"Zgodnie z moją wiedzą, miałem zagrać cały materiał z Appetite, Live i trzy lub cztery utwory z Use Your Illusion, po czym Frank [Ferrer] - cudowny, niesamowity facet - miał zagrać materiał z Chinese Democracy i kilka innych utworów. Ja miałem zacząć, on miał wejść w środku, i ja miałem zakończyć, i czułem się z tym w porządku. Również ekstrasenska, z którą 9 lat temu rozmawiałem w Australii, powiedziała: `Będziesz znowu z nimi, przyjdzie Ci jednak dzielić scenę z kimś innym`. Stwierdziłem: `W porządku, dopóki nie będzie to Matt Sorum, jest w porządku`. Boom! Tak tylko żartuję, Matt, kocham Cię <śmieszki heheszki>".
Dodał: "To byłoby fajne. Byłem gotowy by zagrać koncert w Troubadour. Jak już mówiłem, grałem po 25 utworów po dwa razy dziennie przez prawie dwa lata, codziennie, byłem więc gotów. Następnie gdy była druga próba, pojechałem na próbę w marcu, i k***a, drugiego dnia po prostu się rozciągnąłem, tylko się rozciągnąłem. Wyciągnąłem rękę i jęknąłem. Cholera, coś sobie zrobiłem. Potem zagraliśmy kolejne 7 utworów i plecy zaczęły mnie naprawdę mocno boleć, a gdy wróciłem do domu koło ósmej wieczorem, do północny nie mogłem nawet wstać. To było po prostu okropne".
Byłem wyłączony na dwa tygodnie, potem po tygodniu dostałem znieczulenie zewnątrzoponowe (z ang. epidural), a następnie przeszedłemoperację. Byłem gotowy gdy oni zagrali koncert w Troubadour, i Duff zadzwonił do mnie i powiedział, `Chłopie, nie zagrasz z nami już więcej, nie zagrasz tych koncertów`. Odpowiedziałem: `Jesteś k***a najgorszym człowiekiem na świecie` i odłożyłem słuchawkę. Oddzwoniłem i nagrałem się na sekretarce, mówiąc: `Przepraszam za te słowa`. Mówiąc, że to on jest najgorszym człowiekiem na świecie, tak naprawdę nie miałem na myśli jego tylko siebie. Nie mogłem się nawet zejść ponownie z moimi pieprzonymi kolegami po tym jak dali mi tę możliwość, ale powiedziałem mu to. Mając uraz, mówisz to co czujesz, a ja czułem że to dotyczy mnie, a powiedziałem to ta jak gdyby dotyczyło to jego. Nie byłem w stanie wystarczająco przeprosić, bo on wie że kocham go nade wszystko. Oczywiście, udało mi się w końcu przeprosić, ponieważ zagraliśmy razem koncerty, a on okazał zrozumienie".
Źródło:
http://www.alternativenation.net/steven-adler-reveals-shocking-reaction-told-guns-n-roses-reunion/Próba przetłumaczenia z adlerowego na nasze:
@Ivellios