Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607989 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #3015 dnia: Listopada 26, 2013, 05:02:42 pm »
+1
Masz opcję "Zgłoś do moderatora", nie jesteśmy robotami, możemy coś przeoczyć, coś uznać za niewarte warna czy uwagi, a ktoś może uważać inaczej. Zgłosisz z odpowiednim argumentem, dlaczego ktoś zasługuje na warna/uwagę/upomnienie to ktoś z nas na pewno się tym zajmie. Niektórych rzeczy nie widać, idą one przez wiadomości prywatne, więc nie możesz z całą stanowczością stwierdzić, że czegoś nie zrobiliśmy.

W jaki sposób odpowiadamy za komentarze innych użytkowników? Każdy z Was ma kropę z napisem "moderated" i przeglądamy je wszystkie, decydując które pojawią się na forum a które nie? Bzdura. Nie jesteśmy robotami(że się powtórzę, ale muszę bo najwyraźniej nie dociera), nie mamy dostępu do komputera 24 godziny na dobę, nie chcemy go mieć, bo mamy własne życie (ja np. pracuję wyobraź sobie), więc jeśli ktoś obrazi kogoś o 8 rano i nie ma rekacji aż do np. 20:00 to nie znaczy, że ktoś to olał. Tak samo, jak ja moge odpowiadać za to, że ktoś napisał coś obraźliwego rano, jak mnie nawet nie było przy komputerze, żebym mogła to zweryfikować?
Mogę ominąc jakiś temat, przeoczyć coś. Dlatego raportuj jeśli coś Ci się nie podoba, żebyś miał pewośc, że nie będziemy działac "wybiórczo", bo każde zgłoszenie i każda uwaga idzie do modów na maila. Maila sprawdzam codziennie, więc reaguję w miarę możliwości chyba, że ktoś mnie ubiegnie.

Zatem naprawdę nie rozumiem, dlaczego jesteśmy odpowiedzialni za komentarze użytkowników. Mamy Was prowadzić za rączkę jak przedszkolaki? Oświeć mnie. Może się dowiem z kim chcesz być w parze i kogo za rączkę trzymać.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 05:05:56 pm wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline ricardoelpaso

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +294
« Odpowiedź #3016 dnia: Listopada 26, 2013, 05:54:18 pm »
+7
dobra porusze tu pare spraw bo widze ze do niektorych dalej tu nie docieraja sprawy oczywiste

1) na tym forum wsrod wiekszosci zarzadcow (admini/modzi/newsmani) dobrze widziane jest bycie fanem tzw klasycznego GNR i wszelkich solowych projektow ex-GNR, dobrze jest rowniez widziane bycie w opozycji do ChD (to nie jest GNR) oraz wszelkich dokonan nowego GNR (Axl jest gruby, ma fatalny glos, a Ashba sprzedaje SWAG i nie umie grac solowek, ciagle ta sama setlista, brak nowej plyty od 2008 etc)

pierwszy raz slysze zeby w zarzadzie na forum danego zespolu byl czlowiek ktory tego zespolu nie lubi i nie uznaje jego plyty ( http://gunsnroses.com.pl/forum/chinese-democracy/opinie-nie-fanow/60/ ), malo tego nie potrafi w zaden sposob udowodnic swojej kuriozalnej tezy i odpowiedziec na pytania uzytkownikow: hkt, Korso, Douger, Artur78 i moich. Zwroccie uwage ile plusow dostaly posty wymienionych uzytkownikow, a ile cravenciaka (podpowiem: cravenciak dostal + 1). O czym to swiadczy? O kuriozalnej opinii z ktora sie nikt, poza jedna osoba, nie zgadza. I ktorej nikt w zaden sposob nie potrafi obronic.

2) hkt pisze o tym samym wczesniej. Jest to uzytkownik, ktory ma wiecej plusow w reputacji niz postow. Wiec chyba ma poparcie wsrod zwyklych uzytkownikow co? Czy moderacja tez mu klika po cichu klika plusy, a tu pokazuje oficjalna wersje, ktorej kazano im sie trzymac?

Ja mam 90% plusow w stosunku do postow, chyba tez to cos znaczy?

3) Opinie. O ile warnow sie za opinie nie dostaje, to juz zjeby od ex-moderatorow/ex-newsmanow dostaje. Za co? Osmielilem sie skrytykowac Duffa, piszac: mam wrazenie ze tak jest z kazdym zespolem w ktorym gra Duff po odejsciu z GNR (niepowazne traktowanie).
Zostalem zaatakowany ze "pieprze glupoty" - osoba atakujaca nie dostala warna, tylko ostrzezenie slowne.

http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/neurotic-outsiders-wywiad-z-duff%27em-tylko-rock-10-1996/

Chodzilo o ten sam punkt regulaminu:

§ 2. Obowiązuje bezwzględny zakaz używania wulgaryzmów oraz treści obraźliwych w stosunku do innych użytkowników oraz osób będących przedmiotem wypowiedzi/dyskusji.

Pan od Duffa nie dostal warna, panowie z tematu o ChD jak najbadziej.
Oczywiscie to tez przypadek, jak z logo.

4) Kolejnym przypadkiem bylo tez to ze news http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/axl-rose-wspiera-sluchawki-ultrasone/ czekal miesiac na to, az ktos go laskawie przerzuci do dzialu News. Gdyby Slash lub Sorum promowal te sluchawki, uwierzcie mi, bylby na glownej tego samego dnia.

5) http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/axl-na-aukcji/ O tym newsie huczal caly gunsowy swiat, oczywiscie w News na NTS byla cisza, wiec wrzucilem z nadzieja ze zaraz sie zacznie. A tu tylko pokatnie trwaja rozmowy na ten temat (w dziale Galeria, i GNR - tamte posty zostaly usuniete przy laczeniu tematow). Czym zyje tymczasem NTS. Urodziny Soruma (w sumie 4 posty, 256 wyswietlen). Dla porownania Axl na aukcji (30 postow, 1470 wyswietlen). Wytlumaczenie? Przeoczenie. Jasne, kolejny przypadek.

I teraz mi mowicie zebym ja jeszcze kilkanascie minut wywiadu z Dizzym i 4tusem przetlumaczyl ze sluchu (slowo po slowie) to wtedy laskawie pojdzie news. Dotyczy nowej plyty GNR. Ale wiecie co? Moze dobrze ze nie pojdzie. Zaraz bylyby komentarze typu: przeciez zadnej plyty nie bedzie i wielkie wysmiewanie. Nie ma sensu.

6) od 5 pazdziernika czekam na odpowiedz admina dlaczego usunieto moj post http://gunsnroses.com.pl/forum/o-forum/faq-czyli-co-i-jak-na-forum/2565/ z tematu http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/bumblefoot-%27to-nie-jest-tak-ze-nie-probuje-grzmotnac-axla%27/
nikt nic nie wie, admin wyjasnia, inny moderator wysmiewa, moze sie juz Macierewicz tym zajmuje z komisja?

Pamietam co napisalem w tym poscie, ktory sie nie spodobal. Byl niezgodny z linia zarzadcow. Dotyczyl spozniania sie Axla na koncerty. Napisalem cos mniej wiecej tego typu:

"Axl ma dawno wyrobiona marke gwiazdy rocka, na ktora ciezko pracowal. Jak kazda gwiazda ma swoje fanaberie. Facet sie spoznia. Od dziecinstwa, mial szkole pod nosem i tez nie mogl zdazyc. Potem regularnie sie spoznia na koncerty od 20 lat. I nie mowcie ze fani sa zaskoczeni, ze Axl sie znow spoznil. On to ma po prostu we krwi. I bedzie to robil dalej, czy sie to wam podoba czy nie. Jego status gwiazdy, to co osiagnal, pozycja, pieniadze, mu to umozliwiaja. I zadne szczekanie, biadolenie tu nic nie pomoze. Ani Rona, ani wasze. Wiec zaakceptujcie to, albo nie chodzcie na koncerty GNR. Proste."

i teraz pytanie, czemu post zostal usuniety. bo smialem komus pokazac, jak jest bezradny w tej sytuacji... zwlaszcza na forum, gdzie zarzadcy nie lubia Axla po roku 1997. Uwazaja ze Axl jest cos winny fanom i ze powinien sie zachowywac grzecznie. A tu niestety Axl robi co chce, jak chce i kiedy chce. To was boli.

PS. Jak ktos troszke poszpera na forum to sie okaze ze kasowanie postow przez modow bez wiedzy ich autorow nie jest niczym rzadkim (np. sprawa Slashera - ktory zreszta mi napisal - "przyzwyczaj sie" ) str. 172 z tego tematu i wczesniej
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 06:03:05 pm wysłana przez ricardoelpaso »
Tym forum rzadzi banda sfrustrowanych, chamskich smarkaczy

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #3017 dnia: Listopada 26, 2013, 06:14:20 pm »
+3
Nikt Cię tu na siłę nie trzyma. Nie podoba się - nie wchodź, proste. Załóż sobie własne forum, gdzie po każdym nieudanym występie Axla mimo wszystko będziesz go wychwalał, a po każdym występie Slasha będziesz go hejtował. Poza tym ciesz się, że modzi są tacy a nie inni - ja na ich miejscu już dawno bym Cię zbanował za spam.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline ricardoelpaso

« Odpowiedź #3018 dnia: Listopada 26, 2013, 06:22:06 pm »
+7
Oj zero argumentow.
-nigdzie nie wychwalalem Axla po nieudanych wystepach
-nie wypowiedzialem sie w zadnym temacie o Slashu
-jaki spam? jaki ban? nie rozsmieszaj mnie, nawet 1 warna nie mam

ciebie tez nikt nie zmusza do wypowiadania sie w tym temacie, dla samego bicia piany i pokazania wszystkim jak bardzo mnie nie lubisz, bo osmielilem sie skrytykowac zarzadcow forum

« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 06:24:54 pm wysłana przez ricardoelpaso »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3019 dnia: Listopada 26, 2013, 07:21:12 pm »
+4
Ricardo, jeśli uważasz, że w zarządzie nie ma fana nowego (starego też, żeby nie było wątpliwości) składu i kogoś "kto stoi po stronie Axla" to znaczy, że nie zadałeś sobie trudu, aby mnie poznać, zanim skleciłeś tamtego długachnego posta ;)

Poza tym uważam, że niepotrzebnie dopatrujesz się spisków. To tak jakbyś napisał, że urodziny Soruma mają tyle i tyle wyświetleń, bo "brzoza to miękkie drzewo", a Axl na aukcji tyle i tyle "bo w 30 sekundzie słychać strzały".
Nie dorabiaj teorii tam gdzie jej nie ma. Nie jesteśmy lożą masońską ani nie strzeżemy sekretu potomków Jezusa Chrystusa. Nie kontrolujemy ani cudownie nie rozmnażamy plusów i wyświetleń.

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #3020 dnia: Listopada 26, 2013, 07:24:47 pm »
+7
No dobra Ricardo, pozwolisz że Ci odpowiem w dwóch przypadkach. Mam mało czasu. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, gdzie w żadnym wypadku nie reprezentuję głosu moderatorów czy newsmanów.

1. Ja jestem fanem klasycznego GN'R, ten zespół po 94 roku nie bardzo mnie grzeje. Podobnie jak wszelkiej maści projekty solowe. Przez długi czas lubiłem sobie posłuchać też nowego składu, ale po ukazaniu się Chinese Democracy mi przeszło i raczej już nie wróci. Myślałem, że może po koncercie w Rybniku się do nich przekonam. Niestety - uważam, że był to najgorszy koncert, na jakim byłem.

Axla prawie nigdy nie krytykuję. Skrytykowałem go chyba 2 (słownie - dwa razy). Raz za spóźnienia, a w drugim wypadku porównałem Axla do Jona Bon Joviego (porównanie wypadło na korzyść tego drugiego). W obu przypadkach dostałem taką kontrę, jakbym komuś obraził matkę.

Co chwila widać też wiadomości w stylu, że Slash to kłamca i ćpun, że Adler pieprzy głupoty, bo cały czas jest pewnie na haju, że kim był Gilby Clarke i co on takiego osiągnął, podobnie zresztą jak Matt.

Krytyka działa w obie strony

2. Twój argument o plusach i ich stosunku do ilości postów jest tak od czapy, że nawet nie powinienem go komentować. Plusy pojawiły się chyba w 2011 roku, wtedy jeszcze razem z minusami. Ja na tym forum jestem od 2007. Czyli przez 4 lata trzaskania postów nie mogłem dostać ani jednego plusa. Ty jesteś tutaj od niedawna, więc wiadomo, że tych plusów uzbierało Ci się więcej. Ot i cała filozofia!

Tyle z mojej strony.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 07:31:51 pm wysłana przez Gnatek »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3021 dnia: Listopada 26, 2013, 07:30:34 pm »
+5
Wybierasz wydarzenia, wynajdując wytłumaczenia, które nijak się mają do rzeczywistości. News o słuchawkach Axla przypadł akurat na ten moment, kiedy Zqyx odchodził ze stanowiska. W efekcie jego decyzji zostaliśmy bez jednego newsmana. Newsmana, który robił bardzo dużo newsów. Newsem zająl się więc moderator TheWlo. Cała ta sprawa sprawiła, że wiele newsów zostało opóźnionych, niektóre do tej pory się nie ukazały, wciąż są w tłumaczeniu lub szukają tłumacza.
Tak, masz rację. Gdyby słuchawki promował Slash news znalazłby się na głównej tego samego dnia. A wiesz dlaczego? Bo newsman cravenciak, który zajmuje się Slashem mógłby go zrobić od razu, bez szukania chętnych na tłumaczenie i zrobienie newsa.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale mamy obecnie bardzo okrojony skład. Admini od dłuższego czasu nie biorą czynnego udziału w życiu forum.
Zostało zatem czterech modów i troje newsmanów (z góry przepraszam jeśli kogoś pominęłam) oraz daub - uploader, który robi masę roboty.
Mogliśmy mieć fajnego tłumacza - balumalę, która tłumaczyła BO MIAŁA NA TO OCHOTĘ. Niestety zdaje się, że posty użytkowników Twojego pokroju typu "Hahaha, tu powinno być przetłumaczone tak a nie tak, jak możesz się do tego brać jak się nie znasz" ją odstraszyły. Forum jest Ci doprawdy wdzięczne. Wypłaszasz osoby chętne do pomocy, a później masz pretensje, że nie ma newsów. Sam za to nie kiwniesz palcem, żeby przetłumaczyć wywiad. A dlaczego? A dlatego, żeby szerzyć spiskową teorię, że forum nie chce wrzucić newsa o nowej płycie Guns N' Roses, bo woli zając się urodzinami Soruma. Jeśli Ty, fan nowego składu nie chcesz tego zrobić to czemu ma to zrobić ta kumoterska loża, która zajmuje się każdym ruchem palca Slasha i Duffa?
Zrób coś od siebie, a później krytykuj.
Przykro mi, że akurat mamy taką sytuację w zarządzie (braki newsmanów), która sprzyja tworzeniu przez Ciebie wybitnych teorii spiskowych. Gdyby ludzi do pomocy nie brakowało, nie miałbyś na co narzekać. To by dopiero było straszne, no nie?
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2013, 11:11:02 am wysłana przez Canis_Luna »

Offline ricardoelpaso

« Odpowiedź #3022 dnia: Listopada 26, 2013, 07:37:25 pm »
+3
no dobra to wiem kogo lubi i slucha Canis i Gnatek

ale dalej nie wiem:
-czemu sa podwojne standardy jesli chodzi o przyznawanie warnow
-czemu posty sa kasowane bez zadnych uzasadnien i wyjasnien (i bez osob odpowiedzialnych - bo nie wiadomo kto kasuje)
-czemu newsy o zespole w nazwie tego forum sa traktowane jako newsy drugiej kategorii

Co do plusow, chodzilo mi o to ze wiadomo ze byly wprowadzone pozniej niz niektorzy userzy zaczeli tu pisac, oczywiscie.
Ale mozna chyba tez patrzec na to jak sa oceniane poszczegolne posty co? Np w tym temacie. I juz pewien poglad jest.

Canis na twoje uwagi pod tytylem "zrob cos, a potem krytykuj" juz ci raz odpowiadalem - nie o wszystkim wiesz, wiec wstrzymaj sie z ocenami.

No tak, najlepiej odwroc kota ogonem. Brawo.

Nie ma newsow o obecnym GNR, bo osmielilem sie kiedys udowodnic komus ze nie zna angielskiego. Przeciez lepiej zeby byly newsy z google translatora niz zadne. Tak trzymac.

Jestescie jak politycy, opanowaliscie do perfekcji sztuke, jak odpowiedziec by nic nie odpowiedziec i zmienic temat, by wyszlo na wasze.
Wg zasady:  a u Was to murzynow bija.

Uczeni radzieccy skonstruowali bardzo mądry komputer, który zna odpowiedzi na wszystkie pytania. Na uroczyste otwarcie zaproszono uczonych amerykańskich, którzy zadali komputerowi pytanie:
- Jak nazywa się najsilniejszy, najbardziej demokratyczny kraj świata?
Komputer natychmiast odpowiedział:
- Związek Radziecki.
Uczeni amerykańscy zadali komputerowi drugie pytanie:
- W jakim kraju żyją najbardziej szczęśliwi ludzie i w jakim kraju ludzie zarabiają najwięcej na świecie?
Komputer zatrzeszczał, a po chwili wyświetlił na ekranie odpowiedź:
- W Związku Radzieckim.
Uczeni Amerykańscy zadali komputerowi jeszcze jedno pytanie:
- W jakim kraju ludzie jedzą najwięcej mięsa w przeliczeniu na jednego mieszkańca?
Komputer przez chwilę zastanawia się nad odpowiedzią, w końcu odpowiada:
- Ale za to u was biją Murzynów!
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 07:45:30 pm wysłana przez ricardoelpaso »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3023 dnia: Listopada 26, 2013, 07:44:20 pm »
+1
Nie ma newsow o obecnym GNR, bo osmielilem sie kiedys udowodnic komus ze nie zna angielskiego. Przeciez lepiej zeby byly newsy z google translatora niz zadne. Tak trzymac.
Można zwrócić uwagę grzecznie a nie czepiać się byle pierdoły.

Głosuj na mnie w następnych wyborach ;) Chętnie poopie*dalam się trochę w Sejmie.

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #3024 dnia: Listopada 26, 2013, 08:16:30 pm »
+4
Masz opcję "Zgłoś do moderatora", nie jesteśmy robotami, możemy coś przeoczyć, coś uznać za niewarte warna czy uwagi, a ktoś może uważać inaczej. Zgłosisz z odpowiednim argumentem, dlaczego ktoś zasługuje na warna/uwagę/upomnienie to ktoś z nas na pewno się tym zajmie. Niektórych rzeczy nie widać, idą one przez wiadomości prywatne, więc nie możesz z całą stanowczością stwierdzić, że czegoś nie zrobiliśmy.

Miałem na myśli posty za które zostały wręczone warny, niż za które nie zostały - to zrozumiałe że nikt nie jest zatrudniony na forum na cały etat .

W jaki sposób odpowiadamy za komentarze innych użytkowników? Każdy z Was ma kropę z napisem "moderated" i przeglądamy je wszystkie, decydując które pojawią się na forum a które nie? Bzdura. Nie jesteśmy robotami(że się powtórzę, ale muszę bo najwyraźniej nie dociera), nie mamy dostępu do komputera 24 godziny na dobę, nie chcemy go mieć, bo mamy własne życie (ja np. pracuję wyobraź sobie), więc jeśli ktoś obrazi kogoś o 8 rano i nie ma rekacji aż do np. 20:00 to nie znaczy, że ktoś to olał. Tak samo, jak ja moge odpowiadać za to, że ktoś napisał coś obraźliwego rano, jak mnie nawet nie było przy komputerze, żebym mogła to zweryfikować?
Mogę ominąc jakiś temat, przeoczyć coś. Dlatego raportuj jeśli coś Ci się nie podoba, żebyś miał pewośc, że nie będziemy działac "wybiórczo", bo każde zgłoszenie i każda uwaga idzie do modów na maila. Maila sprawdzam codziennie, więc reaguję w miarę możliwości chyba, że ktoś mnie ubiegnie.

Zatem naprawdę nie rozumiem, dlaczego jesteśmy odpowiedzialni za komentarze użytkowników. Mamy Was prowadzić za rączkę jak przedszkolaki? Oświeć mnie. Może się dowiem z kim chcesz być w parze i kogo za rączkę trzymać.

Niektóre posty znikają, inne są przenoszone z tematu do tematu bez głębszego uzasadnienia, wnioskuję że to wy decydujecie i odpowiadacie za to co jest tu wyświetlane. Cenzura to nic złego, pod warunkiem że sprawiedliwa. Według mnie nadużywacie uprawnień moderatora naciągając punkty regulaminu na niekorzyść niektórych użytkowników, lub do łatwego (pozornie) rozwiązania konfliktu. Jak widać wasze kropki g***o dały, a wystarczyło dać ludziom tego czego chcieli - zmusić cravenciaka do uzasadnienia jego opinii, lub wywalić ją z całą resztą postów.

Dajcie ludziom dyskutować, w końcu od tego jest forum - trochę jadu nie zaszkodzi, nie wybuchałyby wtedy takie napompowane dramy i każdy konflikt byłby rozwiązywany na bieżąco ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 10:32:58 pm wysłana przez hkt »
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3025 dnia: Listopada 26, 2013, 08:29:36 pm »
+3
Masz trochę racji, ale zauważ, że jad prędzej czy później wypłasza użytkowników i nie ma juz z kim dyskutować.
Ja też nie zrozumiałam opinii cravenciaka (lub zrozumiałam ją tak, że po prostu rozdzielił nazwę GN'R od nazwy Guns N' Roses, co przecież dla kogoś takiego jak ja, która jestem fanem każdego składu jest trochę dziwne, ale niech mu tam, on patrzy na to trochę inaczej niż ja, różnymi się poglądami (Crav, wybacz pisanie o Tobie w 3. osobie ;) ), ale w dalszym ciągu była to opinia, którą troszkę zbyt wściekle zaatakowaliście. Prawdopodobnie Cravenciak wie, że swoją sympatią dla Kudłatego działa na Was jak płachta na byka, ale wystarczy czasami grzecznie poprosić o uzasadnienie zamiast od razu wjeżdżać na człowieka lub wyszydzać. O ile kulturalniejsza byłaby ta dyskusja. I może nawzajem byście się nie przekonali do niczego, ale obyłoby się bez krop i całej tej afery.

Co do usuwania postów, ja staram się zawsze informować użytkownika o powodzie, dla którego został usunięty (w pmce) i starałam się na to uczulić pozostałych modów, którzy swą funkcję sprawują krócej ode mnie. Nie wiem, kto usunął post Ricardo, o który on cały czas pyta. Nikt się do tego nie przyznal, a wiem, że to nie byłam ja ponieważ nie było mnie w tym czasie na forum (alibi to marne, ale niestety musicie mi wierzyć na słowo). Admin miał rozwiązać sytuację, niestety nie pojawił się już, a do usunięcia posta nikt się nie przyznał. Ja sama już się tego nie dowiem, ani nie wyśledzę "winnego", ale zganiłam "zarząd" za usuwanie postów,  które są na temat. Offtopy w końcu można - wedle regulaminu. Na temat natomiast nie. Wiecej chyba zrobić nie mogę. Sprawa powinna być wyjaśniona, jednak zniknięcie Witka trochę nam wszystko utrudniło.

Czasami bardzo trudno jest zdecydować czy za coś należy się warn czy tylko ostrzeżenie słowne.  "Przewinienia" nie są w końcu tożsame ani równoważne. Staramy się, żeby było sprawiedliwie i choć od zielonej kropy jeszcze przecież nikt nie umarł, to chyba każdy wie, że od każdego rodzaju "kary" można się odwoływać.

No i widzisz? Da się kulturalnie i spokojnie porozmawiać i wymienić opiniami ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 08:31:31 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline ricardoelpaso

« Odpowiedź #3026 dnia: Listopada 26, 2013, 08:49:16 pm »
+4
zaraz, moment
Wszystko byloby cacy, gdyby cravenciak w temacie http://gunsnroses.com.pl/forum/chinese-democracy/ocen-chinese-democracy/ napisal 4/10. Nawet bez uzasadnienia. I juz. Kazdy ma prawo do swojej opinii. Nie podoba sie, ok.
Ale nie. On musial zaznaczyc ze jest nie-fanem. Co jest o tyle kuriozalne ze jest newsmanem na forum GNR. To nie forum Slasha, Konspiratorow, ani Mylesa K. Po czym podal argument, ktorego w zaden sposob nie umial uzasadnic. A gdy go GRZECZNIE zapytalismy o argumentacje to nam zarzucil brak myslenia, brak czytania ze zrozumieniem, a na koniec odeslal do cytatow Lincolna. Przeciez to jakis kabaret. A to nie byl watek humor.

Co do usuniecia mojego posta: ani Canis, ani Gnatek, ani The Wlo. Moze samo sie usunelo? Zastanawiajace.
A Witek widocznie ma to gdzies.

Co do warnow: Zqyx nie dostal bo ma zaslugi, przeciez to nawet dziecko wie... i od tego odwolania nie ma, prawda?

« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 08:52:24 pm wysłana przez ricardoelpaso »

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #3027 dnia: Listopada 26, 2013, 09:02:12 pm »
+3
Jeśli ktoś był nieuprzejmy w tamtym temacie to cravenciak, wcale nie zamierzał wyjaśnić co miał na myśli (co rozwiązałoby problem w późniejszej fazie). Wcale nie kazałem mu się odnosić do mojego posta, nie wyjąłem niczego z kontekstu, a obrazek który ciągle widnieje w temacie wcale nie jest obraźliwy/wyszydzający.  

Pewnie siedzi sobie przed monitorem popijając piwko, śmiejąc się z tego jak łatwo niektórzy dali się sprowokować*, a moderacja radośnie przyklaskuje udając że wszystko jest OK.  8)

*opinia bez uzasadnienia, tym bardziej nieprzychylna, może tylko zostać zignorowana lub wywołać burzę, więc zamiary cravenciaka są jasne
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3028 dnia: Listopada 26, 2013, 09:05:49 pm »
+1
Generalnie, hkt, warny poszły za offtop, który pojawił się w temacie po zignorowaniu prośby moderatora o zaprzestanie. A nie za obrażanie ani nic takiego. Wlo miał prawo do zwrócenia uwagi, żebyście przestali, wy mieliście prawo nie przestać, ale wtedy zgodnie z zapowiedzią poleciały warny, więc wszystko odbyło się moim zdaniem zgodnie z "literą prawa" :rolleyes:

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #3029 dnia: Listopada 26, 2013, 09:29:20 pm »
+6
Jeśli ktoś był nieuprzejmy w tamtym temacie to cravenciak, wcale nie zamierzał wyjaśnić co miał na myśli (co rozwiązałoby problem w późniejszej fazie).

Wszystko co miałem na myśli napisałem w pierwszym poście, skoro tego nie widzicie (pozwolę sobie pisać w liczbie mnogiej, bo obaj macie ten sam problem), to nie dziwcie się, że zarzucam Wam brak czytania ze zrozumieniem.

Pewnie siedzi sobie przed monitorem popijając piwko, śmiejąc się z tego jak łatwo niektórzy dali się sprowokować*, a moderacja radośnie przyklaskuje udając że wszystko jest OK.  8)

Masz za duże mniemanie o sobie, jeżeli myślisz, że marnowałbym czas na prowokowanie Was.  Ale fakt, śmieję się jak czytam Wasze posty.

Ale nie. On musial zaznaczyc ze jest nie-fanem. Co jest o tyle kuriozalne ze jest newsmanem na forum GNR

Pisząc "nie jestem fanem, więc temat dla mnie" w wątku "Chinese Democracy" oczywiście nie domyśliłeś się, że chodzi o lineup z płyty. Cóż poradzić, odniesienie do Lincolna jest jednak nad wyraz trafne.

Zostawię Wasze szare komórki w bólu i cierpieniu, może w końcu zrozumiecie o co mi chodziło (chyba nie jest to takie trudne).

PS. Ziomuś od plusów - wygrałeś medal z ziemniaka. Jesteś od dzisiaj szefu tego forum.

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan