Tom Mayhue, który – jak sam powiedział – od „34 lat, 11 miesięcy i dwóch i pół tygodnia” organizuje trasy Guns N’ Roses (30 lipca br. minie 35 lat, odkąd współpracuje z zespołem), udzielił przed niedawnym koncertem w Paryżu krótkiego wywiadu, w którym wyjawił, że niebawem fani będą mogli usłyszeć nową muzykę.
„Mamy przed sobą jeszcze cztery koncerty w Europie – dzisiejszy, w Paryżu, następnie w Bukareszcie, w Budapeszcie i w Atenach – po czym wrócimy do domu i zrobimy sobie dziesięć dni przerwy. To znaczy zespół, nie ja”, powiedział Tom.
„Potem znowu zaczną się koncerty w Ameryce Północnej. W Kanadzie, na wschodnim wybrzeżu… Następnie przeniesiemy się do Nowej Szkocji i na zachodnie wybrzeże. Będziemy grać do października”.
„Wiem, że później Gunsi będą pracować nad nowym materiałem. Trochę kawałków jest już nagranych”, dodał Mayhue. „Także już naprawdę niebawem usłyszymy nową muzykę. Lada chwila wypuszczą nowy singiel”.
Tom wyjaśnił ponadto, że podczas prac nad „Appetite For Destruction” Gunsi nagrali w sumie 29 piosenek, materiału jest więc sporo.
Źródło Źródło