Autor Wątek: Sorum: Dzięki GNR stałem się wiarygodny  (Przeczytany 423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3779
Sorum: Dzięki GNR stałem się wiarygodny
« dnia: Stycznia 19, 2026, 02:40:13 pm »
+3

12 stycznia Matt Sorum gościł w programia „Trunk Nation With Eddie Trunk”, emitowanym przez SiriusXM.
Wspominał tam czasy, kiedy grał w Guns N’ Roses.

„Jak powiedziałem już dziesięć lat temu”, przyznał, „to jest jak oglądanie cudzego filmu. Byłem tam, a jednak kiedy spoglądam wstecz, mam wrażenie, że to było marzenie senne. Mówiłem więcej niż raz – a prasa nieraz to podchwyciła – że zawdzięczam Guns N’ Roses swoją karierę. Grałem z nimi do 1996 roku, ale pokłosie pozostało i zapewniło mi taką rozpoznawalność, że spokojnie mogłem robić inne rzeczy. Gunsi zbudowali moją wiarygodność jako muzyka, bo to przecież giganci rocka. Granie z nimi jest jak rękojmia. Zostałem wprowadzony do Rock And Roll Hall Of Fame. Aby zostać tam wprowadzonym, zwykle trzeba grać przynajmniej na jednej płycie danego zespołu. Ja miałem to szczęście, że pojawiłem się na dwóch Iluzjach i na The Spaghetti Incident?. To dało mi przepustkę”.

„Oczywiście był tam również Steven Adler. Był wobec mnie bardzo miły. Z początku były między nam tarcia, ale z czasem wszystko sobie wyjaśniliśmy. Kiedy spoglądam wstecz, jestem dumny i szczęśliwy, że grałem [w GNR] w ich złotych czasach. Axl Rose był najprawdopodobniej najlepszym frontmanem owych lat. Zresztą późniejszych także. Dzieliłem z nimi scenę i kiedy teraz natykam się na Instagramie na klipy z tamtych czasów, myślę sobie, że naprawdę wymiataliśmy”.   

Matt wspominał również Velvet Revolver.

„To kolejny fantastyczny rozdział”, powiedział. „Nie trwał tak długo, jak bym sobie tego życzył. Miałem nadzieję, że to będzie trwalsze, ale sprawy niestety potoczyły się inaczej. A szkoda, bo mogliśmy być naprawdę wielkim zespołem. Byliśmy nim na Contraband. Kiedy ten projekt ruszył, znów poczułem się młody. Musieliśmy rywalizować na rynku z młodszymi od siebie, a mieliśmy już czterdziestkę na karku. Choć dziś powiedziałbym, że to malutko [śmiech]. W każdym razie gdy nagraliśmy Contraband, znów poczułem się jak dwudziestolatek. Wszyscy byliśmy wtedy w dobrej formie. Wytrzeźwieliśmy, zrezygnowaliśmy z balang, no i zrobiliśmy wielką płytę. Album sprzedał się w trzech milionach egzemplarzy, dostaliśmy trzy nominacje do Grammy… Nawet wygraliśmy w jednej kategorii. Znów byliśmy na szczycie”. 

Sorum przytoczył też pewną anegdotę.

„Pamiętam, że któregoś dnia ja i Duff wychodziliśmy z siłowni w Nowym Jorku. Gdzieś na Manhattanie jakiś chłopak dostrzegł nas i zawołał: «Hej, to Duff i Matt z Velvet Revolver!» Nigdy wcześniej nie spotkaliśmy się z czymś takim. Zawsze byli tylko Guns N’ Roses. Tyle że w owym czasie w Guns N’ Roses panował zastój, a my działaliśmy. Poczuliśmy dumę, bo oto udało nam się stworzyć coś nowego”. 

Źródło

"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3613
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Sorum: Dzięki GNR stałem się wiarygodny
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2026, 09:43:56 am »
+5
"«Hej, to Duff i Matt z Velvet Revolver!»"

Zrobiło mi to dzień  :D

Hej, to Izzy Stradlin z Ju Ju Hounds,
hej, to Duff McKagan z Neurotic Outsiders,
hej to Slash z Slash's Snakepit

:D :D :D
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 18000 postów
  • Respect: +4698
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2026, 12:43:41 pm »
+3
Axl z AC/DC
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2332
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 20, 2026, 01:17:40 pm »
+3
Hej to Slash, ten gitarzysta Pauliny Rubio :lol:

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 18000 postów
  • Respect: +4698
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2026, 02:22:24 pm »
+4
Fortus, gitarzysta Enrique i Rihanny
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3779
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 20, 2026, 05:03:22 pm »
+2
Axl z AC/DC

Bądź też: Axl, ten od Carrie Underwood.  8)
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1854
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 21, 2026, 12:51:43 pm »
0
Hej tu Śpiochu z Nightrain Station!
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
15.07.06, 27.09.10, 11.07.12, 20.06.17, 12.07.25
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Ludzie powinni cieszyć się, że ten zespół nadal istnieje - Ron "Bumblefoot" Thal

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 16083
Ostatnia wiadomość Lipca 28, 2012, 11:34:31 pm
wysłana przez Canis_Luna