Sety prognozowane/ albo jak kto woli orientacyjne; bo przecież prognozowane, to złe słowo
(sugerujące, że set Gunsów można przewidzieć); "tworzę" od dłuszego czasu przy każdej trasie Gunsów, bo to spore ułatwienie dla mnie jako newsmana, zwłaszcza jak wstanę rano, niekoniecznie ze świernym nastawieniem do świata i zrobienia czegokolwiek, a akurat koncert się kończy i wypadałoby, żeby zrobić newsa, bo ostatnio, jak czekałem, żeby sam się zrobił, to jakoś nie chciał.
Dla mnie ważne jest, żeby news pojawił się szybko i był zrobiony w miarę dobrze - a dzięki temu, że mogę po prostu przesuwaćokreślone piosenki i dodać jakąś w razie potrzeby, to set pojawia się zdecydowanie szybciej, niż gdybym robił go od podstaw, a dodając wcześniej info, gdzie był koncert i kiedy mam gwarancję, że np. nie pomylę się siadając do setu o 5 rano.
Nie da się ukryć, że w większości setów zmiany są kosmetyczne, więc system się sprawdza. Inna sprawa, że Gunsi chyba widzą, kiedy robię prognozę seta, bo wtedy zaczynają kombinować
, choćby z ustawieniem piosenek w secie, dzięki czemu ten orientacyjny nie do końca się sprawdza.
Oznaczam go na kolorowo, w przeciwieństwie do innych newsów, żeby było wyraźnie widoczne, że to prognoza. Dla tych, którzy nie potrafią poświęcić 20 sekund na przeczytanie treści posta mógłbym jeszcze napisać, że to prognoza w tytule newsa, ale już mi się nie chce. Wybaczcie
Zwyczaju odnośnie tworzenia prognozowanych setów nie zmienię - nie widzę powodu.
Oczywiście w sytuacji, gdy koncert odbywa się w na tyle dogodnej porze, że mogę go tworzyć na bieżąco, to tak robię, bo to frajda obserwować, niemal "na żywo", co się aktualnie dzieje i robię to, jeśli mam czas. Myślę, że taka forma jest bliższa temu, co chciałbym robić no, ale czasem jednak śpię
Jeśli ktoś ma jakieś inne teorie spiskowe, odnośnie tego, czemu np. o 6 rano nie chce mi się tworzyć setu od podstaw, to chętnie poczytam i się pośmieję.
A jeśli ktoś ma za dużo czasu, który chciałby poświęcić na coś konstruktywnego, co na pewno docenią forumowicze, to zapraszam do grona newsmanów - nie pogardzimy pomocą, bo ostatnio nas trochę ubyło. Wtedy będzie okazja się sprawdzić i na przykład tworzyć sety od podstaw, jeśli ktoś lubi.