Jeśli czytaliście temat o nowej stronie, to na pewno zauważyliście, że pojawiają się, w sumie coraz częściej, głosy, żeby pisać głównie o obecnych członkach GN'R, a byłych członków zespołu, jeśli chodzi np. o sety - potraktować setami zbiorczymi. Forum ma ponad 10 lat. Odkąd pamiętam starałem się jako newsman, żeby ludzie zainteresowani tematem GN'R znaleźli tu wszystko, niezależnie od tego, jaki skład ich obchodzi. To nie znaczy, że wszyscy członkowie i ex członkowie Gunsów obchodzili mnie tak samo, ale sądziłem, że warto pisać o wszystkim, bo zawsze znajdzie się ktoś, kogo dany muzyk/projekt obchodzi. Poza tym GN'R ma to do siebie, że obecny Guns "za chwilę" może stać się byłym, więc wydaje mi się, że takie rozgraniczanie w traktowaniu obecnych i byłych członków zespołu nie było potrzebne. Bywały naciski i to wielokrotnie, żeby zajmować się wyłącznie obecnym składem, jaki by nie był w danym czasie. Z drugiej strony głosy - czemu nie piszecie o tym, czy o tym, dane wydarzenie zasługuje na osobnego newsa, inne nie.
Na pewno jest potrzebne rozgraniczenie newsów o obecnym składzie od newsów o byłych członkach zespołu, bo newsów, generalnie, jest dużo i warto pomyśleć nad rozwiązaniem, dzięki któremu każdy czytelnik mógłby "spersonalizować" sobie stronę, "odrzucając" z niej treści, które go nie interesują. Temat był już poruszany z
@Witek i sądzę, że jakieś rozwiązanie się pojawi. Myślę, że warto nie podchodzić do newsów na zasadzie - mnie nie interesuje, więc wywalić, bo każdy z projektów okołogunsowych ma swoją niszę, o którą warto dbać.
Chciałbym, żeby przede wszystkim wypowiedział się tutaj
@Witek jako właściciel forum i osoba decydująca o najważniejszych zmianach, ale także chciałbym, żeby do tematu odniosło się każde z Was, żebyśmy razem wymyślili coś, co będzie działać przez kolejne miesiące, a może i lata dla wspólnego dobra, a nie dla określonej grupy interesów, która w danej chwili czuje się silna.