Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #3000 dnia: Października 13, 2013, 01:06:08 am »
+1
przykro mi, że Cię zawiodłem Doktorku

Offline ricardoelpaso

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +294
« Odpowiedź #3001 dnia: Października 13, 2013, 11:46:58 am »
+2
1.nie pisalem do ciebie
2.to ze cos tam sobie ubzdurales, a ja tego nie podchwycilem, nie znaczy zeby teraz mi trul dupe na forum
bo ja niczego od ciebie nie chce, a jak masz wielka potrzebe pomagania innym to poszukaj innych chetnych, a ode mnie sie odczep
« Ostatnia zmiana: Października 13, 2013, 12:23:57 pm wysłana przez ricardoelpaso »
Tym forum rzadzi banda sfrustrowanych, chamskich smarkaczy

Offline Gnatek

• Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #3002 dnia: Października 13, 2013, 01:11:07 pm »
+9
Moi drodzy!

Zanim zaczniecie tutaj cokolwiek pisać, zanim błyśniecie kolejną "ciętą" ripostą, zanim znowu kogoś strollujecie, zapamiętajcie jedno - to tylko internetowe forum.

Od Waszych wyzwisk, chamskich komentarzy, pretensji, zarzutów i wrzutów nie ulegnie zmianie praktycznie nic. Axl i Slash się ze sobą ani nie pogodzą ani nie pokłócą jeszcze bardziej, nie rozwiążemy problemów Trzeciego Świata, nie będzie nam się żyło lepiej i wygodniej...

To forum ma nam służyć wymianie informacji, ciekawej dyskusji i rozrywce. Życie samo w sobie jest skomplikowane, więc nie komplikujcie go sobie jeszcze bardziej tutaj, w tak nic nie znaczącym miejscu.

Nie musimy się kochać ani nie musimy sobie słodzić. Jeżeli masz ochotę w jakiś sposób skomentować niezbyt mądry post to zrób to tak, żeby inni użytkownicy pomyśleli, że jesteś błyskotliwy i inteligentny, a nie chamski.

Pamiętajcie - to tylko internetowe forum zespołu rockowego. Nie traktujmy tego zbyt poważnie.

No bo czy poważny jest ktoś, kto biega po scenie w samych majtkach i wyje do mikrofonu, że jest załadowany jak pociąg towarowy? Czy poważni są ludzie, którzy płacą żeby coś takiego obejrzeć i coś takiego usłyszeć :) ?

Dajmy sobie czasem na wstrzymanie.

Z mojej strony EOT.
« Ostatnia zmiana: Października 13, 2013, 01:13:35 pm wysłana przez Gnatek »

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #3003 dnia: Października 13, 2013, 02:05:28 pm »
+2
Wywalcie go i będzie po sprawie, a tak ciągle będą rozwijane jakieś z dupy tematy...

Offline charlie_cherry

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +39
    • http://gnrobr.w.interia.pl
« Odpowiedź #3004 dnia: Listopada 18, 2013, 10:10:28 pm »
+2
Czy można by nie wrzucać tak wielkich obrazków jak w tym newsie?

http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=12690.0

7 (słownie: siedem) megabajtów. Jeden obrazek. I to jeszcze skalowany w "locie", co zawsze mnie wnerwia (bo i tak przeglądarka wczytuje oryginalny,  większy obrazek).

Nie każdy ma super łącze. No i zastanawiam się czy ta strona ma jakieś ograniczenie transferu na  swoim hostingu.

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #3005 dnia: Listopada 18, 2013, 10:17:31 pm »
+1
Done ;)

Offline Bender

• Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #3006 dnia: Listopada 19, 2013, 12:39:12 am »
0
Cóż za problem  :facepalm:
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 09:41:02 am wysłana przez Bender »
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #3007 dnia: Listopada 20, 2013, 05:57:27 pm »
+7
^ Dajcie mu pieczątke supermoderator.
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline ricardoelpaso

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +294
« Odpowiedź #3008 dnia: Listopada 26, 2013, 12:43:57 am »
+4
mam pytanie (gleboki wdech z nadzieja ze nie dostane za nie warna), raz kozie smierc jednak, uwaga:

pkt 1)

NTS POLSKI SERWIS GUNS N' ROSES
ponizej logo 6 zespolow, logo obecnego GNR jako piate od lewej, poprzedzone logiem GNR uzywanym 20 lat temu
logo obecnego GNR jest drugie najmniejsze ze wszystkich

ale to na pewno przypadek

pkt 2)

1 z 3 obecnych newsmanow nie jest fanem GNR, jest fanem muzyka, ktorego nie ma w zespole od 17 lat

czy to tylko mnie sie wydaje ze cos jest nie tak?

w nawiazaniu do:

To kim jest osoba rejestrująca się na forum dla fanów zespołu, którego nie lubi i dlaczego ma prawo wygłaszać wywody z dupy?

z tematu: http://gunsnroses.com.pl/forum/chinese-democracy/opinie-nie-fanow/90/

hmm, a nie latwiej byloby zmienic nazwe forum na NTS POLSKI SERWIS BYLYCH CZLONKOW GUNS N' ROSES: projekty solowe ex-Gunsow i GNR do roku 1994

tych przykladow jest wiecej
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 01:04:58 am wysłana przez ricardoelpaso »
Tym forum rzadzi banda sfrustrowanych, chamskich smarkaczy

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #3009 dnia: Listopada 26, 2013, 01:50:10 am »
+4
Drogi elRicardo elpeaso siniore, po pierwsze nie dostaniesz warna bo moderatorzy tutaj słyną ze swojego gołębiego serca i nie dają warna za to, że się nie zgadzasz z czymś, dają te warny gdy złamiesz regulamin.
Co do logiki Cravenciaka to też była dla mnie za bardzo nie zrozumiała. Nie wydaję mi się, też że odeszliście od tematu (samemu zdarzyło mi się prowadzić podobną dyskusję na temat tej płyty), jedynie trochę przeginaliście z nadmiernymi atakami, ale nie o tym chce pisać, chce pisać, że tu akurat nie masz racji. Bo to jest forum GNR ogólnie, co ja rozumiem przez słowo ogólnie w tym przypadku, ogólnie to dla mnie znaczy to, że dyskutuje się o całym GNR na przestrzeni lat także o tym co robią, robili członkowie GNR poza GNR, w ramach tej dyskusji można też dyskutować zarówno o tym co się w tym zespole podoba jak i nie podoba (wiadomo, że to, że jakiś zespół jest twoim ulubionym nie musi oznaczać, że wszystkie jego płyty ci się podobają) więc wszystko jest w normie, z drugiej strony spójrz na to inaczej, to, że teraz Cravenciakowi się nie podoba (a właściwie podoba, tylko nie podoba się to co się podoba, że jest GNR - taka mała dygresja) nie oznacza, że w przyszłości Axl i spółka nie wydadzą płyty, która mu się będzie podobać. Ja przyznam się, że też nie byłem fanem tego składu, zanim kilka razy nie przesłuchałem tej płyty.
No i wydaje mi się, że jest teraz luzik  :P
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 01:52:18 am wysłana przez Bluebird »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #3010 dnia: Listopada 26, 2013, 04:25:18 pm »
+3
Dziękuję Ci Bluebird, że to objaśniłeś, albowiem masz rację. Forum podzielone jest na działy i jak zapewne zauważyłeś, Ricardo, jest tam dział "Projekty solowe". Na przestrzeni lat wiele się w zespole zmieniło, ale chcemy, żeby każdy czy jest fanem Slasha, Bąbla, Fincka czy Axla dostawali w jednym miejscu wiadomości o wszystkim tym, co w zbiorze ogólnym możńa wrzucić do worka o nazwie Guns N' Roses. Stąd newsy o NIN, Dead Daisies, projektach Bąbla, nowej płycie Slasha, nowych szlafrokach Ashby i nowym kocie Axla.

Fakt, że newsmanem jest ktoś kto interesuje się tylko solowym dokonaniem Slasha/Axla/Ashby/Franka (niepotrzebne skreślić) tylko ułatwia sprawę, ponieważ zabiera to część roboty innym newsmanom, ów fan natomiast może spełniać się w swojej pasji, redagując newsy o swoim idolu, a ktoś kto nie lubi Franka/ Axla/Ashby/Slasha (niepotrzebne skreślić) nie musisz "zawracać sobie głowy" kimś za kim nie przepada, (polecam również czytelnikom - nie lubię to po co w ogóle nerwy psuć sobie, innym i modom na komentarze, a później wkurzać się bo offtop, bo warn, bo opieprz).

O wielkości logo decyduje przypadek, prawdopodobnie, (jak tu przyszłam to już tak było). Kiedyś to się ruszało, logo się zmieniały, pokazywały się znaczki wszystkich dostępnych starych i nowych projektów. Niestety coś się popsuło. Wielkość logo nie ma tu żadnego znaczenia. Mamy jeden zbiór ogólny czyli Guns N' Roses.

Na koniec mój osobisty apel i uwaga - jesli news ma się znaleźć na głównej (doceniam bardzo to, ze je wyszukujesz) musi być przetłumaczony. CAŁY. Jeśli jest to wywiad mówiony, musi być zrobiona transkrypcja, po polsku. O to może być trudno, bo nie wszyscy w takim stopniu znają angielski. Wiem, że TDD może nie wszystkich interesować, ale nie możemy wrzucić na główną tylko fragmentu wywiadu, bo nie możemy olać tego, co jeszcze Richard i Dizzy mają do powiedzenia. Gdybyś miał chwile czasu, możesz przetłumaczyć, news znajdzie się na głównej. W przeciwnym razie muszę szukać kogoś kto się tym zajmie, a wiem, że to nie będzie proste.
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 04:31:51 pm wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline hkt

• Atittude
« Odpowiedź #3011 dnia: Listopada 26, 2013, 04:40:33 pm »
+2
Wszystko fajnie i gra gitara, tylko z moich obserwacji wynika że jest to portal fanów wszystkiego tylko nie Guns N' Roses. Nie odpowiadajcie udowadniając, że tak nie jest - poczytajcie tylko komentarze pod newsami dot. obecnego zespołu, ich przyszłości, ironizowania na temat płyty, trasy etc. a później tematy o Slashu i reszcie. To daje do myślenia, a także niezbyt dobrze świadczy o 'nie-fanach' GN'R :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2013, 09:26:09 pm wysłana przez hkt »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #3012 dnia: Listopada 26, 2013, 04:44:20 pm »
+5
A to my odpowiadamy też za komentarze? My tu robimy wszystko, żebyście dostawali świeże newsy i mogli na ten temat dyskutować. To że użytkownicy od pewnego czasu nie potrafią powiedzieć niczego co by kogoś nie obrażało (i to co gorsza świadomie) to już nie jest wina administracji.
Gadajcie jak ludzie, na poziomie, a nie skarżcie się tutaj. Bo jeśli sami z tym nie dojdziecie do ładu to nikt tego nie zrobi. My możemy tylko warnować, starając się zwrócić uwagę na kulturę wypowiedzi i dyskusji. A zamiast zostać popartym bo X, Y i Z dostali po kropie za obrażanie i zamiast próbować wyprowadzić dyskusję na kulturalne tory to jeszcze dostajemy zje*ę i wysłuchujemy oburzeń.

Zastanówcie się czego chcecie. Bo albo chcecie porządku i miłej atmosfery albo jedziecie po nas, kiedy próbujemy jakąś dyscypilnę utrzymac.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline hkt

• Atittude
« Odpowiedź #3013 dnia: Listopada 26, 2013, 04:56:19 pm »
+4
A to my odpowiadamy też za komentarze?

Tak  :)

My możemy tylko warnować, starając się zwrócić uwagę na kulturę wypowiedzi i dyskusji. A zamiast zostać popartym bo X, Y i Z dostali po kropie za obrażanie i zamiast próbować wyprowadzić dyskusję na kulturalne tory to jeszcze dostajemy zje*ę i wysłuchujemy oburzeń.

I robicie, tylko wybiórczo, a nie jesteście popierani bo (uwaga) robicie to wybiórczo. Tyle ode mnie.

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #3014 dnia: Listopada 26, 2013, 05:00:44 pm »
+2
A to my odpowiadamy też za komentarze?

Tak  :)

Nie jesteśmy w przedszkolu. Każdy indywidualnie odpowiada za to co napisał w poście. My jako moderatorzy odpowiadamy za porządek na tym forum.

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan