Joe Rogan jest znanym amerykańskim komentatorem sportowym, komikiem, aktorem i prezenterem telewizyjnym. Od kilkunastu lat prowadzi podcast pt. „The Joe Rogan Experience”.
Parę dni temu na swoim profilu w portalach społecznościowych Joe zdradził, że podczas wakacji w Grecji natknął się w restauracji na Axla.
„Byłem w Grecji na wakacjach i w restauracji przypadkowo spotkałem Axla Rose’a”, napisał. Zaprosił mnie na koncert Guns N’ Roses w Atenach [koncert odbył się 22 lipca - przyp. tłum.] i było po prostu ZAJE***IŚCIE! Przez trzy godziny dawali czadu w afrykańskim upale, a publiczność była niewiarygodna”.
„Jeżeli będą grali w waszej okolicy, mogę jedynie gorąco ich polecić”, podsumował Rogan.
Sześć lat temu, w 2017 roku, Joe gościł w swojej audycji Billy’ego Corgana ze Smashing Pumpkins, Powiedział wówczas:
„Uważam, że historia GNR jest fascynująca, bo Axlowi zaczęło odbijać i na długi czas zniknął bez śladu. Tkwił po uszy w gównie i wydawało się, że go straciliśmy. Jako dzieciak uwielbiałem
Welcome To The Jungle. Cudowny kawałek. [Gunsi] osiągnęli niebywały sukces, a potem Axl zwariował.
Otóż jedną z rzeczy, które naprawdę lubię u Axla, są jego powroty. Uwielbiam, kiedy ktoś spartoli własne życie, a później powraca.
Historie sukcesu są fantastyczne – lubię je – ale są także dość powszednie. Za to sukces, totalna klapa i ponowny sukces to coś, co kocham”.
Źródło