Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608014 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shaza

• Ksiądz
  • Welcome to the jungle
  • *
  • Insomniowa <3
  • Respect: +11
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2850 dnia: Czerwca 03, 2013, 11:12:55 pm »
0
W porządku ;) Rozumiem całkowicie. Aczkolwiek bardzo na to nalegam. Przyznaj ,że pomysł nie jest aż tak zły chyba?

"You can be the ripest, juiciest peach in the world, and there's still going to be somebody who hates peaches."
 Dita von Teese

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2851 dnia: Czerwca 03, 2013, 11:19:48 pm »
0
Jest dobry :)

Z nowości - od dziś newsy w dziale news są sortowane wg daty utworzenia newsa (tak samo jak na stronie głównej)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2852 dnia: Czerwca 04, 2013, 09:48:06 am »
0
§ 17. Uprasza się o nie poruszanie prywatnych spraw na łamach Serwisu. Prywatne spory załatwiajmy za pośrednictwem PM lub innych środków komunikacji jak np. gadu-gadu, jabber i inne.

Czy ktoś mógłby rozwinąć o czym dokładnie jest ten punkt?

Prosze bardzo. Ludzie na forum mogą wchodzić w różnego rodzaju relacje towarzyskie, także poza forum - i to jest jasne. Ale niektóre relacje pozaforumowe mogą się schrzanić i wtedy bywa tak, że ktoś uprzykrza życie innym osobom na forum, przez to, że coś mu w życiu nie wyszło. Dlatego takie sprawy lepiej załatwiać poza forum. Myślę, że tu nie trzeba nic dodawać.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2013, 09:52:08 am wysłana przez Canis_Luna »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #2853 dnia: Czerwca 04, 2013, 11:15:18 am »
0
widzę, że fajna dyskusja się rozwinęła  :D

PS. To nie ja jestem moderatorem, ty musisz przestrzegać regulaminu, ja mogę dostać ostrzeżenie.
Mylisz się, regulamin ogólny dotyczy wszystkich użytkowników, tak więc każdy użytkownik powinien go znać i przestrzegać. Nieznajomość regulaminu, może działać na niekorzyść użytkownika. Ostrzeżenie jest konsekwencją zachowania, które na forum nie powinno mieć miejsca (takie zachowanie, które jest niezgodne z regulaminem). Oczywiście mogą być też zastosowane również inne konsekwencje za niewłaściwe zachowanie.
§ 17. Uprasza się o nie poruszanie prywatnych spraw na łamach Serwisu. Prywatne spory załatwiajmy za pośrednictwem PM lub innych środków komunikacji jak np. gadu-gadu, jabber i inne.

Czy ktoś mógłby rozwinąć o czym dokładnie jest ten punkt?

Prosze bardzo. Ludzie na forum mogą wchodzić w różnego rodzaju relacje towarzyskie, także poza forum - i to jest jasne. Ale niektóre relacje pozaforumowe mogą się schrzanić i wtedy bywa tak, że ktoś uprzykrza życie innym osobom na forum, przez to, że coś mu w życiu nie wyszło. Dlatego takie sprawy lepiej załatwiać poza forum. Myślę, że tu nie trzeba nic dodawać.
Ja podam inny przykład, ktoś z forum chce sprzedać np. gitarę elektryczną, a ktoś inny z forum chce ją kupić, to wiadomo, że cenę tej gitary nie powinni oni negocjować na forum, tylko prywatnie.

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #2854 dnia: Czerwca 04, 2013, 04:04:34 pm »
+4
Wy naprawdę nie macie życia osobistego? Po niektórych to widać od razu, no ale grono się rozrasta...

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #2855 dnia: Czerwca 04, 2013, 05:22:40 pm »
0
Widzę, że nie tylko ja to zauważyłem :P

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2856 dnia: Czerwca 04, 2013, 07:47:42 pm »
+1
Moderator w stanie czynnym jest niestety tylko jeden, na głowie ma wszystko, a tutaj nie będę sprzątać. Jak ktoś będzie mieć problem takiej samej natury jak już był poruszony to się go odeśle do zapoznania z wątkiem.
Nawoływanie w każdym temacie o posprzątanie lub uwagi pt. "nie macie życia osobistego?" też robią bałagan i wcale nie pomagają mi w pracy.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Korso

• Atittude
  • Respect: +367
    • Korso on FB!
« Odpowiedź #2857 dnia: Czerwca 04, 2013, 07:54:47 pm »
0
To moze trzeba by zrobic casting na modów zeby odciazyc Canis?

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #2858 dnia: Czerwca 08, 2013, 03:48:38 pm »
+4
Jasne, że czat jest dla rozrywki. Ale to jest czat na forum o Gunsach! Jeśli ktoś chce być słitaśny (czy jak to się tam k***a pisze), wysyłać sobie serduszka i jakieś teksty typu "do porzygu" non stop to są od tego czaty na onecie albo innych wp. Jaka jest aktywność tych osób na naszym forum? Duża? Tak, jeśli chodzi o takie tematy jak: galeria, czy istnieje przyjaźń czy inne jakieś kąciki przytulania :facepalm: A jeśli chodzi o tematy związane z Gunsami, ich projektami itp? Też, ale są to li wyłącznie wątki o fotach Axla albo pozostałych członków czy naprawdę o jakiś zbędnych pierdołach z nimi związanych. Oczywiście ja nie twierdzę, że nasze forum musi mieć li wyłącznie tematy o Gunsach. Nie. Sam często udzielam się w wątkach o polityce, wierze, innej muzyce itp. Jak chce trochę "luźniejszych" to zaglądam na humor, co nas cieszy albo smuci w danym dniu (na szczęście można tylko raz dziennie się tam wypowiadać i to jest najlepsze wg mnie, widzimy co jest dla innych ważne a co ich boryka) no ale błagam, ja nie robię z tych tematów no 1.  I to właśnie przez te głupoty na czacie są pewne osoby absolutnie nic nie wnoszące do dyskusji o Gunsach na forum, które w 99% powinno dotyczyć właśnie Gunsów. Krótko - są pozerzy i turyści, którzy pewnie, że mogą być ale niech też urozmaicą dyskusję, wniosą coś: swoje przemyślenia, odczucia, pomysły, cokolwiek co ma wspólnego z naszym zespołem. Na szczęście z tego co widzę czat już nie powróci w tej formie więc ufff :D a jeśli już, to tylko ze starą gwardią forum, która wie, że bycie fanem Gn'R to nie tylko rozczulanie się nad tym jakie buty na koncercie miał DJ albo jakie włosy ma Axl. Music - our inspiration ;)
Czat ogólnie jest od tego żeby wspólnie się pośmiac i porozmawiac o pierdolach. Tylko najbardziej denerwujące jest to, że jak zaczyna się temat o GN'R to w 99% wszyscy milkną.... i to chyba najbardziej boli ;)
Zresztą sam zauważyłeś pewnie, że Ci, którzy naprawdę tworzą te forum mają czat głęboko w d**** albo ograniczają go do minimum.

Mają w dupie bo tam odbywa się głównie rozmowa poprzez emotikonki o byle gównie. Szkoda na to czasu, skoro można się zająć czymś pożytecznym.
Mam wrażenie, że ta sytuacja z czata przelała się na całe forum.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2013, 03:52:14 pm wysłana przez slasherr »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2859 dnia: Czerwca 08, 2013, 03:53:58 pm »
+1
A czy sami Gunsi dają nam ostatnio powód do tego, żeby jakoś długo i zawzięcie o nich dyskutować? Na czacie, jaki ja pamiętam, zawsze gadało się o pierdołach. Gunsi się pojawiali i pojawiają  w tle, zależy od dyskutujących. Tak samo na forum. Ale póki nie będzie czegoś nowego do dyskusji, to niestety, ale o Gunsach dyskutuje się mniej. Sety jakie są każdy widzi. a nic innego się zasadniczo przecież nie dzieje. Dlatego - czat gunsowy, czy forum gunsowe tak - ale... niech Gunsi zrobią coś w tym kierunku, żebyśmy mieli gadać o czymś nowym, bo ... nie wiem, czy ktoś podziela moją opinię, ale ja na ten moment jestem po prostu znudzony Gn'R. Sami sobie na to zapracowali.
Dlatego wolę pisać inne rzeczy, w innych tematach, czy działach.

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #2860 dnia: Czerwca 08, 2013, 03:57:41 pm »
+5
O k***a. Forum zaspamowane - wina Axla  :lol:

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2861 dnia: Czerwca 08, 2013, 04:00:37 pm »
0
Ale kto Ci, albo komukolwiek innemu broni pisac o Gn'R, zakładać nowe tematy, inspirować dyskusję na temat zespołu? :)
Ja z chęcią będe dyskutował o Gunsach w nowym, zakakującym temacie :) Przypuszczam, że nie jedyny ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2013, 04:02:32 pm wysłana przez Zqyx »

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #2862 dnia: Czerwca 08, 2013, 04:10:35 pm »
+4
Przypuszczam, że nie jedyny ;)
Ale jeden z niewielu. I nie chce mi się ciągnąć tematu, dobrze wiesz ile osób odeszło/nie udziela się/nawet tu nie zagląda... i to nie przez to, że w temacie Gn'R nie mają nic do powiedzenia czy też w tym temacie zostało wszystko powiedziane. Przez to właśnie jaki gówniany poziom reprezentujemy. I nie mów, że tak nie jest.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2863 dnia: Czerwca 08, 2013, 04:17:16 pm »
+3
Co do poziomu - zgadzam się, ale nie poziomu dyskusji, bo dyskusji praktycznie nie ma. Jest naparzanka. Ja lubię x, Ty lubisz y - lejemy się.  Każdy, kto nie chce się lać ten się zamyka. Ludzi zagląda zdecydowanie więcej niż pisze. A skoro piszemy w gronie tych samych kilku/ nastu osób od lat i każdy zna swoje argumenty, jeden drugiego nie przekona - to jakie jest pole do dyskusji? Na tym forum traci na pewno. Tak samo jak traci na tym, że " ja tu jestem x lat i wiem wszystko o Gn'R, a wy, co znacie ich od miesiąca - spadówa". Nie pamiętamy/ nie chemy pamiętać, że też kiedyś zaczynaliśmy naszą przygodę z Gn'R i z forum. Nie pamiętamy, że czasem było nam ciężko, bo nie wiedzieliśmy gdzie, co i jak napisać. A szkoda, bo mało z nas od razu czuło się tu jak ryba w wodzie, więc może warto bardziej otworzyć się na nowe osoby, zachęcić do dyskusji, wciągnąć w jakąś wymianę zdań, choćby nawet na shoucie. Na pewno byłoby milej, gdyby była to rozmowa, a nie traktowanie z buta, z pozycji siły...

Na samym forumm, jeśli chdzi o dyskusję robi się coraz nudniej. A jak jest nudno, to ludzie wolą pogadać na shoucie, czy coś. Proste.
Kiedyś chciało mi się zakładać nowe tematy, bo wiedziałem, że zawsze ktoś coś ciekawego napisze,  ostatnio nie chce mi się nawet newsów robić, bo tylko hejt, hejt i hejt. Pole do dyskusji jest  żadne. Ludzie wolą siedzieć cicho, niż się narażać, że ktoś ich "zje".

( Część postów została przeniesiona z tematu czat - na prośbę Witka. )
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2013, 05:23:35 pm wysłana przez Zqyx »

Buckethead

• Gość
« Odpowiedź #2864 dnia: Czerwca 20, 2013, 12:42:05 am »
+3
Nie da się nic zrobić z tymi botami, które napiszą na forum 4 posty, a potem znikają? Nie można jakoś technicznie zabronić wklejania linków w sygnaturze dla nowych użytkowników?

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan