Autor Wątek: Slash w Vegas 2/10/09  (Przeczytany 20980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
Odp: Slash w Vegas 2/10/09
« Odpowiedź #30 dnia: Października 08, 2009, 11:56:37 pm »
0
Dobre :P pierwszy raz się chyba z Drei zgadzam - to bardzo prawdopodobna wersja wydarzeń :] A na marginesie to czym się rózni Rihanna z która grał  Fortus od Nicole - tylko błagam nie tłumaczcie mi że jedna jest lepsza od drugiej bo to taka sama szmira

jedyna roznica jest taka

obaj sa muzykami sesyjnymi, do wynajecia za odpowiednie pieniadze, z tym ze Fortus udzielal sie jako sesyjny prawdopodobnie od poczatku kariery,
teraz osiagnal wielki sukces dolaczajac do legendarnej kapeli jaka jest GNR, Slash zaczynal od wysokiego C, byl w legendarnej kapeli, pozniej jeszcze
pokazal na co go stac w Snakepitach, a teraz jest dokladnie takim samym grajkiem jak Fortus, tylko ze Slash nie musialby tego robic co robi zeby wyzyc...
Fortus raczej takiego wyjscia nie ma

[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Loremaster

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +1
« Odpowiedź #31 dnia: Października 09, 2009, 01:17:40 am »
0
Porównania Slasha do Fortusa zupełnie, nietrafione i pozbawione logiki , gdyż
- Slash jest legendą muzyki, Fortus muzykiem sesyjnym, który zarabia tym na życie, musi nakarmić rodzinę a w Guns N' Roses nie przelewa się jak nie koncertują
- Fortus grał piosenki Rihanny na jej koncertach, za co dostał czek, Slash grał z Nicole na swoim koncercie pod swoim szyldem.
- Fortus nie jest znany, Slash jest i dziwię mu się że nie promuje młodych zdolnych wokalsitek, które też mają fajne tyłki a potrafią śpiewać i taka promocja by im się przydała.

Co do argumenty z Lady Gaga, to ogólnie uważam tą muzykę pop w tym wykonaniu czy Lady Gaga czy Pussycat Dolls za żałosną, ale Lady Gaga przynajmniej nie śpiewa "When I grow Up" co to ma być laska która dawno skończyła 30 śpiewa taki tekst to ze śmiechu nie mogę wyrobić a jak jeszcze widzę, jak Slash do tego buja się na gitarze to już wogóle.

I tak mam prawo nazwać to żalem, to że Slash ma wolną wolę to ja wiem, ale widzę że niektórzy chętnie mi to prawo odbierają. Jakby Slash nasikal na scenie to oczywiście tyż by byłu głosy że nie można tego żałosnym nazywać, a to właśnie robi Slash artystycznie leje na siebie i swoją artystyczną historię.

Oczywiście że chodzi o kasę, a o co innego ? od lat wiadomo że Slash kocha bardziej zielone niż cokolwiek na świecie, można już kupić wszystko jego gitarę, DVD, struny, wzmacniacze, efekty, pedały, koszulki, plakaty , obejrzeć jego teledyski z Pauliną Rubio i MJ-em, obejrzeć koncerty z Fergie i Nicole, czekam aż będzie wynajmował powierzchnię reklamową na swoim ciele,

I Nicole śpiewała też Whole Lotta Love ze Slashem, na miejscu Jimmego Page dał bym Slashowi w mordę za to, gdyż to żałosne obrażać tak zespół legendę jakim jest Led Zeppelin

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #32 dnia: Października 09, 2009, 01:32:58 am »
0
Slash natomiast spuszcza swoją reputację i talent w kiblu.
Moze tez zrob cos w ten desen to emocje ci zejda. Jak zwykle pieprzysz takie prowokacyjne bzdury, ze az mi 'ŻAL'.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #33 dnia: Października 09, 2009, 01:41:04 am »
0
Zgadzam się z tobą Loremaster.Mnie nie drażni Fortus jak gra z Rihanną,bo gra jej kawałki,on to robi od lat.Natomiast strasznie wkur....a to co robi Slash,niech gra swoje piosenki  i z kim chce ale powtarzam SWOJE ,a nie profanuje dorobku Guns N' Roses grając numery zespołu z takimi żałosnymi dupeczkami...Jakoś inny były gitarzysta Gunsów Izzy Stradlin żyje bez tego cyrku z Fergie,Nicole i h..... wie kim jeszcze.Axl by przeleciał tą Nicole bez rozgłosu w pokoju hotelowym ,a nie pajacował z nią na scenie.......

Offline Loremaster

• Respect: +1
« Odpowiedź #34 dnia: Października 09, 2009, 12:44:46 pm »
0
SOSNA ! już ostatnio dostałes warna czy nawet moderated za rynsztokowy język Twoich wypowiedzi, ale widzę nauka do Ciebie nie dotarła i nadal tym językiem się posługujesz, łamiąc wszelkie reguły kulturalnej dyskusji, dlatego wnoszę do moderatów za wstawienie Warna temu użytkownikowi , gdyż po raz kolejny używa niecenzuralnych słów w swojej wypowiedzi.

A co do tematu to czekam aż Slash zaprosi Britney do wspólnego występu w duecie z Michałem Wiśniewskim.

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #35 dnia: Października 09, 2009, 12:50:14 pm »
0
Chłopaki, czemu to Wam tak strasznie przeszkadza?:) Slash gra z kim chce, kiedy chce, nie widzę, żeby robił coś niestosownego :>
I Nicole śpiewała też Whole Lotta Love ze Slashem, na miejscu Jimmego Page dał bym Slashowi w mordę za to, gdyż to żałosne obrażać tak zespół legendę jakim jest Led Zeppelin
Czemu śpiewanie jakiejś piosenki od razu jest obrażaniem jej?

Offline Jourgen

• Respect: +55
« Odpowiedź #36 dnia: Października 09, 2009, 01:18:39 pm »
0
Jak wyżej.

uważam, ze taka dyskusja jest co najmniej na poziomie podstawówki, przypominająca porady Bravo w rubryce "Pytanie do Kasi". Jak mi się coś nie podoba, nie słucham, nie czytam, nie interesuje mnie to. Jeśli ktoś staje się legendą za życia, to jakim prawem ktoś taki jak WY (bez obrazy) ma decydować o tym, co ma w danej chwili robić, z kim i po co. Sam gram, i nie miałbym nic naprzeciw gdyby Wojciech Gąsowski wyskoczył ze mną na scenie grając numer kogokolwiek. Zamiast się cieszyć, że gwiazdki popu podejmują inicjatywę i wyrażają chęć grania klasyki rock n' rolla może tylko cieszyć.

Nie wierze, że tak się bulwersowaliście jak Page i p.Diddy kaszmira w wersji godzilla grali, nie wierze. 
Born to rock, drink and fuck!

smakol

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Października 09, 2009, 01:49:37 pm »
0
Czyli Shakira spiewając Back in Black AC/DC też obraża ten zespół - w glowach wam się poprzewracało ?! A jak Page i spółka byliby zadowoleni ze niezla laska spiewa ich numer ? Przeciez to tylko jednorazowa fajna akcja - zaproszono ładne ciałko zeby sie powyginalo i publika miala na co popatrzyć

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #38 dnia: Października 09, 2009, 02:00:17 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=VcWpAbOJxm8" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=VcWpAbOJxm8</a>
a co powiecie na to?
Co do Slasha... hmm to może tak- toleruję, ale nie akceptuje ;)
Chłopaki, czemu to Wam tak strasznie przeszkadza?:)

Nie przeszkadza. Nie podoba.
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 03:36:47 pm wysłana przez Meximax »
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #39 dnia: Października 09, 2009, 02:28:34 pm »
0
Przeciez to tylko jednorazowa fajna akcja - zaproszono ładne ciałko zeby sie powyginalo i publika miala na co popatrzyć

oj nie, wlasnie o to chodzi ze nie,
Slash juz wystepowal/nagrywal z wieloma ladnymi cialkami: Fergie, Paulina Rubio, Marta Sanchez, Ella, TLC...

Haha, juz nawet na wikipedii w biografii Slasha jest akapit: Side projects and session work

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #40 dnia: Października 09, 2009, 02:58:41 pm »
0
Czekamy na następne ambitne jam sessions ala festyn panie Slash,rób pan co chce ,tylko zostaw muzykę Guns N' Roses w spokoju i wyginaj śmiało ciało z do muzyki Pussycat Dolls :D

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #41 dnia: Października 09, 2009, 03:20:45 pm »
0
Slash juz wystepowal/nagrywal z wieloma ladnymi cialkami: Fergie, Paulina Rubio, Marta Sanchez, Ella, TLC...

Wyczuwam zazdrość  :P Slash nie może tego,Slash nie może tamtego ;) Nie bywam na forach innych muzyków,ale jestem ciekaw,czy takie same niemal histeryczne ( tak,tak ;) ) reakcje były na występ Page'a i Puffa,czy Aerosmith z Run Dmc na przykład.  

Co do Side projects and session work  - jak dla mnie zarzut kompletnie nie trafiony,bo przecież Slash nie od dziś nagrywa z różnymi mniej lub bardziej ciekawymi osobami. A co,ma za przeproszeniem siedzieć na tyłku i pierdnąć raz na x lat? ;) To jest koleś,który kocha muzykę,który lubi grać. Jasne,że w idealnym świecie rockmani grają rocka,popowcy grają pop i.t.d. Cóż,ten świat już nie jest idealny ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #42 dnia: Października 09, 2009, 03:30:24 pm »
0
No Page nieżle dostał po dupie od fanów za ten duecik z Puffem...... 8)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #43 dnia: Października 09, 2009, 03:47:55 pm »
0

Wyczuwam zazdrość  :P

raczej zazenowanie  :ph34r:

Co do Side projects and session work  - jak dla mnie zarzut kompletnie nie trafiony,bo przecież Slash nie od dziś nagrywa z różnymi mniej lub bardziej ciekawymi osobami. A co,ma za przeproszeniem siedzieć na tyłku i pierdnąć raz na x lat? ;) To jest koleś,który kocha muzykę,który lubi grać. Jasne,że w idealnym świecie rockmani grają rocka,popowcy grają pop i.t.d. Cóż,ten świat już nie jest idealny ;)

zarzut jest taki ze Slash podobnie jak Fortus rowniez jest m.in. muzykiem sesyjnym, gitarzysta do wynajecia dla kazdego kto ma kase.
Fani Slasha nie moga sie z tym pogodzic, ale taka jest prawda.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #44 dnia: Października 09, 2009, 03:56:52 pm »
0
Ja jako fan Slasha godzę się z tym,że Slash stał się w pewnym momencie muzykiem głównie sesyjnym. Zresztą powiedzmy sobie szczerze,że jego dorobek płytowy ( w sensie ilości) nie jest jakiś szczególnie duży,a to,że Slash lubi grać,zresztą,jak każdy gitarzysta,nie jest niczym nowym. Z tym,że nie jest tak "płodny"  jak np. Buckethead,ma nieco ;) inny styl,dlatego lepiej mu wychodzi współpraca z kimś,niż samodzielne granie,co oczywiście nie znaczy,że jest słabym gitarzystą. ie może pojechać w kilka tras z tym samym materiałem,a koncertować lubi,więc jeśli jest okazja,to występuje. Jasne,że grając np. po raz nty hymn robi z siebie coś w rodzaju małpki,ale skoro mu za to płacą ;) Bądź co bądź żona i dzieciaki mają swoje potrzeby,zrozumiecie kiedyś  :lol:
W świecie muzyki łatwiej zawiera się znajomości,nawet przyjaźnie,niektóre bardzo dziwne z naszego punktu widzenia,no,ale cóż. Zmienimy to? Nie. Ja też na miejscu Slasha wolałbym obejrzeć na swoim koncercie "ładne ciałka" niż np. tyłek Matta Soruma  :D No,ale gusta są różne.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

"Nowa" strona Slash'a

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3752
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2008, 11:47:19 pm
wysłana przez chevantonGNR