie postow przez modow bez wiedzy ich autorow nie jest niczym rzadkim (np. sprawa Slashera - ktory zreszta mi napisal - "przyzwyczaj sie" ) str. 172 z tego tematu i wczesniej

Nie jest-  ale problem w tym, ze zeby napisac do kazdego wiadomosc musielibysmy pracowac na pelny etat na forum, a kazdy robi tutaj cos w ramach wlasnego wolnego czasu - beda posty na temat to nie beda kasowane.

Pamietam co napisalem w tym poscie, ktory sie nie spodobal. Byl niezgodny z linia zarzadcow. Dotyczyl spozniania sie Axla na koncerty. Napisalem cos mniej wiecej tego typu:

"Axl ma dawno wyrobiona marke gwiazdy rocka, na ktora ciezko pracowal. Jak kazda gwiazda ma swoje fanaberie. Facet sie spoznia. Od dziecinstwa, mial szkole pod nosem i tez nie mogl zdazyc. Potem regularnie sie spoznia na koncerty od 20 lat. I nie mowcie ze fani sa zaskoczeni, ze Axl sie znow spoznil. On to ma po prostu we krwi. I bedzie to robil dalej, czy sie to wam podoba czy nie. Jego status gwiazdy, to co osiagnal, pozycja, pieniadze, mu to umozliwiaja. I zadne szczekanie, biadolenie tu nic nie pomoze. Ani Rona, ani wasze. Wiec zaakceptujcie to, albo nie chodzcie na koncerty GNR. Proste."

Kiedy to zostalo skasowane. Jelsi zostalo - to nie powinno bo to opinia

-czemu posty sa kasowane bez zadnych uzasadnien i wyjasnien (i bez osob odpowiedzialnych - bo nie wiadomo kto kasuje)

Poniewaz nie trzeba o tym ostrzegac ;)

-czemu sa podwojne standardy jesli chodzi o przyznawanie warnow

Nie ma ich wedlug mnie - jesli taka sytuacja wystepuje prosze o PW

A Witek widocznie ma to gdzies.

Troche tak bo mam kilka wazniejszych spraw na glowie :)

Witek

-post zostal usuniety bo byl nie na temat i nic nie wnosil do tematu? Chyba kpisz, ponizej ci go odtworzylem. BYL NA TEMAT. News byl o wywiadzie z BBF, ktory mowi ze jest bezradny na spoznienia Axla na koncerty. Za chwile mnie pytasz kiedy to zostalo skasowane? Moze mam ci podac dokladna godzine co? Mowisz ze nie powinno, bo oto opinia, czym sam sobie przeczysz. Gdybym wiedzial, kto skasowal i kiedy, to bym ci powiedzial. Ale ty jako admin chyba to powienies wiedziec. Bo oprocz tego ze tak sie ustawiliscie tutaj zeby mozna bylo kasowac posty bez informowania i bez zadnej odpowiedzialnosci, no wiadomo ze tak wygodniej, bo nie trzeba sie nikomu tlumaczyc... to jak sam zauwazyle, generalnie masz to w dupie. Powiem szczerze wcale sie nie spodziewalem innej odpowiedzi, tylko po co tyle sie chlopie upisales, wystarczylo stwierdzic, mam to w dupie, a na tym forum bedzie tak jak jest, i juz, bo ja tak chce.

Prosze o PW - po co mam sie powtarzac? I co to da? Od 5 padziernika minelo prawie 2 miechy, i co niby jak ci napisze na PW, to cos z tym zrobisz, zareagujesz, jak ogolnie masz to gdzies i cie nie ma na forum.

Badz powazny i jesli nie masz naprawde nic konstruktywnego do powiedzenia, to po prostu daj sobie spokoj.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2013, 03:07:06 pm wysłana przez ricardoelpaso »

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #3042 dnia: Listopada 27, 2013, 03:25:53 pm »
+3
Emma: krotko sie tylko odniose bo napisalas tu cala epopeje

Konktaktowalismy sie na PW w sprawie newsa - napisalas mi ze musi byc przetlumaczone i streszczone. I tak zostalo.

Richard mowi, ze GNR pracuja obecnie nad nowa plyta. GNR chcieli ruszyc w trase po Ameryce Pld jeszcze w 2013, ale ze wzgledu na zobowiazania Fortusa z Dead Daisies, zostalo to przelozone na przyszly rok. Ma nadzieje, ze album GNR ukarze sie wkrotce.
O pracach nad piosenkami mowil rowniez Dizzy.
W pozostalej czesci wywiadow panowie odpowiadali na pytania dotyczace powstania supergrupy TDD, jak do niej trafili oraz jakie muzyczne wspomnienia lacza z Australia, gdzie wywiad byl przeprowadzony.

http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/newsy-7495/1290/

Napisalem ci na PW ze zrobilem, zgodnie z twoim zyczeniem. Nadal news nie zostal dodany. No owszem nie mam czasu ani ochoty tlumaczyc tego co Diz czy 4tus mowia o Australli albo o graniu DD (tez mam swoje zycie wyobraz sobie, poza wirtualem) nie znaczy to ze nie istotne jest to co mowia o przyszlym albumie GNR. Wiec przestan tu marudzic, jak ja to krytykuje i nic nie robie, bo to nudne. I naprawde nic by sie nie stalo gdybys moje streszczenie przeniosla wraz z linkami do dzialu News. Twoje wynurzenia o ciezkim zyciu i nieplatnej robocie byly calkowicie zbedne. A ja sie nie czepiam szczegolow ani literowek jesli chodzi o tlumaczenia, tylko raz zarzucilem POWAZNY blad merytoryczny w tlumaczeniu, ktory kompletnie zmienial sens wypowiedzi. Wiec prosze cie nie przeinaczaj, nie dodawaj i nie koloryzuj...

Nie, nie zrobiłeś tego w sposób o jaki Cię prosiłam. Miałeś pozostałe wątki krótko streścić, a nie tylko napisać co tam się pojawia (co też zrobiłeś wybiórczo). Nie będziemy wrzucać na główną czegoś, co nie jest w pełni zrobione. Wyobraź sobie, że niektórych może interesować to w jaki sposób chłopaki trafili do TDD, jak wyglądają plany TDD, co do tej pory zrobili, a to pojawia się w owym wywiadzie. Nie bój się, news trafi na główną, gdy będzie przetłumaczony w całości, dzisiaj lub jutro. Wierz mi, wszystkim nam byłoby łatwiej, gdybyśmy mogli wrzucić to co zrobiłeś na główną, ale nie możemy. To nie jest moje widzimisię. Chcesz mieć stronę na poziomie, to nie oczekuj, że będziemy robić coś na pół gwizdka.
"przestan tu marudzic, jak ja to krytykuje i nic nie robie, bo to nudne" - przestań marudzić, że są opóźnienia, bo NIC nie robisz, żeby pomóc.

Offline ricardoelpaso

« Odpowiedź #3043 dnia: Listopada 27, 2013, 03:32:19 pm »
+1
Chcesz mieć stronę na poziomie, to nie oczekuj, że będziemy robić coś na pół gwizdka.

ale bron boze nie krytykuj jesli znalazles blad merytoryczny w tlumaczeniu, i to udowodniles

to jest ten poziom wlasnie

oczywiscie ze nic nie zrobilem, news znalazl sie sam, a wypowiedzi muzykow tez sie same przetlumaczyly

dla mnie EOT

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #3044 dnia: Listopada 27, 2013, 03:45:03 pm »
+4
Sprecyzuję - nie robisz NIC, aby przyspieszyć tłumaczenie. To, że podrzuciłeś wywiady doceniamy, wierz mi. A wypowiedzi muzyków nadal "się nie przetłumaczyły", przynajmniej nie w Twoim poście, bo nadal są w języku angielskim.

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan