Wczoraj 00:00 czasu CET znany dziennikarz CNN Piers Morgan powitał legendarnego Slash'a w swoim programie.
Muzyk, który ostatnio dołączył do Rock and Roll Hall of Fame, wyjawił między innymi jakimi byly ostatnie słowa, które padły w ostatniej rozmowie z Axl’em Rose.
Slash o ostro imprezowym stylu życia: "W pewnym momencie zawsze przeholujesz z tym wszystkim i nigdy nie wiesz kiedy to nadejdzie"
Były gitarzysta Guns N 'Roses opowiada w wywiadzie miedzy innymi o swoim nadużywaniu narkotyków i alkoholu.
"Nie, niczego nie żałuje. Było dużo zabawy. Ten cały styl życia, wolność, która masz i stan w ktorym mozesz robić wszystko czego zapragniesz jest po prostu świetny", mówi 46-letni rocker. "Ale prędzej czy później to wszystko was dogoni i nigdy nie wiesz kiedy to nadejdzie".
Wolny od narkotyków i trzeźwy już przez prawie siedem lat, Slash opowiada gospodarzowi, że jego pasja i zaangażowanie muzyką, była kluczem do walki ze swoimi nawykami:
"Detox, był czymś, z czym nie chciałem mieć nic do czynienia. W pewnym sensie byłem bardzo świadomy tego, gdzie byłem z moją muzyką w tym momencie," wyjaśnia. "Nie miałem już swego rodzaju parasola ochronnego, któym było Guns 'n Roses w tym czasie. Tak naprawde musiałem coś w końcu zrobić, zeby jakoś zacząć kontorlować moją karierę."
Zapraszamy was do obejrzenia fragmentu wczorajszego wywiadu:
za cały wywiad dziękujemy Cravenciakowi