Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Knife

• Paradise City
  • Respect: +136
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2505 dnia: Sierpnia 06, 2012, 03:46:14 pm »
0
Od pewnego momentu nie obserwowałem dyskusji, ale sądzę, że Witek &CO. bezpodstawnie by tego nie zrobili, więc jeśli coś takiego było, to dobrze, że to ukrócono.
Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 1984, 09:45:11 am wysłana przez (być może) Bóg.

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #2506 dnia: Sierpnia 06, 2012, 04:36:38 pm »
0
Shout nie jest zamknięty po raz pierwszy ani nawet drugi w historii. Na tą chwilę taką podjąłem decyzję, że odpoczniecie sobie od niego a my spokojnie przeanalizujemy co, jak, kto i DOPIERO wtedy będzie możliwość dyskusji co kto powiedział miał lub nie miał na myśli.
Gdy sprawa będzie załatwiona ja czy ktoś inny uprawniony zwróci Wam piaskownicę.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #2507 dnia: Sierpnia 06, 2012, 11:13:36 pm »
0
A to wszystko przez to, że REBELa nie ma. Jak był, to przynajmniej były kłótnie tylko o spam, a nie o dyskryminacje itp :P
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #2508 dnia: Sierpnia 07, 2012, 03:51:11 pm »
+1
Ja pamiętam za co mi się oberwało i kiedy przypięto mi łatkę "szowinisty"/"rasisty"/"ksenofoba". Także liczę na maksymalny wymiar kary dla każdego, kto chociażby mruknął na tego typu tematu na shoucie. I liczę, że forumowe władze wyjaśnią całą sprawę na forum otwartym. Tak, aby każdy wiedział kto zawinił, za co itd. I tak jak podkreślam - ten temat będę śledził szczególnie, nie odpuszczę ze względu na to co mnie spotkało nie tak dawno...

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #2509 dnia: Sierpnia 07, 2012, 03:57:55 pm »
+1
Tak masz rację ,wszyscy oceniani powinni być jednakowo,  tymi samymi kryteriami :)

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2510 dnia: Sierpnia 07, 2012, 07:11:28 pm »
-1
Ja pamiętam za co mi się oberwało i kiedy przypięto mi łatkę "szowinisty"/"rasisty"/"ksenofoba". Także liczę na maksymalny wymiar kary dla każdego, kto chociażby mruknął na tego typu tematu na shoucie. I liczę, że forumowe władze wyjaśnią całą sprawę na forum otwartym. Tak, aby każdy wiedział kto zawinił, za co itd. I tak jak podkreślam - ten temat będę śledził szczególnie, nie odpuszczę ze względu na to co mnie spotkało nie tak dawno...

Zabrzmiało to jak jakaś petycja do władz za niesłuszne wlepienie wyroku w zawieszeniu ;)

Nie spinajcie się. To jest tylko forum służące rozrywce i wymianie informacji. Już kiedyś na ten temat pisałem, więc nie będę się powtarzał. Niech każdy zainteresowany kliknie tutaj i przeczyta sobie raz jeszcze.

Offline Soya

• Right Next Door To Hell
  • Let it be!
  • Respect: +14
« Odpowiedź #2511 dnia: Sierpnia 09, 2012, 11:57:16 am »
0
nie będę się kłócić o Warna, ale i tak uważam, że jest on nie słuszny...
Poznań pozdrawia

http://www.pustamiska.pl/

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #2512 dnia: Sierpnia 10, 2012, 07:14:36 pm »
+1
Nie chciałbym się wtrącać ale obserwując takie sytuacje zaczynam rozumieć punkt regulaminu oficjalnego forum pewnej gry, na którym byłem moderatorem. Brzmiał on mniej więcej tak: "Zabrania się publicznego rozmawiania o banach, czy innych karach...". Jak to się mówi "Admin ma zawsze rację" i chyba wie za co ukarał danego osobnika, tak samo ukarany wie co zbroił. A z takich dyskusji nigdy nie wynika nic dobrego. Wiem, że to jest trochę ograniczanie wolności słowa ale moim zdaniem ukarany jeśli ma coś na swoją obronę albo czegoś nie rozumie spokojnie może skorzystać z PW i wyjaśnić powód kary i jej słuszność. A tak... Robi się nieprzyjemnie. Smutno patrzeć na reakcje niektórych na shoucie czy w tym temacie.
Nie żebym chciał moderatorom dodać roboty ale serio wydaje mi się, że rozmawianie ukaranego z modem na privie dostarcza zwykłym użytkownikom mniej "kwasu" niż czytanie żali i oskarżeń w stronę innych na forum publicznym (w tematach czy na shoucie) :)

PS: Przepraszam za chaos wypowiedzi. Jak chcę wyjść na mądrego to często plączę się w swoich wywodach ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie co chciałem przekazać :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2513 dnia: Sierpnia 10, 2012, 07:26:10 pm »
0
Nie wiem czy Wagon zauważyłeś, ale odwoływałam się na shoucie parę razy do skorzystania z rozmowy na pm, jeśli ktoś jest zainteresowany. Moja skrzynka wskazuje 0 nieprzeczytanych wiadomości, z czego wniosek, że nikt z apelu nie skorzystał.Lepiej napisać publicznie, żeby wszyscy widzieli ;)
Niemniej jednak, moja skrzynka pm tak samo jak reszty "zarządu" jest otwarta 24h, a rozmawianie pmkami rzeczywiście jest dla forum zdrowsze.

Co do zasady nie rozmawiania o kropach. Uważam, że jest rozsądna i poruszę ten temat wśród reszty administracji. Dzięki :)
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #2514 dnia: Sierpnia 10, 2012, 07:29:47 pm »
0
Właśnie Twoje nawoływanie i brak skutków zmotywowało mnie do napisania w tym temacie. Mam nadzieję, że nie zostanę za to zlinczowany przez innych, bo to tylko taka moja luźna refleksja :)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #2515 dnia: Sierpnia 10, 2012, 08:44:36 pm »
0
nie będę się kłócić o Warna, ale i tak uważam, że jest on nie słuszny...

Twoje prawo... jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej to zapraszam na PM jako osoba która "wręczyła nagrodę" oraz jako Admin.

Uprasza się również o nie spamowanie/offtopicowanie wszędzie gdzie popadnie, że ktoś coś otrzymał niesłusznie albo że niczego nie otrzymał. Chcecie coś wyjaśniać odwoływać się itd PM proszę. -> INFO DLA WSZYSTKICH.

Spam/offtopic będzie również nagradzane ;) a tego nikt ani Wy ani ja nie chcemy.

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #2516 dnia: Września 06, 2012, 06:52:39 pm »
0
czy ktoś czyta zgłoszenia? bo ciągle reportuje za offtop podobny do tego za jaki kiedyś sam dostałem warna i nic się nie dzieje. głównie to dotyczy osób z większym stażem ale im pewnie jest wybaczane - w imię zasady 'równosc dla wszystkich i równiejszych'

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2517 dnia: Września 06, 2012, 08:34:32 pm »
0
Tak, ja czytam na przykład. Ale akurat to co zgłaszasz to nie offtop tylko zwracanie uwagi Tobie, więc lepiej sam nie rozpętuj offtopów, bo prowodyrowie też mogą być karani.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #2518 dnia: Września 06, 2012, 09:14:13 pm »
+2
od tego jest PM lol !

ja zawsze pisze na temat to że dodam cos na inny temat co innego... jednak ciągle lepsze niż cały post nie na temat

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Respect: +959
« Odpowiedź #2519 dnia: Września 22, 2012, 01:51:23 pm »
0
Regulamin dotyczący moderatorów:
3. Moderator może usuwać offtopy i posty naruszające regulamin.
4. Moderator ma obowiazek podania powodu swojej interwencji i podpisac sie własnym nickiem
Moderator Cravenciak usunął post Nieuchwytnego bez podania powodu, czy w związku z tym nie naruszył On regulaminu???

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan