Wydaje mi się, że teledysk w tym momencie, byłby (będzie) jedynie prezentem dla fanów. Gdyby pojawił się przed, lub w trakcie premiery płyty, to Chinese zdecydowanie lepiej by się sprzedała.
Podzielam Twoją opinię. Na chwilę obecną klip już nie wpłynie znacząco na wzrost sprzedaży, gdyż osoby, które miały kupić album, dawno go kupiły, a łowcy nowości będą traktować klip jako mały dodatek do tego, co już się na rynku najzwyczajniej w świecie zestarzało. Klip do "Better" to będzie właśnie prezent dla fanów, którzy jak wiadomo zawsze czekają, więc i teraz mogą sobie poczekać...prawda ?
Takie też na chwilę obecną jest myślenie Axl'a, więc nie spodziewajmy się za dużo.
Te pół miliona sprzedanych egzemplarzy jak na taką płytę, takiego zespołu (a raczej takiego wokalisty/kompozytora), taki czas oczekiwania, tak ogromny kraj jakim jest USA...to niewiele. Jednak biorąc pod uwagę, że promocji nie było, nie jest źle
. Ja podobnie jak Axl mam gdzieś wszelkie zestawienia sprzedaży itd. Jeśli Gunsi mieliby nawet zostać zespołem niszowym (yyy...wręcz niepojęte, ale to przecież już nie ten sam zespół), to i tak będę ich słuchać, bo Axl generalnie tworzy dobrą muzę - koniec kropka