Autor Wątek: Sprzedaż Sick  (Przeczytany 5183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Sprzedaż Sick
« dnia: Kwietnia 17, 2009, 08:29:22 am »
0
W pierwszym tygodniu od premiery w Stanach Zjednoczonych sprzedano 1400 egzemplarzy płyty Sick grupy Loaded.
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=118300
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
Odp: Sprzedaż Sick
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 17, 2009, 10:48:52 am »
0
Tragedia... :/

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2009, 10:51:45 am »
0
mnie to akurat absolutnie nie dziwi -no coz to jest przecietna plyta - jakich wiele, widac samo nazwisko Duffa nie jest wystarczajacym magnesem

w koncu jest on bardziej znany jako ex-basista GNR lub basista VR, nie jako artysta solowy
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 17, 2009, 11:05:32 am »
0
Czy przeciętna to kwestia gustu oczywiście,ale jest na niej kilka ciekawych kawałków. Może nie jest to już Loaded znane chociażby z Dark Days,mimo to warto dać tej płycie szansę. Swoją drogą jestem ciekaw,jak wygląda sprzedaż płyty na całym świecie.

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 17, 2009, 11:25:10 am »
0
Oby się nie okazało, Sick w Polsce kupiliśmy tylko my i może kilka osób z forum:P
... -no coz to jest przecietna plyta - jakich wiele ....
tak z czystej ciekawości możesz wskazać jakieś lepsze albumy wydane ostatnim czasem? chętnie poszerzę horyzonty;p

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2009, 11:30:14 am »
0
Mam deja vu :P - http://gunsnroses.com.pl/forum/index.php?topic=1156.360 Proszę podawać swoje typy w tym temacie,żeby potem nie było zdziwienia,jakie to forum jest złe ;)

Offline William_Bailey

• Atittude
  • Respect: +37
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2009, 11:38:37 am »
0
Mi ten album niezbyt podszedł. Wolałbym posłuchać kawałków jak na pierwszym solowym albumie Duff'a "Believe in Me" albo Neurotic Outsaiders.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2009, 11:41:36 am »
0
W porownaniu do chlamu, jaki ciagle zasypuje rockowy rynek muzyczny juz od wielu lat, ta plyta jest bardzo dobra  8) . To ze takie granie nie ma zbyt wielu entuzjastow swiadczy raczej o ogolnym skundleniu gustow muzycznych, niz o tym, ze projekt Duffa to porazka. Ale to juz moja osobista opinia...Poza tym jak widac samo nazwisko nie wystarczy, aby cos zdzialac w muzyce...Axl np. bardzo dobrze o tym wie, dlatego tez promuje swoja muzyke pod takim a nei innnym szyldem  ;)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 17, 2009, 12:01:41 pm »
0
... -no coz to jest przecietna plyta - jakich wiele ....
tak z czystej ciekawości możesz wskazać jakieś lepsze albumy wydane ostatnim czasem? chętnie poszerzę horyzonty;p

to ze moim zdaniem ta plyta jest przecietna ma zaraz oznaczac ze wyrazam swoja opinie w porownaniu z innymi albumami ktore wyszly w tym roku
czy zeszlym? nie slucham "najnowszej" muzyki rockowej, nie kupuje plyt, ale mimo wszystko uwazam ze mam prawo ocenic ze dzielo Loaded jest po prostu przecietne. czy dlatego ze ogolnie wydaje sie i promuje gowniane plyty na swiatowych rynkach muzycznych -to mam uwazac plyte Loaded
za dobry album bo jest lepszy od tamtych? litosci... po prostu jakos nie jestem fanem takiego "surowego" rocka, a dodatkowo ta plyta moim zdaniem
przynudza...

To ze takie granie nie ma zbyt wielu entuzjastow swiadczy raczej o ogolnym skundleniu gustow muzycznych, niz o tym, ze projekt Duffa to porazka.

rozumiem ze aluzja do mnie - ale nie uwazam ze projekt Duffa to porazka, poza tym za "skundlonego" muzycznie tez sie jednak nie uwazam
prosilbym troche uwazac na slowa...

Poza tym jak widac samo nazwisko nie wystarczy, aby cos zdzialac w muzyce...Axl np. bardzo dobrze o tym wie, dlatego tez promuje swoja muzyke pod takim a nei innnym szyldem  ;)

kazda okazja zeby dowalic Axlowi jest dobra. ale zapewniam Cie ze nawet gdyby Axl wydal ChD jako Axl Rose i tak sprzedalaby sie lepiej niz
solowa plyta Duffa, nie wspomne juz o samej muzyce ktora sie broni doskonale - bez promocji. Bo Axl jej nie promuje. Jak wiemy nawet nie ma
klipu do tej pory...
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 17, 2009, 12:03:30 pm »
0
Mi ten album niezbyt podszedł. Wolałbym posłuchać kawałków jak na pierwszym solowym albumie Duff'a "Believe in Me" albo Neurotic Outsaiders.
ale wiesz, te wszystkie płyty są do siebie strasznie podobne, ten sam styl, to samo brzmienie - przynajmniej ja tak to widze
Sick zasługuje na bardzo dobry z minusem, trzyma poziom tego co Duff nagrywał od czasu Belive In Me
kawałki jak Forgive Me, Sleaze Factory i Flatine kopią zada, dla mnie są to jedne z lepszych piosenek z twórczości solowej Duffa, owszem jest też pare wypełniaczy, ale nie są one tragiczne

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 17, 2009, 12:12:24 pm »
0
To ze takie granie nie ma zbyt wielu entuzjastow swiadczy raczej o ogolnym skundleniu gustow muzycznych, niz o tym, ze projekt Duffa to porazka.

rozumiem ze aluzja do mnie - ale nie uwazam ze projekt Duffa to porazka, poza tym za "skundlonego" muzycznie tez sie jednak nie uwazam
prosilbym troche uwazac na slowa...

zle rozumiesz i nie czytasz uwaznie...nie byla to aluzja do Ciebie, tylko moja opinia na temat ogolnego (co zostalo wyeksponowane w poscie) odbioru tego typu muzyki na swiecie...wg mnie swiadczy to o tym, iz gusta muzyczne schodza na psy...zaraz zapytasz "dlaczego?" ...ano dlatego, ze proste rockandrollowe granie przestalo byc w cenie  :rolleyes:

Poza tym jak widac samo nazwisko nie wystarczy, aby cos zdzialac w muzyce...Axl np. bardzo dobrze o tym wie, dlatego tez promuje swoja muzyke pod takim a nei innnym szyldem  ;)

kazda okazja zeby dowalic Axlowi jest dobra. ale zapewniam Cie ze nawet gdyby Axl wydal ChD jako Axl Rose i tak sprzedalaby sie lepiej niz
solowa plyta Duffa, nie wspomne juz o samej muzyce ktora sie broni doskonale - bez promocji. Bo Axl jej nie promuje. Jak wiemy nawet nie ma
klipu do tej pory...

w przeciwienstwie do wielu osob na tym forum, nigdy nie staralam sie dowalic Axlowi i jestem daleka od wszelkich wojen na linii Axl-Slash...ja jestem fanem Guns N'Roses i to jest wyznacznikiem moich ocen poszczegolnych czlonkow tej kapeli (zarowno tych starych jak i nowych)  8) nie porownuje tez Sick do Chinese, bo oczywistym jest, ze ta druga bije muzycznie projekt solowy Duff'a na lopatki, a sugeruje tylko, ze nazwiskiem nie zawsze mozna zbyt wiele zdzialac, o czym Rudy dobrze wie :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2009, 03:23:22 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 17, 2009, 06:45:42 pm »
0
Gdyby nawet Axl wydał Chinese Democracy np. pod nazwą AXL ROSE BAND to i tak sprzedałby więcej płyt od Duffa,Slasha,Izziego i Soruma razem wziętych,po prostu wzbudza od nich większe emocje,jest dużo bardziej charyzmatyczną i kontrowersyjną postacią,bez lansowania swojej twarzy w mediach.Co do samej płyty Sick to podzielam zdanie DrDrei,to mocno przeciętny materiał,był i się zbył.

Offline Loremaster

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +1
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 17, 2009, 07:37:47 pm »
0
Wielka niespodzianka, jest wiele lepszych zespołów nawet teraz niż zespół Slash-a , czy VR

A jaki jest związek tego posta z tematem? Zqyx
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2009, 07:52:48 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1541
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 17, 2009, 08:09:26 pm »
0
A dla mnie to wynika z faktu, że pewnie oprócz fanów Guns N' Roses i Velvet Revolver, pewnie mało kto o tym zespole tak naprawdę słyszał...

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 17, 2009, 08:41:01 pm »
0
To prawda,zresztą Duff nagrał to dla własnej przyjemności,bez presji i oczekiwań,ma to gdzieś czy sprzeda 3 tys czy 3 mln sztuk.Szacuneczek.

Sprzedaż Chinese Democracy na świecie

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 7811
Ostatnia wiadomość Lutego 09, 2009, 07:30:00 am
wysłana przez Zqyx