Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2805 dnia: Maja 28, 2013, 05:50:53 pm »
+5
Podwójne standardy? Najpierw jeden hejter trolluje w temacie, który go wcale nie interesuje, typowo by wzniecić milionowy raz tę samą kłótnie. Nic się nie stało. Potem wchodzi drugi  hejter do tematu, który go jednak interesuje i pisze prawie identyczny post. Dostaje "moderated". Resztę przemyślcie sobie sami.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2806 dnia: Maja 28, 2013, 06:10:05 pm »
0
Podwójne standardy? Najpierw jeden hejter trolluje w temacie, który go wcale nie interesuje, typowo by wzniecić milionowy raz tę samą kłótnie. Nic się nie stało. Potem wchodzi drugi  hejter do tematu, który go jednak interesuje i pisze prawie identyczny post. Dostaje "moderated". Resztę przemyślcie sobie sami.
Zqyx prosił o to, żeby nie porównywać do Mylesa ponieważ potem zaczyna się offtop wiadomej treści :) samo porównaniu głosu do kogoś innego nie jest złe, jednak w tym przypadku moderator poprosił o nie poruszanie tematu (i miał ku temu powody),

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2807 dnia: Maja 28, 2013, 06:16:49 pm »
+2
Rozmowa przeniesiona z innego tematu.
Witek, marna wymówka. Post cravenciaka miał  wiadomy cel , a post Artura niczym się nie różnił. Tyle.
Wg mnie nie mial takiego celu :) ja to odebralem jako proste porownanie. A po tym jak Zqyx zwrocil uwage na to, zeby nie wchodzic na temat Mylesa Artur78 pisze wprost o nim, jakby przeczytal, to co Zqyx pisal i zastosowal sie to by nie bylo problemu

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #2808 dnia: Maja 28, 2013, 06:22:14 pm »
+7
Podwójne standardy? Najpierw jeden hejter trolluje w temacie, który go wcale nie interesuje, typowo by wzniecić milionowy raz tę samą kłótnie. Nic się nie stało. Potem wchodzi drugi  hejter do tematu, który go jednak interesuje i pisze prawie identyczny post. Dostaje "moderated". Resztę przemyślcie sobie sami.
Zqyx prosił o to, żeby nie porównywać do Mylesa ponieważ potem zaczyna się offtop wiadomej treści :) samo porównaniu głosu do kogoś innego nie jest złe, jednak w tym przypadku moderator poprosił o nie poruszanie tematu (i miał ku temu powody),

Poprosiłbym o listę wokalistów do których nie wolno porównywać Axla.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać DJ Ashby.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Richarda Fortusa.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Rona Thala.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Bucketheada.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Robina Fincka.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Paula Tobiasa.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Dave'a Navarro.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Izzy'ego Stradlina.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Gilby'ego Clarke'a.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Saula Hudson.

Poprosiłbym o listę basistów do których nie wolno porównywać Tommy'ego Stinsona.

Poprosiłbym o listę basistów do których nie wolno porównywać Duffa McKagana.

Poprosiłbym o listę klawiszowców do których nie wolno porównywać Chrisa Pitmana.

Poprosiłbym o listę klawiszowców do których nie wolno porównywać Dizzy'ego Reeda.

Poprosiłbym o listę klawiszowców do których nie wolno porównywać Teddy'ego ZigZaga.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Franka Ferrera.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Braina.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Josha Freese'a.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Chrisa Vrenne.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Matta Soruma.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Stevena Adlera.

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +64
« Odpowiedź #2809 dnia: Maja 28, 2013, 06:27:26 pm »
+1
Tylko że Zqyx napisał to w innym temacie. Rozumiem że macie możliwośc sprawdzenia czy Artur78 przeczytał tamten temat przed swoim postem?
~~~~~

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #2810 dnia: Maja 28, 2013, 06:38:24 pm »
+3
A ja się w końcu cieszę, że spamer dostał odpowiednią "nagrodę"... Oby tak dalej.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2811 dnia: Maja 28, 2013, 06:47:33 pm »
+4
Przeniosłem część postów z tamtego tematu do Uwag,, bo tu bardziej pasują.

awróg:
Ja nie mam takiej możliwości. Natomiast jeśli jest się na forum dłużej niż 5 minut, to wie się, co się wydarzy, jeśli dojdzie do porównania wokalisty A z wokalistą B. Tak, zgadza się, że swoje ostrzeżenie napisałem w innym temacie, natomiast dość oczywiste jest, że dotyczy to nie tylko tamtego konkretnego tematu, a kwestia porównywania wokalisty A do wokalisty B była poruszana już tyle razy, że chyba wszyscy wiedzą co z tego wynika i dlaczego lepiej, żeby porównywać ich w jednym temacie, a nie w 200000 tematów.

Mogę natomiast powiedzieć, że zareagowalem za późno, bo porówania były już wcześniej. Niestety ;) mam jakieś życie poza forum ;) Ale w przyszłości będę uważniej obserwował tematy newsowe i pilnował, żeby w tematach o Gunsach gadało się o Gunsach, a w tematach o Konspiratorach gadało o Konspiratorach. Bo jeśli nie będzie z tym względnego porządku, to równie dobrze można założyć jeden temat i rozmawiać w nim o wszystkim. Tylko, czy wtedy ktokolwiek coś znajdzie? Poza tym, nie  wiem, jak Wy, ale ja mam dość tego, że ostatnio w większości tematów jest po prostu hejt, a nie dyskusja. Chciałbym móc dyskutować i chciałbym wiedzieć, że jeśli wchodzę do tematu o Gunsach, to nie będę przebijał się przez tony postów o Konspirtatorach i odwrotnie. Są ludzie, których interesuje tylko jeden aspekt działalności okołogunsowej - spróbujmy to uszanować.

Uważam zresztą, że jest na tyle doświadczonym forumowiczem, jeśli chodzi o staż, że doskonale wiedział, co pisze, dlaczego i co się może wydarzyć.
Fakt, nie napisał tego perfidnie pod moim postem, bo w innym temacie, ale podobne sytuacje już bywały. Zresztą takie, że ktoś pisał coś pod postem, w którym prosiliśmy, żeby czegoś nie robić też bywały i też kończyły się oburzeniem, ale to jakby inna historia.

http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/axl-vs-myles/msg345061/#msg345061 - gdyby ktoś chciał porównać Axla z Mylesem w przeznaczonym do tego temacie.

Artur78 dostał upomnienie w postaci poderated, bo tak wynikało z listy jego wcześniejszych ostrzeżeń.
Ma oczywiście, jak każdy, pełne prawo odwołać się od tej "nagrody" i myślę, że jeśli czuje się "niewinny", to z niego skorzysta.
W przypadku gdyby się odwołał, to Wasze posty zapewne pomogą adminom w podjęciu odpowiedniej decyzji w tej sprawie, dlatego cenny jest każdy głos :)

Aha, usunąłem  chyba ze dwa posty odnoszące się do posta Artura napisane już po jego poście, bo nic nie wniosiły do tematu, a skoro Artur został "nagrodzony" to nie było sensu kontynuować tego wątku.
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2013, 07:13:06 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline adusia9223

• Paradise City
  • Respect: +41
« Odpowiedź #2812 dnia: Maja 30, 2013, 07:00:06 pm »
+4

Podwójne standardy? Najpierw jeden hejter trolluje w temacie, który go wcale nie interesuje, typowo by wzniecić milionowy raz tę samą kłótnie. Nic się nie stało. Potem wchodzi drugi  hejter do tematu, który go jednak interesuje i pisze prawie identyczny post. Dostaje "moderated". Resztę przemyślcie sobie sami.

Poprosiłbym o listę wokalistów do których nie wolno porównywać Axla.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać DJ Ashby.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Richarda Fortusa.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Rona Thala.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Bucketheada.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Robina Fincka.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Paula Tobiasa.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Dave'a Navarro.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Izzy'ego Stradlina.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Gilby'ego Clarke'a.

Poprosiłbym o listę gitarzystów do których nie wolno porównywać Saula Hudson.

Poprosiłbym o listę basistów do których nie wolno porównywać Tommy'ego Stinsona.

Poprosiłbym o listę basistów do których nie wolno porównywać Duffa McKagana.

Poprosiłbym o listę klawiszowców do których nie wolno porównywać Chrisa Pitmana.

Poprosiłbym o listę klawiszowców do których nie wolno porównywać Dizzy'ego Reeda.

Poprosiłbym o listę klawiszowców do których nie wolno porównywać Teddy'ego ZigZaga.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Franka Ferrera.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Braina.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Josha Freese'a.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Chrisa Vrenne.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Matta Soruma.

Poprosiłbym o listę perkusistów do których nie wolno porównywać Stevena Adlera.

QUO VADIS FORUM??  to jedno co mi sie nasuwa po przeczytaniu tego wszystkiego. długo jeszcze będzie trwała ta kłótnia? Forum zaczyna być zamkniętą klika. zbiorem grupki ludzi o tych samych poglądach, która nienawidzi jeśli ktoś ma odmienne zdanie. przypominam o wolnosci słowa i myśli. Może dostane warna, moze nie. ale dziękuje za uwagę
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2013, 07:06:47 pm wysłana przez Zqyx »

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #2813 dnia: Maja 31, 2013, 11:21:33 am »
+1
W nocy na shoucie wiało nacjonalizmem jak cholera, ciekawych rzeczy można się o niektórych przez to dowiedzieć :)

Offline awróg

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +64
« Odpowiedź #2814 dnia: Czerwca 02, 2013, 10:04:44 pm »
+3
Czemu w sumie służą takie prognozowane sety poza wprowadzaniem w błąd osób które nie doczytają, że to pomarańczowe to kopia poprzedniego koncertu?  :???:
~~~~~

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #2815 dnia: Czerwca 02, 2013, 10:18:34 pm »
+4
Dokładnie. Ja bym proponował wrzucać też prognozowane wywiady, prognozowane zapowiedzi płyt, prognozowane prognozy koncertów i  jak najwięcej prognozowanych prognoz.

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2470
« Odpowiedź #2816 dnia: Czerwca 02, 2013, 10:21:36 pm »
+4
Ile ty rzeczy potrafiłbyś prognozować  :rolleyes:
GN'R 11.07.12 / 20.06.17 / 09.07.18 / 20.06.22
SLASH 13.02.13 / 20.11.14 / 12.02.19 / 16.04.24
DUFF 12.06.14 / 22.08.19 / 13.10.24

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2817 dnia: Czerwca 02, 2013, 10:39:31 pm »
0
Czemu w sumie służą takie prognozowane sety poza wprowadzaniem w błąd osób które nie doczytają, że to pomarańczowe to kopia poprzedniego koncertu?  :???:
Pokazaniem Wam, że sety nie są identyczne i bywają "niespodzianki".
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #2818 dnia: Czerwca 02, 2013, 10:44:44 pm »
+1
Albo pokazaniem, że sety zmieniają się tylko poprzez utworek/dwa, więc wymagana jest tylko jedna-dwie korekty, zamiast pisania setlisty na bieżąco ;)
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #2819 dnia: Czerwca 02, 2013, 11:10:59 pm »
0
Trudno, żeby ktokolwiek siedział codziennie do późnej nocy albo wstawał wcześnie rano przez różnice czasowe, żeby uzupełniać set na bieżąco.

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan