Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2820 dnia: Czerwca 02, 2013, 11:15:30 pm »
+5
No to po co cokolwiek pisać? Lepiej zostawić puste miejsce, i gdy ktoś już będzie to wrzuci cały set. Nie rozumiem w jakim celu jest ta "prognozowana setlista".

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #2821 dnia: Czerwca 02, 2013, 11:35:49 pm »
+4
Jest po to żeby coś komuś udowodnić, że zespół nic nie robi tylko gra identyczne koncerty,no bła inne kapele to dopiero robią takie zmiany że głowa nasza........

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +64
« Odpowiedź #2822 dnia: Czerwca 03, 2013, 12:14:23 am »
+1
Nigdzie nie jest napisane, że set musi być uzupełniany na bieżąco - można założyć wątek, ale nie widze dobrego powodu żeby prognozować liste utworów, skoro wystarczy po skończonym koncercie podać czas rozpoczęcia, zakończenia i set.  :)

Jeśli chodzi o porównanie to można pod każdym setem umieszać link do poprzedniego i następnego koncertu.
~~~~~

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2823 dnia: Czerwca 03, 2013, 07:02:50 am »
+5
Sety prognozowane/ albo jak kto woli orientacyjne; bo przecież prognozowane, to złe słowo ;)  (sugerujące, że set Gunsów można przewidzieć); "tworzę" od dłuszego czasu przy każdej trasie Gunsów, bo to spore ułatwienie dla mnie jako newsmana, zwłaszcza jak wstanę rano, niekoniecznie ze świernym nastawieniem do świata i zrobienia czegokolwiek, a akurat koncert się kończy i wypadałoby, żeby zrobić newsa, bo ostatnio, jak czekałem, żeby sam się zrobił, to jakoś nie chciał. :P
Dla mnie ważne jest, żeby news pojawił się szybko i był zrobiony w miarę dobrze - a dzięki temu, że mogę po prostu przesuwaćokreślone piosenki i dodać jakąś w razie potrzeby, to set pojawia się zdecydowanie szybciej, niż gdybym robił go od podstaw, a dodając wcześniej info, gdzie był koncert i kiedy mam gwarancję, że np. nie pomylę się siadając do setu o 5 rano.
Nie da się ukryć, że w większości setów zmiany są kosmetyczne, więc system się sprawdza. Inna sprawa, że Gunsi chyba widzą, kiedy robię prognozę seta, bo wtedy zaczynają kombinować ;), choćby z ustawieniem piosenek w secie, dzięki czemu ten orientacyjny nie do końca się sprawdza.
Oznaczam go na kolorowo, w przeciwieństwie do innych newsów, żeby było wyraźnie widoczne, że to prognoza. Dla tych, którzy nie potrafią poświęcić 20 sekund na przeczytanie treści posta mógłbym jeszcze napisać, że to prognoza w tytule newsa, ale już mi się nie chce. Wybaczcie ;)
Zwyczaju odnośnie tworzenia prognozowanych setów nie zmienię - nie widzę powodu.

Oczywiście w sytuacji, gdy koncert odbywa się w na tyle dogodnej porze, że mogę go tworzyć na bieżąco, to tak robię, bo to frajda obserwować, niemal "na żywo", co się aktualnie dzieje i robię to, jeśli mam czas. Myślę, że taka forma jest bliższa temu, co chciałbym robić no, ale czasem jednak śpię ;)

Jeśli ktoś ma jakieś inne teorie spiskowe, odnośnie tego, czemu np. o 6 rano nie chce mi się tworzyć setu od podstaw, to chętnie poczytam i się pośmieję.
A jeśli ktoś ma za dużo czasu, który chciałby poświęcić na coś konstruktywnego, co na pewno docenią forumowicze,  to zapraszam do grona newsmanów - nie pogardzimy pomocą, bo ostatnio nas trochę ubyło. Wtedy będzie okazja się sprawdzić i na przykład tworzyć sety od podstaw, jeśli ktoś lubi.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2013, 08:03:09 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #2824 dnia: Czerwca 03, 2013, 05:37:12 pm »
+1
Sety prognozowane/ albo jak kto woli orientacyjne; bo przecież prognozowane, to złe słowo ;)  (sugerujące, że set Gunsów można przewidzieć); "tworzę" od dłuszego czasu przy każdej trasie Gunsów, bo to spore ułatwienie dla mnie jako newsmana, zwłaszcza jak wstanę rano, niekoniecznie ze świernym nastawieniem do świata i zrobienia czegokolwiek, a akurat koncert się kończy i wypadałoby, żeby zrobić newsa, bo ostatnio, jak czekałem, żeby sam się zrobił, to jakoś nie chciał. :P
Dla mnie ważne jest, żeby news pojawił się szybko i był zrobiony w miarę dobrze - a dzięki temu, że mogę po prostu przesuwaćokreślone piosenki i dodać jakąś w razie potrzeby, to set pojawia się zdecydowanie szybciej, niż gdybym robił go od podstaw, a dodając wcześniej info, gdzie był koncert i kiedy mam gwarancję, że np. nie pomylę się siadając do setu o 5 rano.
Nie da się ukryć, że w większości setów zmiany są kosmetyczne, więc system się sprawdza. Inna sprawa, że Gunsi chyba widzą, kiedy robię prognozę seta, bo wtedy zaczynają kombinować ;), choćby z ustawieniem piosenek w secie, dzięki czemu ten orientacyjny nie do końca się sprawdza.
Oznaczam go na kolorowo, w przeciwieństwie do innych newsów, żeby było wyraźnie widoczne, że to prognoza. Dla tych, którzy nie potrafią poświęcić 20 sekund na przeczytanie treści posta mógłbym jeszcze napisać, że to prognoza w tytule newsa, ale już mi się nie chce. Wybaczcie ;)
Zwyczaju odnośnie tworzenia prognozowanych setów nie zmienię - nie widzę powodu.

Oczywiście w sytuacji, gdy koncert odbywa się w na tyle dogodnej porze, że mogę go tworzyć na bieżąco, to tak robię, bo to frajda obserwować, niemal "na żywo", co się aktualnie dzieje i robię to, jeśli mam czas. Myślę, że taka forma jest bliższa temu, co chciałbym robić no, ale czasem jednak śpię ;)

Jeśli ktoś ma jakieś inne teorie spiskowe, odnośnie tego, czemu np. o 6 rano nie chce mi się tworzyć setu od podstaw, to chętnie poczytam i się pośmieję.
A jeśli ktoś ma za dużo czasu, który chciałby poświęcić na coś konstruktywnego, co na pewno docenią forumowicze,  to zapraszam do grona newsmanów - nie pogardzimy pomocą, bo ostatnio nas trochę ubyło. Wtedy będzie okazja się sprawdzić i na przykład tworzyć sety od podstaw, jeśli ktoś lubi.

Przeczytałem tylko początek i nie mam zamiaru dalej: przecież rano można tak samo skopiować set tak jak kopiujesz go robiąc "prognozowany" ale ok, przecież tylko zapytałem; twoje argumenty do mnie nie przemawiają, życie toczy się dalej.  :)
~~~~~

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2825 dnia: Czerwca 03, 2013, 06:06:56 pm »
0
Niby mogę, ale co za różnica kiedy skopiuję?:) No bo nie wydaje mi się, żeby to szczególny problem jakiś był :) A rzeczy typu skąd to koncert, kiedy następny - lepiej jednak mi się ogarnia wieczorem.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #2826 dnia: Czerwca 03, 2013, 06:19:53 pm »
+2
Zqyx rób tak jak robisz,pracę trzeba sobie usprawniać  ;) Jak będzie newsy robił ktoś inny, zrobi sobie po swojemu .Ważne ,że są  na bieżąco   :P :)

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #2827 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:17:28 pm »
+3
Łahahahahahahahahahhahaha!

Przeczytałem tylko początek i nie mam zamiaru dalej, ale nie zgadzam się z Twoimi argumentami!
Polejcie mu! Żart stulecia :lol:

§ 5. Należy pisać na temat. "Offtopicowanie" będzie karane. Posty typu: ":haha:", ":LOL:";, "Cheesy/:)/" xD" będą usuwane. Nie masz nic do powiedzenia - po prostu nic nie pisz (3).

Nie masz nic do powiedzenia - po prostu nic nie pisz
~~~~~

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2828 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:21:41 pm »
+1
Nie zaczynaj dyskusji, jeżeli nie przeczytasz kontrargumentów w całości.

A skoro tak świetnie orientujesz się w regulaminie, przegapiłeś coś zanim napisałeś swój post we wszystkich kolorach tęczy

§ 4. Zabrania się pisania wyłącznie WIELKIMI literami. Przywilej pisania niestandardowymi czcionkami oraz używania niestandardowego koloru przysługuje osobom odpowiedzialnym za Serwis.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2829 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:27:21 pm »
+1
Łahahahahahahahahahhahaha!

Przeczytałem tylko początek i nie mam zamiaru dalej, ale nie zgadzam się z Twoimi argumentami!
Polejcie mu! Żart stulecia :lol:

Następnym razem, O Najwięksi Stróże Regulaminu, zanim zaczniecie na mnie raportować, sami sprawdźcie czy nie jesteście przypadkiem na bakier z regulaminem, dzięki Waszej postawie, Waszym postom i zachowaniu (obaj zainteresowani powinni wiedzieć, że o nich mowa i obaj muszą wiedzieć, że wcale tak przykładnie regulaminu nie przestrzegają).
Awróg, czytujesz punkt 5. regulaminu, a sam go złamałeś. "Nie masz nic do powiedzenia - nie pisz". Nie przeczytałeś wypowiedzi Zqyxa do końca? Jakim cudem w ogóle zabierasz głos, mając wrażenie, że jest słuszny, skoro nie znasz argumentów, którym masz się przeciwstawić, a już się z nimi nie zgadzasz?
Zrób coś dla tego forum, ułóż następny set, napisz newsa. Przestań uprzykrzać życie ludziom, który starają się dbać o ten serwis i chcą, żebyście w miarę szybko dostawali rzetelne informacje o swoim ulubionym zespole.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2013, 08:31:10 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #2830 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:51:16 pm »
+1
Ludzie po co tyle się kłócić o nic?
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #2831 dnia: Czerwca 03, 2013, 09:02:26 pm »
+1
Kontrargumenty czego? Postem na który odpisałaś kończyłem dyskusje.  ;)

PS. To nie ja jestem moderatorem, ty musisz przestrzegać regulaminu, ja mogę dostać ostrzeżenie. I nie ma tu żadnej złośliwości, ktoś inny za takiego posta zostałby ukarany :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2013, 09:05:20 pm wysłana przez awróg »
~~~~~

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #2832 dnia: Czerwca 03, 2013, 09:05:28 pm »
0
Mylisz pojęcia. Ja jestem moderatorem, który musi pilnować, żeby użytkownik taki jak ty przestrzegał regulamin :> (którego zobowiązałeś się przestrzegać, rejestrując się na tym forum).

I od tej pory, przychylając się do postu Bendera, przestaję odpisywać na twoje zaczepki.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2013, 09:07:39 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #2833 dnia: Czerwca 03, 2013, 09:06:39 pm »
+2
Więc ty możesz go nie przestrzegać? Przyjąłem, zanotowałem, więcej nie będę popełniać błędów, a ciebie ojcze matko duchowna proszę o naznaczenie mi pokuty i rozgrzeszenie.  :)

~~~~~

Offline Shaza

• Ksiądz
  • Welcome to the jungle
  • *
  • Insomniowa <3
  • Respect: +11
« Odpowiedź #2834 dnia: Czerwca 03, 2013, 09:09:22 pm »
+2
Uważaj awróg bo Cię Canis dziabnie i się skończy trollowanie. Wilki gryzą mocno :P

Canis pokaż im kto tu jest moderatorem!

A w kwestii porównywania wokalistów/gitarzystów/etc. to dajcie sobie siana. Jedyne co z tego wynika to problemy. Lubię jak ludzie się kłócą aczkolwiek zachowajmy na forum przynajmniej neutralną atmosferę. To nie jest aż takie trudne.

"You can be the ripest, juiciest peach in the world, and there's still going to be somebody who hates peaches."
 Dita von Teese

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan