Autor Wątek: AC/DC w Europie - Lizbona (Portugalia), 07.05.2016  (Przeczytany 13492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
Odp: AC/DC w Europie - Passeio Marítimo de Algés, Lizbona (07.05.2016)
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 09, 2016, 12:03:53 am »
0
http://www.rollingstone.com/music/news/axl-rose-triumphs-at-ac-dc-debut-in-lisbon-20160507

Eddie TrunkKonto @EddieTrunk  17 godz.17 godzin temu
Just watched some clips of @AxlRose singing with @acdc tonight in Lisbon. Brian will always be missed, but Axl couldn't have done it better

NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline DennisB-B

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +4
...lubię kiedy sie zieleni , lubię jak sie piwo pieni , gdyby to zrozumieć chciała moja mała.....

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 09, 2016, 10:30:59 am »
0
Jestem trochę poirytowany... wokal Axla na kwietniowych koncertach GNR był o wiele słabszy niż teraz. I choć tutaj wszystkie utwory są na jedno kopyto i śpiewane w jednym stylu to mam nadzieję, że ten power pojawi się na wakacyjnej trasie.

Axl/Dc - brzmi dobrze :)

W zeszłym roku miałem szansę zobaczyć kangury w (w miarę) oryginalnej wersji z Brianem na wokalu i jestem bardzo zadowolony, że udała mi się ta sztuka przed rozpadem składu. Axl to petarda na tych koncertach, ale dalej jak oglądam filmiki z Lizbony to mam wrażenie, takie jak na Coachelli, tzn. że to występ gościnny.

Nie ma się co oszukiwać. Ten wokal jest zbyt rozpoznawalny i za bardzo kojarzony z jednym bandem.

Miłego koncertu @pompon i @Canis_Luna :)
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 09, 2016, 04:15:36 pm »
0
Jestem ciekawy czy któryś z utworów AC/DC zagości na stałe w setliście Gunsów w miejsce np. Seekera.

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 09, 2016, 05:51:26 pm »
0
Śmiać mi się chce czytając komentarze np w TR gdzie teraz nagle większości Axl pasuje. To typowe zjechać gościa zanim się zobaczy rezultaty. Zgadzam się, że rok 2016 to rok Axla.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 09, 2016, 11:01:21 pm »
+1
fajnie ze Tommy nadal sie cieplo o Axlu wypowiada - dumny jest z jego dolaczenia do AC

uzytkownik mygnrforum napisal:
Went to Tommy's show last night in Buffalo. During his first song of the night "One Man Mutiny" he changed one of the lyrics, "So you had to go and join Ac/Dc"
After the song he was really stoked while talking about it. Could not hold back his excitement, and said how proud of Axl he was
Talked to him for a quick minute after the show, and he said he was watching it in a bar the night before!
Nothing crazy exciting, but figured i'd mention it! Very cool of him to talk GN'R!

sa juz pierwsze przeprosiny

http://teamrock.com/feature/2016-05-09/ac-dc-axl-rose-gunsnroses-dc-lisbon
« Ostatnia zmiana: Maja 09, 2016, 11:03:58 pm wysłana przez sunsetstrip »

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Sanokhs

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +124
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 10, 2016, 08:56:49 am »
+1
Z takim wokalem to nawet da się słuchać tego AC DC :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 10, 2016, 11:19:13 am »
+10
Szczerze mówiąc całkiem niedawno, jeszcze przed sławetną wypowiedzią Slasha, że gada z Axlem ( ;) ) pogodziłam się z  myślą, że dla wielu osób z zewnątrz, znających GN'R, będę tylko fanem zespołu, który już BYŁ. I pomyślałam: "Okej, Gunsi dla wielu już "byli". Może już niczym nie zaskoczą? Nie szkodzi. Przecież i tak ich kocham." To był czas, kiedy wszyscy z nas byli kimś w rodzaju biernych fanów. Na forum prócz Pike'ów niewiele się działo, od czasu do czasu można było wrzucić jakąś wypowiedź Duffa o współczesnym świecie muzyki lub jego książce albo kolejną obietnicę Dizzy'ego, że płyta będzie i to jaka!
Myślę, że każdy z nas przestał czekać (ja już dawno wyszłam z zalożenia, że nie czekam, będzie co ma być, a jak nie będzie to się przynajmniej nie rozczaruję), że wydarzy się COŚ, co zszokuje muzyczny świat. Że GN'R i jego fani znowu zyskają uwagę i szacunek.

I nagle BUM! Okazało się, że warto było czekać. Że Gunsi to nie zespół, który już BYŁ, ale taki który wciąż JEST i na dodatek BĘDZIE. Że ta legenda nie zgasła, nie odeszła w cień. Że Axl to nie jest osoba, której się już nie chce, a jego jedyną rozrywką jest pisanie petycji. Że nie zaprzepaścił swojej legendarnej kariery, ale udowodnił, że wciąż jest liczącą się ikoną muzyki.

Nigdy nie wstydziłam się tego, że jestem fanką Gunsów, nawet jeśli dla wielu byłam tylko naiwniakiem, goniącym za zespołem z przeszłości i wariatką, która uważa koncert w Rybniku za coś wyjątkowego. Nigdy się nie wstydziłam, choć wiedziałam, że fakt, że Gunsi siedzą i nic nie robią może być dla wielu absurdalnie śmieszny i ja sama w swoim trwaniu przy zespole, który już BYŁ też jestem śmieszna.

Nigdy się nie wstydziłam tego zespołu. A teraz, w roku 2016 nie mogłabym być bardziej DUMNA. Mam poczucie, jakbym wygrała :)
Przeprosiny dla Axla należą mu się od całego świata.

(Dziękuję bardzo. koniec patetycznej przemowy. Chciałabym podziękować mamie, tacie.... :lol: )
« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2016, 11:21:23 am wysłana przez Canis_Luna »
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 10, 2016, 12:25:44 pm »
0
To żeś pojechała Canis z tymi przeprosinami :P

Obiektywnie: w 2016 chłopak zagrał 7 koncertów z Gunsami i 1 koncert z AcDc. Czy to wymaże tyle lat pierdzenia w stołek? Not so fast my dear :P
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Ashbiarz v2

• Welcome to the jungle
  • *
  • "Be bitter, stay angry and blame everyone"
  • Respect: +39
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 10, 2016, 04:05:34 pm »
+1
Tym razem Steven Tyler :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 10, 2016, 04:41:15 pm »
0
To żeś pojechała Canis z tymi przeprosinami :P

Obiektywnie: w 2016 chłopak zagrał 7 koncertów z Gunsami i 1 koncert z AcDc. Czy to wymaże tyle lat pierdzenia w stołek? Not so fast my dear :P

Nie chodzi o wymazywanie.  Tego,  ze siedzial przez tyle lat sie chlopak wyprzec nie moze.  Chodzi o to,  ze wstal z tego stolka i pokazal,  ze wciaz na cos go stac (nawet jesli w sensie doslownym wciaz musi siedziec na stolku na scenie :lol: )
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 10, 2016, 07:41:08 pm »
0
Że Gunsi to nie zespół, który już BYŁ, ale taki który wciąż JEST i na dodatek BĘDZIE.

Bedzie, to dopiero wtedy jak wydadza nowa plyte
bo poki co, to poza skladem to nic sie nie zmienilo, dalej jest nostalgia tour

Axl Rose

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
Odp: AC/DC w Europie - Lizbona (Portugalia), 07.05.2016
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 14, 2016, 01:27:10 am »
0
Canis, ciekawie przedstawiłaś temat. Pewnie powinienem odpisać w jakimś wątku typu "2016 ro(c)kiem Axla", ale takiego nie ma, więc piszę przy Lizbonie ;) Dobrze opisałaś to jak przy Gunsach można było postawić słowo "BYŁ". Kiedyś można było się wstydzić, że czegoś takiego się w ogóle słucha. Z czasem w XXI w. to się odwracało na korzyść, ale jednego nie unikniemy nigdy - czegokolwiek Axl nie zrobi, zawsze będzie prześwietlony przez pryzmat lat 90. Czy kogoś w tzw. mainstreamie obchodzi jeszcze ścięzka Axla i Gunsów od Oh My God po ostatni koncert w 2002? Zwykły człek nie wie, że wtedy istniał taki zespół jak Guns N' Roses. Ubolewam nad tym, bo nie mogę do końca zgodzić się ze zwrotem, że Gunsi to zespół, który "JEST". To zespół, w któym trzeba jarać się niuansami w starych, oklepanych do bólu utworach. Świetny zespół w świetnym składzie, ale jednak w takiej formie działalności bez dłuższej przyszłości. Jedną stadionową trasę po Stanach da się zapełnić, tos amo po Europie, Ameryce Płd. też i co dalej? Efekt roku 2016 nie będzie trwał wiecznie i haczyk na reunion w pewnym momencie przestanie działać.
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2016, 01:31:07 am wysłana przez PGR »

Tracii Guns i Teddy Andreadis uczestnikami Rock N' Roll Fantasy Camp 2016

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3639
Ostatnia wiadomość Marca 30, 2016, 05:57:17 pm
wysłana przez Zqyx