Tommy Stinson udzielił wywiadu dla portalu
www.atlanticcityweekly.com Zapraszamy do zapoznania się z najciekawszymi wypowiedziami basisty Guns N' Roses.
Jak trudno jest pogodzić wszystkie Twoje obowiązki muzyczne?Nie jest łatwo. Gunsi rezerwują terminy na ostatnią chwilę. Mam zaplanowanych kilka koncertów solo i muszę je odwołać.
Czyli masz zabezpieczenie dla siebie w przypadku Guns N’ Roses? (ale w sumie to redakcja nie rozumie pytania )Nie zamierzam stracić nic z tego co się dzieje w Guns N’ Roses odkąd jest to dla mnie główny zespół od 14 lat, ale jeśli musiałbym opuścić jakiś występ, osobą do której bym zadzwonił byłby Duff. On by to zrobił a starsi fani mieli by z tego dużą uciechę. Ale jestem w zgodzie z wszystkimi terminami Gunsów.
Jeden album w trakcie 14 lat to nie jest dużo. Czy jest szansa, że Guns N’ Roses wyda cokolwiek poza “Chinese Democracy”?Naprawdę mam taką nadzieję. Chciałbym wydać więcej niż jeden album w ciągu 14 lat. Ale ludzie nie wiedzą jak wiele problemów mieliśmy z Interscope. Nie ułatwiali Nam życia. Ale jest szansa, że coś się ukaże. My ciągle coś piszemy a Axl naprawdę polubił część materiału, z którym przyszedł DJ Ashba. Gunsi mają przyszłość i myślę, że obejmuje ona wydanie albumu. Jestem zadowolony z grania starych Gunsowych piosenek, których nie nagrywałem. Jestem także z całego serca za „Chinsese Democracy”, ale chcę nowych piosenek Guns N’Roses.
Jaki naprawdę jest Axl Rose?Po pierwsze Axl jest częścią wymierającego gatunku, prawdziwych gwiazd rocka. Teraz nie ma już gwiazd rocka. Axl jest dobrym człowiekiem, wspaniałym do współpracy. Gdyby tak nie było, nie współpracowałbym z nim przez ostatnie 14 lat.
Gdy rozmawialiśmy ostatnio dekadę temu, powiedziałeś mi, że na 80% The Replacement nigdy nie zrobi reunionu, a jeśli tak się stanie to tylko dla pieniędzy. Czy to zdanie nadal jest prawdziwe?[śmiech] Myślę, że jest mniej niż 20% szans, że ponownie się zejdziemy. Myślę, że jest o wiele większa szansa na nową płytę Guns N’ Roses niż, że reunion The Replacaments kiedykolwiek nastąpi.
Na koniec Tommy dodaje:“Z niecierpliwością czekam na następny album. To dobry czas aby być w Guns N’ Roses”.
ŹródłoPS. Za podesłanie newsa podziękowania należą się eXtreme !