Autor Wątek: Tracii Guns: Axl zawsze potrafił odróżnić dobro od zła  (Przeczytany 215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3680
Tracii Guns: Axl zawsze potrafił odróżnić dobro od zła
« dnia: Lutego 26, 2025, 04:54:30 pm »
+2

Tracii Guns, gitarzysta oryginalnego składu Guns N’ Roses, rozmawiał ze Scottem Nathanem z The Bad Decision Podcast.
Przy tej okazji mówił o swoich latach w GNR.
Zapytany o to, jakim współlokatorem był Axl Rose, odparł:

„Świetnym! W przypadku Axla ciekawe jest to, że on naprawdę potrafi odróżnić rzeczy dobre od tych złych. Od tego trzeba zacząć. Jest inteligentny, odpowiedzialny, nie boi się prosić o pomoc, kiedy jej potrzebuje, i zawsze jest gotów pomagać innym. To naprawdę porządny człowiek”.

„Mieliśmy świetne relacje”, dodał Tracii. „Przez kilka lat byliśmy nierozłączni. Potem powiedział mi, że cierpi na… Jak to się nazywało? Psychoza maniakalno-depresyjna? «Muszę brać leki, ale będzie ok», tłumaczył. Pewnego dnia zniknął z moją koleżanką ze szkoły. Brał ecstasy, przepadł na jakiś tydzień. Kiedy wreszcie zjawił się na koncercie, sprawiał wrażenie, że jest zupełnie inną osobą. «Co jest? Kim jest ten facet», zastanawiałem się. Wówczas objawiło się jego drugie oblicze. Wiedziałem, że sobie z tym nie poradzę. Był dla mnie ważny, dobrze nam się razem tworzyło, dobrze się bawiliśmy…, ale on zapragnął przejąć kontrolę nad wszystkim wokoło. Właśnie wtedy zaczęliśmy zdobywać popularność. Czasem podczas godzinnego koncertu potrafił przegadać 40 minut. Patrzyłem na Izzy’ego. Przyjmował to wszystko biernie, a ja myślałem sobie: «K***a, przecież jestem tutaj po to, żeby grać na gitarze»”.

„Wtedy się zaczęło. Scena należała do Axla. Ludzie to kupili; myślę, że nadal kupują. To, co ma do powiedzenia, rzeczy, które dla fanów są interesujące, jego szczere opinie – dla ludzi to jest ważne, a on naprawdę jest szczery, choć czasami zdarza mu się zrobić krok wstecz i stwierdzić, że chociaż dawniej tak myślał, to przecież człowiek dorasta. W każdym razie jest w tym wielki. Ja jednak byłem wówczas przerażony. I mówiłem sobie, że to już nie jest zespół rockowy, tylko coś zupełnie innego…”.   

Link podesłał @daub
Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4443
Odp: Tracii Guns: Axl zawsze potrafił odróżnić dobro od zła
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 27, 2025, 06:42:02 am »
0
Ciekawe spojrzenie na dwie twarze Kiero
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3524
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 27, 2025, 09:11:51 am »
0
Czemu Traciiego tak przeraziły pogadanki Axla, a reszta zespołu przyjęła to spokojnie?
Może po prostu Axl zawsze taki był, a Tracii za mało go znał? Albo Axl zmieniał się pod wpływem różnych środków na tyle, że nabierał odwagi na gadanie. Teraz już tyle nie gada.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2240
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 27, 2025, 10:49:34 am »
0
Ostatnimi laty to Axl mało gada i rzadko zabiera głos w różnych sprawach. Może teraz w erze Trumpa się uruchomi.

Offline maciek___1551

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +37
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 01, 2025, 02:44:33 am »
+1
A mi brakuje gadatliwego Axla na koncertach szczególnie w PL . Uspokajanie fanów w Gdańsku to taki smaczek już . Uwielbiam go słuchać nie tylko śpiewającego

Frank Ferrer:"Mam ogromny szacunek dla poprzednich perkusistów Guns N Roses."

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7790
Ostatnia wiadomość Czerwca 22, 2016, 08:25:57 pm
wysłana przez 4077th