Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2880 dnia: Lipca 24, 2013, 07:40:18 pm »
+1
Owszem, ale tu chodzi o to, że on określa siebie w taki sposób.
Dla mnie sprawa jest prosta i określa ją Kodeks Karny
"Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
Awatar to moim zdaniem jakaś forma propagowania. Publicznego.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #2881 dnia: Lipca 24, 2013, 08:14:54 pm »
+2
Najpierw piszesz sprawa jest prosta, a następnie powołujesz się na KK, który de facto prosty nie jest prostym kodeksem i często wiele zapisów jest różnie interpretowanych i tutaj też mamy do czynienia z takim czymś, Ty interpretujesz  to w ten sposób, że taki avatar jest propagowaniem faszyzmu (a co to jest faszyzm???), a ja uważam, że nie bo po pierwsze przez słowo propagowanie rozumiem próbę narzucania komuś swoich poglądów (tutaj nie mamy z tym do czynienia), po drugie ja tutaj nie widzę żadnej treści tylko avatar, a avatar sam w sobie nie może być propagowaniem treści.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2882 dnia: Lipca 24, 2013, 08:26:18 pm »
0
Za propagowanie uważam obnoszenie się z czymś.
Poza tym polecam czytać uważnie: "faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa". To, że wymieniony z nazwy jest faszyzm nie oznacza, że miałam na myśli faszyzm, a raczej te inne (do czego można samodzielnie dojść za pomocą logiki). Jest to po prostu dokładny cytat z KK.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2883 dnia: Lipca 24, 2013, 09:08:07 pm »
+2
Akurat to o czym Ty piszesz bardzo uważnie przeczytałem ...to ja bym radził bardziej uważnie czytać to co ja napisałem, bo ja napisałem co rozumiem przez słowo propaganda (które skąd innąd jest zgodne z definicją propagandy) i niezależnie czy to co zrobił Buckethead określasz jako propagandą faszyzmu, nazismu czy innego totatlitrnego ustroju państwa to ja i tak bym odpowiedział, że moim zdaniem nie jest to propaganda (do czego można samodzielnie dojść za pomocą logiki).
Tak wiem, że jest dokładny cytat z KK, ale jak już wcześniej poinformowałem ten zapis może być różnie interpretowany, gdyby był prosty to prawnicy nie mieliby roboty (albo mieliby jej znacznie mniej)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2884 dnia: Lipca 24, 2013, 09:18:45 pm »
0
Skoro różnie można interpretować zapis z KK, tak samo różnie można sobie tłumaczyć definicję i znaczenie słowa "propaganda".

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2885 dnia: Lipca 24, 2013, 09:23:40 pm »
+1
Ale OK - czy posiadanie jako avatar wizerunku zbrodniarza jest dobre? Ja uważam, że ban jest słuszny, za chwilę dojdziemy do tego, że swastyka dla kogoś oznacza szczęście (teoretyczne jest to prawidłowe, jednak niezbyt dobrze widziane). Są sprawy, w przypadku których nie powinno się przekraczać pewnych granic - pokazywanie się z wizerunkiem Adolfa Hitlera jest jedną z nich. Gdybym był w restauracji, a ktoś przyszedłby do niej w takiej koszulce byłbym wdzięczny jeżeli taka osoba zostałaby wyproszona przez obsługę :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2886 dnia: Lipca 24, 2013, 09:41:25 pm »
0
Swastyka to krzyż indyjski tylko odwrócony na skos i chyba jako taki symbol właśnie jest zabroniona. Krzyż indyjski jest prosty. Choć oczywiście źle się kojarzy.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2887 dnia: Lipca 24, 2013, 10:31:11 pm »
0
Skoro różnie można interpretować zapis z KK, tak samo różnie można sobie tłumaczyć definicję i znaczenie słowa "propaganda".
W zasadzie tak i ja nie twierdzę, że jestem nieomylny w moim toku rozumowania (jedynie twierdzę, że twoja argumentacja mnie nie przekonuje do zmiany mojego toku rozumowania). Zwróć jednak uwagę na to, że definicje typu "propaganda" są układane zwykle (choć nie zawsze) przez językoznawców na zlecenie jakiegoś wydawcy, który chce wydać jakiś słownik języka polskiego czy jakąś inną encyklopedie PWN. Językoznawca układając taką definicję (nie tworząc - bo tworzenie to jest wymyślanie czegoś nowego) nie ma żadnego interesu w tym, żeby ułożyć ją w sposób mało czytelny, który może byc nie zrozumiały, wręcz przeciwnie chce, żeby wydawca był zadowolony z jego pracy. Natomiast prawo tworzą prawnicy i oni akurat mają w tym interes, żeby prawo było mało czytelne i nie zrozumiałe (gdyby było czytelne obywatele dużo rzadziej korzystali by z ich usług)

Ale OK - czy posiadanie jako avatar wizerunku zbrodniarza jest dobre? Ja uważam, że ban jest słuszny, za chwilę dojdziemy do tego, że swastyka dla kogoś oznacza szczęście (teoretyczne jest to prawidłowe, jednak niezbyt dobrze widziane). Są sprawy, w przypadku których nie powinno się przekraczać pewnych granic - pokazywanie się z wizerunkiem Adolfa Hitlera jest jedną z nich. Gdybym był w restauracji, a ktoś przyszedłby do niej w takiej koszulce byłbym wdzięczny jeżeli taka osoba zostałaby wyproszona przez obsługę :)
Ja nie twierdzę, że to jest dobre. Ja się nie czepiam tego, że Buckethead dostał bana, bo tym razem sam się o to prosił, ale oczywiście mam wątpliwości czy ten ban był zgodny z regulaminem, bo mam wątpliwości czy sam avatar można określić treścią (no właśnie jaką?) - treść sama w sobie to jest to co piszemy na forum, natomiast co do umieszczania avatarów, podpisów itp. to powinny to regulować punkty regulaminu dotyczące avatarów, podpisów itp. Co swastyki to oczywiście ja też mam krytyczne zdanie odnośnie tego wyroku sądowego, powiem więcej cos takiego powinno być dużo bardziej negowane na ulicach niż na forach internetowych, bo na ulicy jest większe prawdopodobieństwo, że zobaczy to ktoś kto np. pamięta drugą wojnę światową. 

buckethead2

• Gość
« Odpowiedź #2888 dnia: Lipca 24, 2013, 11:14:36 pm »
+5
Chciałbym k***a powiedzieć, że nigdy nie propagowałem faszyzmu, nazizmu, czy innego socjalizmu. Brzydzę się tych ustrojów, nienawidzę ich. Hitlera dałem do avatara spontanicznie, w myśl "fajny obrazek, pierdolne se go na profil". Nie dla jaj, czy beki.Nie jestem aż tak płytkim człowiekiem. Chcę też, by ktoś mi wytłumaczył, dlaczego użytkownik body http://gunsnroses.com.pl/forum/profile/body/ ma Hitlera w avatarze? Dlaczego tak jak ja nie dostał bana, i jego konto nie zostało usunięte? Hipokryzja! Jedni mogą, a inni nie! Dlaczego nikt nie dał mi bana kilka miesięcy temu, gdy miałem w profilu i sygnaturze Che Guevare? On nie był zbrodniarzem? On był spoko? Kolejny wasz objaw hipokryzji. Chyba tylko tyle miałem do powiedzenia. Dziękuję, dobranoc.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2889 dnia: Lipca 24, 2013, 11:16:52 pm »
0
ę też, by ktoś mi wytłumaczył, dlaczego użytkownik body http://gunsnroses.com.pl/forum/profile/body/ ma Hitlera w avatarze? Dlaczego tak jak ja nie dostał bana, i jego konto nie zostało usunięte? Hipokryzja! Jedni mogą, a inni nie! Dlaczego nikt nie dał mi bana kilka miesięcy temu, gdy miałem w profilu i sygnaturze Che Guevare? On nie był zbrodniarzem? On był spoko? Kolejny wasz objaw hipokryzji. Chyba tylko tyle miałem do powiedzenia. Dziękuję, dobranoc.

Błąd naprawiony. Dzięki za zwrócenie uwagi :)

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #2890 dnia: Lipca 24, 2013, 11:40:51 pm »
+1
Porównywanie Che Guevary i Hitlera świadczy o braku wiedzy historycznej :rolleyes:
Być może ktoś ma takie poczucie humoru, że na widok Hitlera czy Breivika ma uśmiech od ucha do ucha, ale ja zgadzam się z zqyxem - dla mnie jest to promocja nazizmu. I tutaj odniosę się do bluebirda - wydaje mi się, że "promocja" jest synonimem "propagandy", albo po prostu jej częścią, nie wiem jak to wyrazić ;)
Btw miło, że na forum jest coraz lepiej :)
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

buckethead2

• Gość
« Odpowiedź #2891 dnia: Lipca 24, 2013, 11:50:31 pm »
+3
No i ja się pytam człowieku, dumny jesteś? Masz ty w ogóle rozum i godność admina? Nazywacie mnie faszystą. Mnie! To tak, jakby Anne Grodzką nazywać homofobem. Także drogie lewaki, możecie to konto wypierdolić, zostawić, czy k***a nie wiem co. Ja już nigdy na tym forum nie zawitam. Okazaliście się bandą lewackich hipokrytów, z którymi nie chcę mieć nic do czynienia.

Meximax, brak wiedzy historycznej? Popieranie komunistów uważasz za dobre? Japierdole...
W każdym razie pożegnajcie się ładnie z tym panem
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2013, 05:45:46 pm wysłana przez Witek »

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2892 dnia: Lipca 25, 2013, 12:02:52 am »
0
I tutaj odniosę się do bluebirda - wydaje mi się, że "promocja" jest synonimem "propagandy", albo po prostu jej częścią, nie wiem jak to wyrazić ;)
a mi się wydaje, że różnica między propagandą a promocją jest dokładnie taka sama jak różnica, między próbą narzucania komuś czegoś a zachęcaniem kogoś do czegoś, ale oczywiście propaganda bardzo często też nazywana jest promocją (pytanie tylko czy słusznie).
No i ja się pytam człowieku, dumny jesteś? Masz ty w ogóle rozum i godność admina? Nazywacie mnie faszystą. Mnie! To tak, jakby Anne Grodzką nazywać homofobem. Także drogie lewaki, możecie to konto wypierdolić, zostawić, czy k***a nie wiem co. Ja już nigdy na tym forum nie zawitam. Okazaliście się bandą lewackich hipokrytów, z którymi nie chcę mieć nic do czynienia.
Peace, peace nikt Cię nie nazywa faszystą wyluzuj please
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2013, 12:08:43 am wysłana przez Bluebird »

Offline Tymeg

• Paradise City
  • Respect: +138
« Odpowiedź #2893 dnia: Lipca 25, 2013, 08:02:38 am »
0
Mnie tam Hitler na wakacjach ani śmieszy, ani nie zniesmacza, taki suchar, nabijanie się z nazizmu, ale słabe.
Wprowadzcie stosowne zapisy do regulaminu i sprawa będzie jasna.

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #2894 dnia: Lipca 25, 2013, 10:09:41 am »
+4
Dał hitlera na awatar, zdziwiony, że go wypieprzyli, mówi, że brzydzi się faszyzmem. To po co ich dodaje? Hipokryta!
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan