Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2865 dnia: Czerwca 22, 2013, 08:02:46 pm »
0
A ja mam pytanie czy nie można coś zrobić z tą modyfikacją postów, bo czasem jest to naprawdę denerwujące. Coś takiego jak modyfikacja (jak sama nazwa wskazuje) służy do poprawiania bądź uzupełniania konkretnego postu, więc to nie powinno być tak, że ktoś napisze jeden post w temacie, przez pół roku nikt nie pisze w tym temacie później po pół roku ta sama osoba chce coś napisać co nie ma nic wspólnego z tą wcześniejszą wypowiedzią, a i tak modyfikuje mu się automatycznie ten poprzedni post (jedynie data się zmienia). Ja rozumiem, że coś takiego jest wygodne, ale wielokrotnie posty stają się przez to mało czytelne, bo na pierwszy rzut oka widzi się to co zostało napisane pół roku temu i dalej nie chce się czytać myśląc, że będzie tylko o tym i tutaj taki przykład z dzisiaj http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/flaga-2012-10139/msg401886/?topicseen#new

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2866 dnia: Czerwca 22, 2013, 08:31:43 pm »
0
Ja osobiście jak dopisuję coś, a powyżej jest właśnie mój post to robię kilka enterów przed rozpoczęciem pisania, żeby wypowiedzi się nie łączyły.
Ewentualnie dopisuję słówko "edit:".
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2867 dnia: Czerwca 22, 2013, 09:53:24 pm »
0
Jak jest taka sytuacja to też tak robię, bo co innego mogę ...dobra widzę, że dyskusja na ten temat nie ma sensu

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2868 dnia: Czerwca 22, 2013, 10:07:09 pm »
0
Ze mną nie ma, bo ja nie mam możliwości niczego zmieniać, jeśli chodzi o sprawy techniczne forum. Napisałam tylko jak sobie radzę z "problemem".

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2869 dnia: Lipca 15, 2013, 11:27:28 pm »
0
dlaczego od kilku dni nie mogę zmienić avatara?

Offline Marmetal

• Paradise City
  • Own worst enemy.
  • Respect: +412
    • Facebook
« Odpowiedź #2870 dnia: Lipca 16, 2013, 04:58:50 pm »
0
^ Też tak miałem, awatar "wgrał się" dopiero po jakimś czasie więc cierpliwie poczekaj :).

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2871 dnia: Lipca 24, 2013, 02:52:52 pm »
+4
24 lipca 2013 krótko przed godziną 15 skończył się na NTS Bucketheadyzm.
Powód bana jest jasny - avatar z jednym z największych zbrodniarzy w historii ludzkości i to pomimo wcześniejszego ostrzegania. Nie ma na forum przyzwolenia na szerzenie treści nazistowskich, faszystowskich i innych nawołujących do nienawiści wobec drugiego człowieka.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #2872 dnia: Lipca 24, 2013, 03:01:00 pm »
+4
A jeszcze dziś pogratulowałem mu inteligencji na pw, cóż - idiotyzm trzeba zwalczać. I Axl i Zqyx zrobili słusznie, aby wypieprzyć Bucketheada.

Arrivederci!
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2873 dnia: Lipca 24, 2013, 05:06:10 pm »
0
Decyzja w tej sprawie była w zasadzie jednogłośna. Ja tylko dopełniłem formalności ;) Chyba mi się udało ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2874 dnia: Lipca 24, 2013, 06:42:59 pm »
+2
Nie ma na forum przyzwolenia na szerzenie treści faszystowskich.
Wolę się dopytać, żeby nie było później niedomówień  ...czy jeżeli ktoś na forum ma takie poglądy, że uważa, że:Państwo powinno mieć kontrolę nad wszystkimi dziedzinami życia to nie może tego pisać tutaj na forum (nawet w temacie "Polityka")? Czy dobrze rozumiem?

Natomiast co do tej "treści" to jak mnie pamięć nie myli zdjęcie Hitlera było w podręczniku z Historii, który obowiązywał w szkołach średnich 10 lat temu (choć na avatarze oczywiście nie było Hitlera tylko osoba z takim samym zaczesaniem i tak samo wygolonym wąsem) , w tych podręcznikach była chyba nawet swastyka (choć oczywiście w tym kontekście avatarowym swastyka godna pochwały nie jest nawet mimo ostatniej Decyzji Sądu w  sprawie dotyczącej swastyki).   

Offline Undercover

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +44
« Odpowiedź #2875 dnia: Lipca 24, 2013, 06:56:31 pm »
0
Nie ma na forum przyzwolenia na szerzenie treści faszystowskich.
Wolę się dopytać, żeby nie było później niedomówień  ...czy jeżeli ktoś na forum ma takie poglądy, że uważa, że:Państwo powinno mieć kontrolę nad wszystkimi dziedzinami życia to nie może tego pisać tutaj na forum (nawet w temacie "Polityka")? Czy dobrze rozumiem?

Natomiast co do tej "treści" to jak mnie pamięć nie myli zdjęcie Hitlera było w podręczniku z Historii, który obowiązywał w szkołach średnich 10 lat temu (choć na avatarze oczywiście nie było Hitlera tylko osoba z takim samym zaczesaniem i tak samo wygolonym wąsem) , w tych podręcznikach była chyba nawet swastyka (choć oczywiście w tym kontekście avatarowym swastyka godna pochwały nie jest nawet mimo ostatniej Decyzji Sądu w  sprawie dotyczącej swastyki).   
W avatarze na rękawie była swastyka więc pewnie o to chodziło, że bana dostał. Jakby pomyślał i ją usunął to wydaje mi się, że nie było by problemu :-)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2876 dnia: Lipca 24, 2013, 06:59:19 pm »
+2
To, że zdjęcie Hitlera znajdziesz w podręczniku a to, że ktoś ustawia je sobie w awatarze to jednak różnica i na moje Twój post to szukanie dziury w całym byleby się tylko przyczepić do naszej działalności tutaj. Podręcznik nie szerzy ideologii tylko informuje, ma za zadanie nauczyć, podejrzewam, że również przestrzec w jakiś sposób. Zachowanie Bucketheada było jednoznaczne od dłuższego czasu i choć zapewne ten "żartowniś" robił to wszystko "dla jaj" ja jestem przeciwna takim "żartom". Nawet jeśli ktoś ma takie poglądy to da się je wyrażać inaczej niż wyskakując ze zdjęciami jednego z największych zbrodniarzy w dziejach ludzkości. Każdy pogląd da się wyrazić kulturalnie, nie rażąc, raniąc innej osoby, nie prowokując do kłótni, bez względu na to czy jesteśmy konserwatystami, liberałami etc.
Na awatarze był Hitler, tylko odpowiednio i "na kolorowo" przerobiony w photoshopie. Bez swastyki Hitler to też Hitler i ban byłby tak czy siak.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2877 dnia: Lipca 24, 2013, 07:20:00 pm »
0
To, że zdjęcie Hitlera znajdziesz w podręczniku a to, że ktoś ustawia je sobie w awatarze to jednak różnica i na moje Twój post to szukanie dziury w całym byleby się tylko przyczepić do naszej działalności tutaj.
absolutnie tak nie jest, jedynie pierwsza część mojego postu miała na cele czepianie się, ale nie dotyczyło to Waszej działalności, tylko co rozumiecie przez faszyzm (którego propagowania tutaj zabraniacie).

Podręcznik nie szerzy ideologii.
avatar też nie szerzy ideologii (tak wiem doszukuję się dziury w całym)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2878 dnia: Lipca 24, 2013, 07:28:21 pm »
0
W jakiś sposób szerzy ponieważ awatar jest tak jakby wizytówką osoby, która ma go pod nickiem, nie sądzisz?
Natykasz się w sieci na gościa z awatarem ze Slashem, więc możesz założyć, że zna, słucha i lubi. Natykasz się na gościa z Hitlerem. Co pomyślisz?

Autorzy podręczników nie propagują swoich poglądów w tych pracach. Mają za zadanie poinformować młodzież szkolną, że ktoś taki jak Hitler istniał i wyglądał tak a nie inaczej.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #2879 dnia: Lipca 24, 2013, 07:37:04 pm »
0
Natykasz się w sieci na gościa z awatarem ze Slashem, więc możesz założyć, że zna, słucha i lubi.
ale sam fakt, że ktos ma na avatarze Slasha nie spowoduje, że ja tego Slasha zacznę lubić i słuchać  ;)

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan