Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #2070 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:33:45 pm »
0
Mam taką luźną propozycje odnośnie Nightrainlisty.
Nie wiem jak było przed moim pojawieniem się tutaj ale można do standardowej listy dodać kilka rzeczy , odświeżyć ją nieco.
Na przykład o ile pozycji w danym tygodniu piosenki zyskały/straciły , ile punktów zebrały itp.
Oczywiście nie twierdzę , że obecna forma jest zła , możliwość takiej zabawy na portalu jest bardzo fajna.Chodzi tylko o to , żeby wnieść troche świeżości , dodać coś nowego  :)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #2071 dnia: Sierpnia 25, 2011, 10:33:18 am »
0
Czy opcja "szukaj" zawsze zwracała uwagę na duże litery? Nie da się tego zmienić?
Sprawdzałem ostatnio, spróbuję parę operacji zrobić i potestować :)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3468
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2072 dnia: Września 06, 2011, 02:08:17 am »
+1
Nie podoba mi sie decyzja o zamknięciu kącika pozdrowien. Moźe sa tu tacy, ktorzy maja realnego ciepla w huj, ale sa i tacy dla ktorych kazda oznaka, nawet wirtualnego ciepla jest baqdzo cenna. Na forum jestem od lat, widzialem wiele durnych tematow, ktore przetrwaly i nie wiem, dlaczego akurat do tego ktos sie przyczepil. Moze administracji jest bardziej na reke , gdy sie zremy o byle g***o offtopujac na maksa, bo wtedy przewaznie nie reaguje, niz gdy okazujemy sobie cieplo? A moze trza bylo w 1 poscie pozdrowic admina i wtedy wrzucil by na luz. Nie wiem, w kazdym razie nie rozumiem tej decyzji.
Tak samo zresztą jak decyzji odnośnie tematu, co aktualnie czytamy. Przecież można by to spokojnie połączyć z ulubioną książką i dać po prostu tytuł Książki. No, ale przy tym trzeba myśleć. Zamknąć jest łatwiej.
Swoją drogą temat, co leci z głośników jakoś nikomu nie przeszkadza, choć jest bardzo podobny. A mnie szczerze mówiąc loto, kto czego słucha w danym momencie, jeśli mnie to obchodzi mam Fb, mam lasta itd. Tam sobie sprawdzę na bieżąco, a nie na forum, gdzie po prostu nabija się w tym temacie posty.Aha i żeby nie było nieporozumien, nie mam nic do twórcy tego tematu, ani do osob udzielajacych sie w nim. Dla mnie to temat, jak każdy inny i jeśli ludzie chca tam pisac to spoko. Widze tylko niekonsekwencje w dzialaniu wladz forum.
I nie, nie jestem za zamknięciem tamtego tematu.
Swoją drogą dość długo istniały/ istnieja tematy gitarzysci gnr i finck jest be itd. To jakoś nikomu nie przeszkadzalo, mimo, ze w obu tematach byla ta sama gadka i ta sama jatka. No, ale cóż... Jak się ludzie wirtualnie tłuką to ruch na forum większy, prawda?

Btw Zly Admin byl tylko jeden.

Tym, co spodobało mi się na początku mojej przygody z NTS było to, że choć ludzi było niewielu to panowała tu przyjemna atmosfera, ludzie byli sobie życzliwi, pomagali itd. W ten trend idealnie wpisywałby się temat Pozdrowienia, no, ale cóż...

§ 6
Nowo tworzony temat powinien wnosić nową wartość w dyskursie prowadzonym na forum.

Moim skromnym zdaniem o tym, czy dany temat wnosi jakąś nową wartość na forum nie powinny decydować w tym akurat przypadku władze forum tylko sami użytkownicy. Jak widać po wpisach w tym temacie, niektórych bardzo ciepłych i życzliwych zapotrzebowanie na nową wartość w postaci pozdrawiania się było. Jasne, można to samo napisać komuś na gg, czy w pm, ale jeśli chce się pozdrowić większą grupę osób, nawet niekoniecznie je wymieniając to powinniśmy mieć taką możliwość. Szkoda, że władze forum były najwyraźniej urażone brakiem pozdrowień dla siebie i podjęły taką decyzję.

Może trzeba było napisać tam na początku Łubudubu, łubudubu niech żyje nam admin naszego forum, niech żyje nam. Nie wiem, ale przykro jakoś po prostu się zrobiło, gdy ten temat został zamknięty. Tylko ja mam takie odczucia?
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2011, 09:05:41 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #2073 dnia: Września 06, 2011, 09:58:59 am »
0
Btw Zly Admin byl tylko jeden.
Mówisz o mnie czy o RocketQueen?;)

Szkoda, że władze forum były najwyraźniej urażone brakiem pozdrowień dla siebie i podjęły taką decyzję.

Może trzeba było napisać tam na początku Łubudubu, łubudubu niech żyje nam admin naszego forum, niech żyje nam. Nie wiem, ale przykro jakoś po prostu się zrobiło, gdy ten temat został zamknięty. Tylko ja mam takie odczucia?
Tak, najbardziej potrzebuję tego, żeby ktoś mnie wychwalał i pozdrawiał na forum :)

. No, ale cóż... Jak się ludzie wirtualnie tłuką to ruch na forum większy, prawda?
Nie, większy jest jak się nie tłuką właśnie :) ale ogólnie nie ma specjalnie różnic statystycznych :)

Mamy jedną opinię już, czekamy na inne :)
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2011, 10:36:59 am wysłana przez Witek »

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #2074 dnia: Września 06, 2011, 10:45:19 am »
+1
W sumie ja tez nie wiem po c**j zamykać jakieś tematy, jak ludzie się w nich odnajdują i piszą to czemu im tego zabronić? I to prawda, jest wiele innych tematów, które nic nowego treściowo nie wnoszą a jednak istnieją i nikt się do nich zbytnio nie przypierdala. Nie to żebym jakoś miał umierać w imię tych idei itp ale to trochę na fair tak sobie zamykać coś bo dla adminów to jest ble..

A co do pracy naszych "władz" to przypominam iż mija kolejny miesiąc a ja wciąż nie widzę, aby zmieniały się te loga zespołów na pasku głównym. Naprawdę tyle z tym jest roboty? Czy po prostu ktoś postanowił postawić na swoim i po raz kolejny pokazać, że to jest forum gdzie rządzą tylko wyznawcy Slasha hm? Zobaczymy czy w końcu coś z tym zrobicie czy jednak wolicie się zajmować zamykaniem tematów. A podobno forum jest dobrem nas wszystkich....

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2075 dnia: Września 06, 2011, 11:55:36 am »
0
zgadzam sie
Hm, po przemysleniu dochodze do innego wniosku w sprawie Pozdrowień. Być moĹşe niektĂłrzy z nas mają dosc tej zyczliwosci na forum, tak ja np. dosc mam pewnych dyskusji o Slashu, bo w koncu rozni jestesmy:) Mimo, ze nie przekonuje mnie argument o powielaniu tresci z innych tematow w przypadku tego, to moze warto byloby polaczyc np dedykacje, pozdrowienia i kacik brolkenow, bo zasadniczo tematyka podobna;) Nie zamykalo by sie czegos tyko wrzucilo do jednego tematu ze świadomoscia, ze gdy sie tam wejdzie nie napotkamy nic procz ciepła:) W obliczu niektorych dyskusji na forum bylaby to mila odskocznia od sporĂłw:) Temat mĂłgłby się nazywać np . kącik zyczliwosci, czy jakos podobnie:) Wchodziliby tam pozdrawiający, przytulający, przytulani:) Zapotrzebowanie jest:)  Z trzech tematĂłw byłby jeden, a pozytywnych emocji nie byłoby w smietniku, jakim w sumie jest kącik spamera. Co Wy na to?:)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #2076 dnia: Września 06, 2011, 12:31:45 pm »
0
Tak jestem wyznawcą Slasha. Kocham go i ubóstwiam. Gdybym mógł wyszedłbym za mąż za niego!
Wolę likwidować niż zamykać! Nie forum jest dobrem moim. Mam z niego tyle hajsu i lasek, że muszę znajomym rozdawać bo nie mam gdzie tego trzymać.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2077 dnia: Września 06, 2011, 01:05:47 pm »
0
Podziel sie ;)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #2078 dnia: Września 06, 2011, 01:15:33 pm »
0
Hmmm, ja jak weszłam pierwszy raz do tego tematu, to też uznałam, że jest on trochę bezsensowny, pozdrowić można zawsze na privie, utulić w klubie złamanych serc ;), pogadać na gg, fejsie itp. Wydaje mi się, że temat o tym, czego aktualnie słuchamy jest jednak bardziej sensowny, gdyż może zainspirować do posłuchania czegoś, czego nie znaliśmy wcześniej, a co poleciła osoba, której nie mamy na fejsie, last.fm itp ;) A pozdrowić kogoś możemy nawet wtedy, gdy widzimy go tylko na forum, bo przecież istnieje priv. Osobiście temat mi nie przeszkadza, ale jak najbardziej rozumiem decyzję krelke. Zawsze można pozdrowić w strefie offtopa, jakby już żadna inna droga nie była możliwa, w co wątpię ;) I nie, nie należę do towarzystwa adoracji adminów :P Jednego owszem, ale nie na forum, tutaj staram się być obiektywna, poza tym nawet o tym temacie z Witkiem nie gadałam. No to tyle z tłumaczenia się :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #2079 dnia: Września 06, 2011, 03:22:39 pm »
+1
To nie miało być tylko pozdrawianie się nawzajem, najwyraźniej nikt nie przeczytał tego, co napisałam w pierwszym poście po założeniu tematu. Być może to bezsensowne, ale miało być zabawą. Przepraszam, że chciałam się trochę pobawić na tym poważnym forum.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2080 dnia: Września 06, 2011, 03:28:53 pm »
0
Co do zbędnych tematów - popatrzcie, zamknęliście Pozdrowienia, a taki fajny temat został: http://gunsnroses.com.pl/forum/hyde-park/ankieta/  :lol: :lol: :lol:
No, ale on był kilka stron dalej i trzeba by się wysilić :P Choć dziwne, że nigdy nikt nie pomyślał o usunięciu go. Widocznie wnosił nową wartość na forum  :lol: :P

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #2081 dnia: Września 06, 2011, 03:41:01 pm »
0
Spoczko ;)

A pozdrowienia można wysyłać w tematach powiedzianych wyżej, albo tutaj :) http://gunsnroses.com.pl/forum/hyde-park/podziekowania!/ nie chcemy nikomu zamykać drogi do pisania, raczej chodziło o uporządkowanie itp :) bo takich tematów akurat jest dużo no :)
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2011, 03:44:24 pm wysłana przez Witek »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2082 dnia: Września 06, 2011, 03:45:37 pm »
0
Pozdrowienia w strefie spamera nie smakują tak fajnie, nie sądzisz? ;)
Oczywiście w podziękowaniach można pozdrawiać, ale czy zamiast zamykać Pozdrowienia, jeśli mieliście świadomość, że podobnych tematów jest kilka nie można było ich jakoś połączyć ?:) Roboty jest ciut więcej, ale nikt nie poczułby, że jego pozdrowienia lądują bądź co bądź na forumowym "śmietniku" , bo tym w założeniu jest przecież kącik spamera.

Skoro ja w 5 minut znalazłem kilka podobnych, to mam świadomość, ze wy znaleźlibyście ich znacznie więcej :) Ja wiem, że ciut upierdliwy jestem :P , ale podobnie jak Canis uważam, że życzliwości jest za mało i warto pielęgnować tematy, temat, w których ludzie są dla siebie po prostu mili :) Myślę, że byłoby to z pożytkiem dla forum po prostu :)
Zraniliście dziś, a właściwie wczoraj moje biedne te no... kurde zawsze zapominam ;) Wstydźcie się ;)
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2011, 03:47:33 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
« Odpowiedź #2083 dnia: Września 06, 2011, 03:46:29 pm »
0
No to niech ktoś zrobi listę tematów, które można połączyć i niech się ileś osób wypowie na ten temat, czy to jest fajne, niefajne itp

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #2084 dnia: Września 06, 2011, 03:48:49 pm »
0
Gdzieś wyżej już taka lista była :P Ale dobra Witku, znaj moje poświęcenie, przeszukam cały HP ;) Tylko daj mi chwilę :) Ty wiesz, że ja upierdliwy jestem i nie ustępuję łatwo  :P

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98758
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan