Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 608102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #1485 dnia: Lutego 05, 2010, 02:56:16 pm »
0
Coś w tym jest. Ale chamstwo i głupota to też wrażenia subiektywne.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #1486 dnia: Lutego 05, 2010, 02:59:25 pm »
0
no ale odszedłem więc poziom chamstwa raczej na pewno spadł.

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #1487 dnia: Lutego 05, 2010, 02:59:50 pm »
0
pamiętam jak jeszcze przeglądałem forum bez rejestracji... teraz to rzeczywiście inne forum, ale pamiętajcie (tutaj proszę o duży pogłos, efekt gadania przez wzmacniacz) forum to my!! sami decydujemy o jego postaci!!!!

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #1488 dnia: Lutego 05, 2010, 03:00:00 pm »
0
powiem tak....lepiej, aby subiektywizm szedł w stronę konserwatywną niż liberalną....

moim skromnym zdaniem łatwo wymienić osoby, ktore powinny się pożegnać z tym miejscem, aby było lepiej  ;)

i choć być może teraz te słowa Was zbulwersują, ale uwierzcie, ze większość osób ze starej ekipy podziela to zdanie

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #1489 dnia: Lutego 05, 2010, 03:04:01 pm »
0
No niestety na pięciolecie forum znalazło się na zakręcie, szarpane wewnętrznymi konfliktami, kłótniami i odejściami, na stronę wchodzę od 2006, forum czytam gdzieś od dwóch lat, od niedawna piszę, w sumie kiedyś nie było takiej agresji na forum, zaczęło się chyba od martinguna, potem poszła lawina, w sumie taka specyfika tego zespołu, wystarczy poczytać komentarze na przykład na youtubie, ludzie zapatrzeni w Slasha wyzywają tych od Axla i to samo w drugą stronę, nie mówię, żeby nie krytykować poczynań członków zespołu, bo po to jest forum, żeby dyskutować, ale trzeba to robić z kulturą i szacunkiem dla innych użytkowników i muzyków, mam nadzieję, że seria ostrzeżeń która się ostatnio posypała będzie kubłem zimnej wody i ochłodzi rozgrzane umysły niektórych i na forum powrócą merytoryczne dyskusje, a nie tylko na przemian kłótnie i spam
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #1490 dnia: Lutego 05, 2010, 03:07:57 pm »
0
no ale odszedłem więc poziom chamstwa raczej na pewno spadł.

no właśnie...

niestety, pojawiło sie tutaj kilka twoich nieudanych podróbek, które w przeciwieństwie do ciebie nie mają nic do powiedzenia :sorcerer:

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #1491 dnia: Lutego 05, 2010, 03:08:51 pm »
0
moim skromnym zdaniem łatwo wymienić osoby, ktore powinny się pożegnać z tym miejscem, aby było lepiej

Trzeba te nicki wymienić. Na domysłach nigdzie nie zajdziemy.

po to jest forum, żeby dyskutować, ale trzeba to robić z kulturą i szacunkiem dla innych użytkowników i muzyków

Prawda

seria ostrzeżeń która się ostatnio posypała będzie kubłem zimnej wody

Nie będzie

kłótnie i spam

Prawda. Ale jak w temacie o Slashu zaraz ktoś napisze, że Axl jest gorszy , bo zrobił coś tam i na odwrót, to czego do cholery można się spodziewać?
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Slither

• Legenda
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
« Odpowiedź #1492 dnia: Lutego 05, 2010, 03:10:14 pm »
0
głównym powodem jest brak szacunku do innej osoby i przekonania że własne poglądy są tymi najlepszymi i najsłuszniejszymi

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #1493 dnia: Lutego 05, 2010, 03:12:21 pm »
0
zaczęło się chyba od martinguna,
Chyba w stronę martinguna
ludzie zapatrzeni w Slasha wyzywają tych od Axla i to samo w drugą stronę,
Nie uogólniajmy ;)
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #1494 dnia: Lutego 05, 2010, 03:15:27 pm »
0
geez to tyle lat temu looy wyjebal martinguna dla spokoju a widze ze et powrocil oknem.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2224
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #1495 dnia: Lutego 05, 2010, 03:21:08 pm »
0
Już gdzieś pisałem, że tutaj administracja forum łagodnie obchodzi się z pisaniem nie na temat i zakładaniem spamerskich tematów. Podzielam tutaj zdanie Rose, że potrzeba odwagi, żeby zrobić czystkę.
Mnie bardziej przerażają jednak ten beznadziejny poziom dyskusji o Axlu, Slashu, który lepszy itp. No dziecinada i trochę smutek bo uwikłali się w to doświadczeni userzy :(
Trochę więcej kultury i opanowania emocji to wtedy może wróci dawny klimat. Mnie na razie na forum trzyma trasa koncertowa, bo do działu HP czasami aż żal zaglądać.

Bez odbioru.

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #1496 dnia: Lutego 05, 2010, 03:23:10 pm »
0
ludzie zapatrzeni w Slasha wyzywają tych od Axla i to samo w drugą stronę,
Nie uogólniajmy ;)

Odnośnie martinguna to napisałem chyba bo nie wnikam kto zaczął i tak dalej gdyż olewałem tematy związane z tą sprawą, ale przyznasz, że od tego czasu poziom dyskusji zaczął pikować w dół

Oczwyiście, że nie uogólniajmy, ale często niestety się pojawiają osoby agresywnie wypowiadające się o tych muzykach wywyższając "drugą stronę" i duża część środowiska fanów jest skłócona przez niekończące się i nie dążące do niczego dyskusje o wyższości jednej ze stron

Już gdzieś pisałem, że tutaj administracja forum łagodnie obchodzi się z pisaniem nie na temat i zakładaniem spamerskich tematów. Podzielam tutaj zdanie Rose, że potrzeba odwagi, żeby zrobić czystkę.

Przez łagodne podejście do niektórych userów i pisania nie na temat często tworzy się specyficzny klimat forum, niestety przeważnie po jakimś czasie obraca się to przeciwko wszystkim i z fajnych forów robi się bagno, a starzy użytkownicy którzy prowadzili kiedyś te luźne, sympatyczne dyskusje odchodzą co doprowadza do upadku, niestety tak jest też u nas
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 03:26:46 pm wysłana przez JackW »
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline alas

• Paradise City
  • Respect: +1
    • http://
« Odpowiedź #1497 dnia: Lutego 05, 2010, 03:24:18 pm »
0
kurde, nie ma co się łamać i przejmować głupimi postami i pseudo prowokacjami, to forum jest naprawdę ostatnią ostoją dla polskich fanów zespołu. Siedzę tu chyba od samego początku, wiem ze ilość postów nie świadczy o tym :P, ale raczej skupiam się na czytaniu newsów i czasem tak powierzchownie innych tematów. Forum zaistniało chyba w najodpowiedniejszym momencie bo akurat umierało nieodżałowane the garden, pamiętam, że na początku było kilku użytkowników tylko, w tle jakieś gwiazdki chyba  :radocha:, teraz mamy GENIALNY dział newsów, pełno użytkowników, różne działy, inicjatywy...wielki szacun za to i mam nadzieję, że jeszcze trochę poistniejemy, napewno nie w tej samej formule bo wszystko się zmienia no ale zawsze. Szkoda tylko, iż czasem odchodzą z tąd osoby, które poniekąd tworzą jakis klimat tego forum, no ale miejmy nadzieje, że albo wrócą albo przyjdą godni następcy... :ph34r:

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #1498 dnia: Lutego 05, 2010, 03:25:00 pm »
0

podpisuję się...
to był przykład masowego ataku grupy na jedną osobę, która w jasny sposób prezentowała swoje poglądy i miała odwagę mówić o nich głośno...
wyraziste jednostki sa niewygodne...i tak będzie już zawsze...

szkoda tylko, że tak rzadko tutaj odróżniamy zwykłą chęć zaistnienia i brylowania poprzez durny spam, od obrony swoich poglądów dotyczących ex-Gunsów  8)

Douger, nie czuje się w obowiązku upubliczniać tych nicków...władze wiedzą o kogo chodzi i chyba tak jest fair. Zresztą do władzy mam także sporo "ale".... 8)

a tak w ogóle to mimo wszelkich waśni i sporów chciałabym wszystkim Wam, którzy tworzycie to miejsce, a szczególnie dbacie o nasze doinformowanie co w Gunsowej trawie piszczy, podziękować....DZIĘKI ZA KAWAŁ DOBREJ ROBOTY PRZEZ TE LATA  :sorcerer: :kwiatek:
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 03:29:47 pm wysłana przez rose84 »

Offline Slither

• Legenda
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
« Odpowiedź #1499 dnia: Lutego 05, 2010, 03:30:19 pm »
0
rose słucham twych "ale" :D

Jak trafiliście na forum?