Autor Wątek: Slash w Polsce - Spodek (Katowice), 13.02.2013  (Przeczytany 74670 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freliszka

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +38
Odp: Slash w Polsce - Spodek (Katowice), 13.02.2013
« Odpowiedź #120 dnia: Lutego 14, 2013, 05:49:11 pm »
0
Jeszcze była płyta cd+dvd za 70 zł

Offline R.Rose

• Patience
  • I am gypsy. I am wild. I am daughter of the night.
  • Respect: +4
« Odpowiedź #121 dnia: Lutego 14, 2013, 06:03:23 pm »
0
Co mogę powiedzieć o koncercie. No cóż nie ma słów, które mogłyby wyrazić jak zajebiście było :D Miałam świetne miejsce na płycie i chodź byłam bardzo bliska omdlenia cieszę się, że wybrałam właśnie płytę  :radocha: Ta atmosfera, szaleństwo, skakanie i moje wycie każdej piosenki :D Jechałam do Katowic 13 godzin ale nie żałuje niczego. 40 godzin bez snu, od 7 rano byłam w Katowicach ale przeżyłam coś cudownego. Mam kilka filmików choć nie są one specjalnie w wysokiej jakości. Ale mi wystarczy. Slash, Myles i Konspiratorzy dali świetny popis swoich umiejętności i dosłownie skopali nam tyłki:D Żałuję tylko tego, że nie trafiłam na Slasha, nie mam jego autografu i nie miałam szansy na złapanie kostki (to by było coś pięknego). Ale jeśli chodzi o organizację koncertu to jest na co ponarzekać, bo tak support chodź nie był w sumie taki zły to szybko się zmył i tyle. No i ogólnie choć nie zgadzałam się z każdym punktem przedstawionego nam regulaminu, to kilka z nich mogła by ochrona pilnować ze względu na nasze wspólne bezpieczeństwo Np. niektórzy mieli  ostre ćwieki które miały z 5 cm na ramionach, pieszczochach itp. Spokojnie mogliby czymś takim zrobić komuś krzywdę. Ale podsumowując koncert po prostu cudowny i nic więcej nie można o nim powiedzieć :D Teraz czekam, aż Slash znowu do nas zawita bo chyba go nie zawiedliśmy :D Szkoda, że tak szybko to wszystko minęło. Wczoraj o tej godzinie stałam pod spodkiem, a dzisiaj już jestem w drugim końcu Polski. Swoją drogą niektórzy nie chcieli mi uwierzyć, że przyjechałam znad samego morza (mam chyba z 300 m do morza),a przecież dla takiego koncertu i dla takich ludzi to w sumie żadne poświęcenie. To konieczność :D Na następnym będę obecna na sto procent, nawet jeśli będzie jeszcze dalej od Ustki.
Rock N' Fuckin' Roll

Offline MadameAXL

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #122 dnia: Lutego 14, 2013, 06:07:32 pm »
0
Jak widzę, nie jestem jedyna, która nie trafiła na Slasha. Nareszcie nie jestem sama :C
Także mam wielką nadzieję, że jednak im się podobają, i może na następną trasę do nas znów zawitają...

Offline lamihha

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +40
« Odpowiedź #123 dnia: Lutego 14, 2013, 06:51:25 pm »
0

:D :D
udało się choć nie było łatwo  :P parę słów ze slashem - bezcenne  :D

koncert super chociaż niewiele słyszałem stojąc tuż przy barierkach  :D gitarę slasha z pieca i bębny bez nagłośnienia - dobrze że znam teksty bo wokalu w ogóle  :lol: (a i troche basu z pieca  ;) )

co do wpisów wcześniej o 'niedobrej' ochronie - panowie zachowywali się mega profesjonalnie i zajebiście - duży szacun  :) rzadko zdarza się żeby na jednym koncercie tylu ludzi wyciągano z tłumu z powodu osłabienia.. naprawdę dobra robota  :) a to że trzeba było tyle osób wyciągać to tylko i wyłącznie wina tychże osób  :rolleyes: ludzie - jak się nie ma pary w nogach i mocnych barków to się w kocioł nie idzie  :???: i tak był spokój w porównaniu nawet do naszego rodzimego knż  :rolleyes: pod rozwagę bo następnym razem faktycznie może stać wam się krzywda.. ochrona nie jest w stanie zapanować nad tłumem - zobaczcie fotki z fejsa chłopaków ile ludzi było pod sceną i pomyślcie czy można było ich poprosić o 'kroczek w tył'  :D

Offline Erin60262

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +124
« Odpowiedź #124 dnia: Lutego 14, 2013, 06:56:54 pm »
0
byle szybko, bo ja juz nie mogę się doczekać ;D I następnym razem nie przepuszczę , choćbym miała się włamać do hotelu ;p
Ale zazdroszczę cholernie wszystkim, którym się udało złapać Slasha i chłopaków...

Jutro smutny powrót do rzeczywistości i deprecha, bo dziś zamiast uczyć się na matmę zrobiłam maraton z YT i Slashem ^^

Offline pawlik7

• Respect: +187
« Odpowiedź #125 dnia: Lutego 14, 2013, 07:35:59 pm »
0
Fajnie jak się czyta wasze wrażenia pokoncertowe. Następny koncert Slasha to mój -must be!
Z tego czytałem to na płycie była prawdziwa szkoła przetrwania.  :D Gratulacje również za udaną akcje z flagą.

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #126 dnia: Lutego 14, 2013, 07:42:03 pm »
0
Coś mnie nachodzą dziwne nastroje po wczorajszym. Mam taką radochę po tym koncercie, a że jestem axlolubna, to mam coś w rodzaju poczucia winy, że lepiej się bawiłam na Slashu  :/ No i nie mogło tak być w Rybniku?  :'(
Koncert Axla przysporzył mi więcej ładunku emocjonalnego, uczuciowego, długo nie mogłam dojść do siebie, miałam pokoncertową deprechę, tęskniłam, ale to wszystko na plus, bo sprawiło, że były to najpiękniejsze chwile w życiu. Koncert Slasha natomiast dał mi więcej ładunku energetycznego, nie mam deprechy, nie wzdycham, nie tęsknię, tylko się cieszę, że było super i że na pewno będę miała okazję to kiedyś powtórzyć.
Mam świadomość, że jeśli chodzi o profesjonalizm ze strony artystów i spontan ze strony publiki, to o niebo lepiej wypada wczorajsze wydarzenie, ale ja jestem jednak z tych, co to "czucie i wiara silniej mówią do mnie..."  ;) Na szczęście to nie jest konkurs i właściwie to powinnam się cieszyć, że te dwa różne koncerty nie zdublowały, a urozmaiciły moje doznania. Tylko trochę mi przykro, bo mam jakieś takie wrażenie, że teraz większość skreśla Axla. Czy ktoś ma podobne rozterki?  :P

Offline Offss

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +38
« Odpowiedź #127 dnia: Lutego 14, 2013, 07:49:20 pm »
+3
Najpiękniejszy dzień w moim życiu, nie żałuję niczego, nawet nieowocnego 3-godzinnego stania pod Monopolem w oczekiwaniu na Slasha i 1,5 godziny po koncercie, tymbardziej, że z Poznania przyjechałem w samych trampkach i nogi miałem dosłownie zamarznięte, było warto!  Nie udało się, trudno następnym razem :D Miejsce na płycie idealne, prosto za falującym tłumem na płycie, gdzie mimo tego, że ludzie próbowali to zatrzymać (wiadomo jakie to nieprzyjemne uczucie) to znaleźli się tacy którzy to podsycali, więc współczuję tym, którzy nie dali rady przetrwać. Support grał, krótko, może mieli z 2 ciekawe kawałki, ale i tak uważam to za lekki fail, czekając na kudłacza podczas supportu miałem lekkie obawy co do ludzi, którzy stali jak kłody, ale wszystkie wątpliwości rozwiały się już na Ghost, gdzie wszyscy poprostu zwariowali, najpiękniejsze jest w tym to że euforia trwała od początku aż to końca samych dzwięków PS. Cudowna setlista, wprowadzone zmiany sprawiły, że odczuwało się jakby grali coś specjalnie dla katowickiej publiczności. Prześpiewałem cały set, który był poprostu nieziemski, zakwasy na całym ciele od skakania. Nigdy nie widziałem tak żywiołowej i spragnionej muzyki publiki, teraz wiem, że nie ma na świecie innego muzyka, innego zespołu, który mógłby dostarczyć mi takich emocji jakie przelał Slash, tak zgranych i szczęśliwych fanów można porównać chyba tylko do fanów ACDC, dla których ta muzyka jest całym życiem. Chciałbym wszystkim podziękować za wczorajszy wieczór, bo to też w dużej mierzwe my sprawiliśmy, że było to czymś mistycznym. Gdy czytałem newsy i oglądałem nagrania, które podesłaliście w linkach po prostu się popłakałem, niesamowity wieczór.Szacunek za zwykłe niby, banalne, a tak dużo znaczące "dziękuję" wypowiedziane przez kudłatego, czy za zadedykowanie Paradise City, które przyrównał do atmosfery panującej w Spodku, jest czymś niepowtarzalnym.
Where do we go, where do we go now,.. ciarki  :wub:

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #128 dnia: Lutego 14, 2013, 09:16:53 pm »
0
Wróciłem! Trochę później niż większość z Was no ale ja jeszcze byłem w pracy dziś  :P

Tak na krótko: w końcu zobaczyłem swojego muzycznego idola na żywo. I to jest najważniejsze!

Był to najbardziej hardcorowy koncert na jakim byłem, o czym świadczy pasmo sinego koloru w okolicach mojego brzucha. Do tej pory to zacne miano nosił koncert  GNR z 2006 roku. Ale to co działo się wczoraj - było o wiele bardziej męczące i ściśnięte. Po takich koncertach to się dziwić nie można, że ludzi w czarnych workach wynoszą...
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #129 dnia: Lutego 14, 2013, 09:23:15 pm »
0
Nie przesadzaj Śpiochu. nikogo nie wynieśli w worku. A że ścisk był, no to już trudno. Pompon napisze do nich i zrobią jeszcze jeden koncert i każdy będzie miał metr wolnej przestrzeni wokół siebie ;)
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline KasiaHud

• Patience
  • Respect: +12
« Odpowiedź #130 dnia: Lutego 14, 2013, 09:26:25 pm »
0
Cytat: lamihha
co do wpisów wcześniej o 'niedobrej' ochronie - panowie zachowywali się mega profesjonalnie i zajebiście - duży szacun   rzadko zdarza się żeby na jednym koncercie tylu ludzi wyciągano z tłumu z powodu osłabienia.. naprawdę dobra robota   a to że trzeba było tyle osób wyciągać to tylko i wyłącznie wina tychże osób   ludzie - jak się nie ma pary w nogach i mocnych barków to się w kocioł nie idzie

Z tym się nie zgodzę. Widziałam jak to wyglądało z boku i niestety to nie ludzie byli winni a właśnie ochrona. Jeśli widzieli, że zaczyna się robić dym na płycie to powinni zareagować. Takie jest moje zdanie i sądzę, że będzie podzielone przez parę osób.

Offline lamihha

• Respect: +40
« Odpowiedź #131 dnia: Lutego 14, 2013, 09:31:28 pm »
0
to znaczy jak zareagować powinni?

Offline Tuhaj

• Patience
« Odpowiedź #132 dnia: Lutego 14, 2013, 09:35:21 pm »
0
Koncert Axla przysporzył mi więcej ładunku emocjonalnego, uczuciowego, długo nie mogłam dojść do siebie, miałam pokoncertową deprechę, tęskniłam, ale to wszystko na plus, bo sprawiło, że były to najpiękniejsze chwile w życiu.

Jeśli chodzi o pokoncertową deprechę - przeżywam to po każdym ważnym dla mnie koncercie. Dalej nie mogę uwierzyć, że byłem tak blisko niego.

Offline raven_ns

• Patience
  • Lubie piwo
« Odpowiedź #133 dnia: Lutego 14, 2013, 09:40:09 pm »
0
Tak jak obiecałem :) wrzuciłem dwa filmiki w jakości HD :) , kolejne wrzuce jak tylko net mi przyśpieszy :)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=dhIe2totjCY" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=dhIe2totjCY</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Fu4cvCDK3B4" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=Fu4cvCDK3B4</a>
Czasami najlepsze wyjście to wyjście na piwo !

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #134 dnia: Lutego 14, 2013, 09:58:05 pm »
+1
to znaczy jak zareagować powinni?

Poinformować organizatorów, a ci poprosić tłum przez mikrofon o cofnięcie się. Ale jak ochroniarz (ten z gumą do żucia, karny k***s dla niego swoją drogą) na prośby osób w pierwszym rzędzie reaguje wzruszaniem ramion lub "co my możemy", to zakrawa o komedię.

"Nowa" strona Slash'a

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3752
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2008, 11:47:19 pm
wysłana przez chevantonGNR