Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 607998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2955 dnia: Września 13, 2013, 07:55:14 pm »
0
Trzeba obudzić Witka. Jak go dorwę na fb to mu przypomnę :P
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #2956 dnia: Września 13, 2013, 08:00:19 pm »
0
Nie ma po co go budzić, bo kara została już zdjęta ;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2957 dnia: Września 13, 2013, 09:06:26 pm »
0
I tak muszę go obudzić, bo mamy do pogadania :P
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #2958 dnia: Września 18, 2013, 05:06:28 pm »
+1
§ 3. Rozpowszechnianie haseł faszystowskich, nazistowskich, rasistowskich będzie surowo karane. Zabrania się dyskryminacji innych osób ze względu na płeć, orientację seksualną, przekonania, pochodzenie i inne.
Nie żebym się czepiał, ale w jaki sposób na forum jeden użytkownik może dyskryminować drugiego użytkownika ze względu np. na płeć albo orientację seksualną??? ...no chyba, że ten regulamin tyczy się również administracji lub moderatorów, którzy mają narzędzia, żeby móc dyskryminować jednych kosztem drugich, jeżeli jednak nie tyczy się to w/w  osób (Administratorów i Moderatorów)  to proszę o uzasadnienie tego  :P

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2959 dnia: Września 18, 2013, 05:15:59 pm »
+4
Żeby 29-letniemu chłopu można tłumaczyć takie rzeczy, jak użytkownicy mogą się nawzajem dyskryminować...

Użytkownik 1 pisze:
Ale widziałem nowy fajny teledysk Bumblefoota. Miodzio! Bąbelek :wub:

Użytkownik 2 (zadeklarowany homoseksualista) pisze:

Możesz podesłać linka?

Użytkownik 1 odpowiada:

Pedałom nie wysyłam!

Mam nadzieję, że napisałem to wystarczająco jasno i zrozumiale.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2960 dnia: Września 18, 2013, 05:46:47 pm »
+1
Żeby 29-letniemu chłopu można tłumaczyć takie rzeczy, jak użytkownicy mogą się nawzajem dyskryminować...
Nie wiem co tu ma wiek do rzeczy, bo to, że ktoś ma 29 lat jeszcze nie świadczy o tym, że jest mega inteligentem, który wszystko kuma, tak samo jak to, że jak ktoś ma 24 lata jest, trochę mniej inteligentny i nic nie kuma. Wiek tu naprawdę nie ma nic do rzeczy, to tak jakby powiedzieć, że 45 letni doktor prawa jest głupszy od 60 letniego menela, tylko dlatego, że jest młodszy.

A teraz do rzeczy, ten przykład, który podałeś bardzo dobrze reguluje ten punkt regulaminu:
§ 2. Obowiązuje bezwzględny zakaz używania wulgaryzmów oraz treści obraźliwych w stosunku do innych użytkowników oraz osób będących przedmiotem wypowiedzi/dyskusji.
Ale z dyskryminacją na forum to nie ma nic wspólnego, bo to jest zwykłe obrażanie, a prośba linka tyczy się prywatnych wiadomości (czyli tyczy się działania poza forum)

Offline Gnatek

• Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2961 dnia: Września 18, 2013, 06:12:30 pm »
0
O link można również poprosić na forum otwartym, nie tylko przez PW.

Poza tym - używanie treści obraźliwych może mieć (i zazwyczaj ma) również miejsce podczas dyskryminacji. A dyskryminacja to nic innego jak robienie przykrości, szykanowanie i wyrządzanie krzywdy osobom ze względu np. na ich płeć czy orientację seksualną.

Napisanie komuś odpowiedzi w stylu "Pedałom nie wysyłam linków z klipami Bumblefoota" to przecież zrobienie przykrości osobom o innej orientacji seksualnej.

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #2962 dnia: Września 18, 2013, 06:49:53 pm »
+1
A nakazywanie mi, abym wysyłał linki pedałom wbrew własnej woli, to nie dyskryminacja?  :???:
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline mikus666

• Newsman
  • Knockin On Heavens Door
  • Respect: +441
« Odpowiedź #2963 dnia: Września 18, 2013, 07:27:43 pm »
+4
A nakazuje Ci ktoś wysylać?

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2964 dnia: Września 18, 2013, 08:59:10 pm »
+1
O link można również poprosić na forum otwartym, nie tylko przez PW.
Jeżeli na forum otwartym nie udostępniasz komuś np. odmiennych preferencjach to również nie udostępniasz tego ludziom o orientacji hetero. Jeżeli umieścisz na forum jakiegoś linka na prośbę osoby hetero to automatycznie udostępniasz to innym użytkownikom, również tym o innej mentalności seksualnej.

Poza tym - używanie treści obraźliwych może mieć (i zazwyczaj ma) również miejsce podczas dyskryminacji. A dyskryminacja to nic innego jak robienie przykrości, szykanowanie i wyrządzanie krzywdy osobom ze względu np. na ich płeć czy orientację seksualną.

Napisanie komuś odpowiedzi w stylu "Pedałom nie wysyłam linków z klipami Bumblefoota" to przecież zrobienie przykrości osobom o innej orientacji seksualnej.
Dyskryminowanie to w najprościej ujmując jest faworyzowanie jednych kosztem drugich. Zwroty typu "pedał" albo "głupek" używane przez jednego użytkownika w stronę drugiego nie mają nic wspólnego z dyskryminacją to są zwyczajnie obraźliwe teksty (naprawdę nie kumasz bazy?). Poza tym nawet gdybyś miał rację to po co są dwa punkty, które to regulują? Chyba wystarczy punkt sam punkt 2 regulaminu.
Poza tym jak robienie dyskryminacji próbujesz sprowadzić do robienia przykrości to musisz wiedzieć, że są różnego rodzaje dyskryminacje np. dyskryminacja pozytywna. Radzę wklepać w google i znaleźć pojęcie dyskryminacji pozytywnej a następnie wyciągnąć wnioski dotyczące tego co ona ma wspólnego z robieniem przykrości
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2013, 09:16:32 pm wysłana przez Bluebird »

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #2965 dnia: Września 18, 2013, 10:49:51 pm »
+4
Ale Wam ludziska zazdroszczę, że pewnie nie macie innych problemów skoro "poświęcacie" czas na takie pierdoły  ;)

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #2966 dnia: Września 18, 2013, 10:52:12 pm »
+3
Slash się ostatnio nie sprzedaje, Axl dalej nie wydaje płyty to na forum nuda :P

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2967 dnia: Września 19, 2013, 12:42:25 am »
+3
Ale Wam ludziska zazdroszczę, że pewnie nie macie innych problemów skoro "poświęcacie" czas na takie pierdoły  ;)

Jedno z moich ulubionych zdań, które już widziałem nie tylko na tym forum - jest prowadzona dyskusja, między dwoma albo większą ilością użytkowników i nagle głos zabiera użytkownik, którego ja nazywam "pożytecznym użytkownikiem", czyli użytkownik, który nic nie wnosi do dyskusji a jedynie wali tego typu tekstem, ja jestem ciekaw po co niektórzy użytkownicy walą tego typu tekstami ...żeby się pochwalić, że w przeciwieństwie do innych żyją w bardziej realnym niż wirtualnym świecie i są przez to bardziej normalni???
Tak w ogóle to z tą mądrością to kiepsko trafiłaś bo właśnie tego typu dyskusje to jeden z wielu sposobów, żeby odreagować codzienne problemy. Natomiast tego typu dyskusje pierdołami nie są bo uczą myślenia i przy okazji pokazują absurd pewnych punktów regulaminu. Pierdołami to są dyskusje na tematy typu, "że sąsiad wczoraj sobie wymienił opony letnie na zimowe" albo "wczoraj w sklepie widziałem fajną bluzeczkę"

Offline Bender

• Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #2968 dnia: Września 19, 2013, 10:06:23 am »
+1
Slash się ostatnio nie sprzedaje, Axl dalej nie wydaje płyty to na forum nuda :P

Podobnie pomyślałem! I przez o ludzie muszą coś na forum robić, to w obieg poszło szukanie luk w regulaminie :D
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2969 dnia: Września 19, 2013, 10:21:48 am »
+5
My tu gadu  gadu, a mamy trzech nowych moderatorów: