Autor Wątek: Slash w Polsce - Łódź (Atlas Arena), 20.11.2015  (Przeczytany 10721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
Odp: Slash w Polsce - Łódź (Atlas Arena), 20.11.2015
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 26, 2015, 11:45:22 pm »
0
Heh, ja tak sobie żartuje że za Ashbe do GNR mogłaby dołączyć Maryla Rodowicz, a Slash poszedł już krok dalej i załatwił sobie Dode. Dla takich momentow odwiedzam to forum!

Czekam na przyszłoroczny koncert i występ z inna gwiazda polskiej sceny mainstreamowej. Moze Gang Albanii? Albo šmieszny pan z wąsem z Comy? Tak dlugo czekač w niepewnošci :(
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline pati1997

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +11
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 27, 2015, 09:53:02 am »
+3
No błagam... Slash chciał okazać szacunek polskiej publiczności. A to ze nie znał opinii, jaką w Polsce ma Doda to inna sprawa. Obawiam sie, że taka sytuacja się nie powtórzy. Z reszta to tylko jedna piosenka. Dajcie juz spokój

Offline schatz

• Welcome to the jungle
  • *
  • "Cóż, że otwarta przyłbica, kiedy łeb zakuty
  • Respect: +30
    • tumbir.com
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 27, 2015, 10:13:31 am »
0
Ona nie ma rokowego głosu więc było to mega słabe, a do tego te teksty :"rączki w góre" rodem z koncertu disco polo...żenada. Jak już chciał z kimś zaśpiewać to mógł zaprosić Ole Kasprzyk byłą wokalistkę Mothernight. Świetny rokowy głos i też ładna... Śpiewała tą piosenkę w Voice of Poland. Nie wiem czy kojarzycie? Czytałam że Doda śpiewała też na koncercie na Białorusi ,ale nie wiem czy to tylko plotki.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1714
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 27, 2015, 12:42:56 pm »
+5
A co kogo jakas Kasprzyk obchodzi z jakiegos nikomu nieznanego zespolu. Slash jest gwiazda wiec wzial Dode ktora w Pl tez jest gwiazda. Management sie znal i koniec historii. Nie zwalajcie winy na Dode ze spelnila swoje marzenie.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 27, 2015, 12:50:15 pm »
+2
Głos do rockowych piosenek ma, inną kwestią jest to, że go nie wykorzystuje. Tak jak Agnieszka Chylińska, która marnuje swój głos na jakieś disco/pop. "Rączki w górę" - no nie wiem jak inaczej miałaby powiedzieć mówiąc szczerze, żeby Ci to brzmiało dobrze ;p "Ręce do góry" - też by było, że jak z Sylwestra z Jedynką, a jeszcze by się znalazł ktoś od żartów w stylu "koncert będzie bombowy jak w Paryżu", że Doda komuś ze sceny groziła. Tak to już jest, że w polskim brzmi to tak, a nie inaczej.
Gościem w takich sytuacjach ma być ktoś znany, Doda taka jest. Nie mam pojęcia kim jest Ola Kasprzyk i podejrzewam, że 98% widowni by nie wiedziało, bo nie wszyscy śledzą programy tv i wtedy by też było, że "boże, kogo on zaprosił, mógł chociaż kogoś znanego wziąć". Zawsze komuś coś nie będzie pasowało. Bardziej żałosne jest wypisywanie komentarzy na wszystkich profilach Slasha mówiącego o Dodzie, że "jakie to było żałosne" "kogo zaprosiłeś" "przestań już, wstyd nam". Kurde, człowiek docenił jej głos (może i cycki też, nie wnikam), fajnie mu się razem grało, ma w sobie na tyle uprzejmości i kultury (w przeciwieństwie do niektórych swoich fanów), żeby podziękować za występ, chciał zrobić coś fajnego dla polskich fanów, zaznaczyć, że może zagrać z kimś z Polski, a tu ma jakies komentarze o jej cyckach, Majdanie, hańbie i różu. Jeśli ktoś nie odróżnia sceny od rzeczywistości, to jego problem, ale po co się tyle wyzywać o JEDNĄ piosenkę? Fani z innych państw mówią o tym, że fajnie zaśpiewała, że to fajny gest dla polskich fanów, a "tró fani" z Polski psują cały obraz, bo wygląda to tak, jakby robili Slashowi wyrzuty z tego powodu. Chore.
Co do plotek o Białorusi i Rosji to tylko plotki, sprawdź na yt. Do tych państw wyjazd "na spontanie" jest o tyle utrudniony, że potrzebujesz wiz, których zazwyczaj nie załatwisz od ręki.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 27, 2015, 02:20:24 pm »
+1
Wiedziałem, że pojawi się argument o "rączkach w górę" :-D A jak Myles albo Todd zarzucają "clap your hands" lub "put your hands up" to jest OK bo powiedzieli po angielsku, a to jest wiecie - takie światowe. A nie jakieś tam rączki :-)

Offline Starlight0619

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +31
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 27, 2015, 07:49:01 pm »
+1
Emma lepiej bym tego nie ujęła ;) podpisuje się w 100%.
Slash & Myles Kennedy and the Conspirators 20.11.14/02.07.15/20.11.15

https://twitter.com/conspiratorsPL

Offline bbfan

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +73
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 27, 2015, 08:35:55 pm »
+1
Głos do rockowych piosenek ma, inną kwestią jest to, że go nie wykorzystuje. Tak jak Agnieszka Chylińska, która marnuje swój głos na jakieś disco/pop. "Rączki w górę" - no nie wiem jak inaczej miałaby powiedzieć mówiąc szczerze, żeby Ci to brzmiało dobrze ;p "Ręce do góry" - też by było, że jak z Sylwestra z Jedynką, a jeszcze by się znalazł ktoś od żartów w stylu "koncert będzie bombowy jak w Paryżu", że Doda komuś ze sceny groziła. Tak to już jest, że w polskim brzmi to tak, a nie inaczej.
Gościem w takich sytuacjach ma być ktoś znany, Doda taka jest. Nie mam pojęcia kim jest Ola Kasprzyk i podejrzewam, że 98% widowni by nie wiedziało, bo nie wszyscy śledzą programy tv i wtedy by też było, że "boże, kogo on zaprosił, mógł chociaż kogoś znanego wziąć". Zawsze komuś coś nie będzie pasowało. Bardziej żałosne jest wypisywanie komentarzy na wszystkich profilach Slasha mówiącego o Dodzie, że "jakie to było żałosne" "kogo zaprosiłeś" "przestań już, wstyd nam". Kurde, człowiek docenił jej głos (może i cycki też, nie wnikam), fajnie mu się razem grało, ma w sobie na tyle uprzejmości i kultury (w przeciwieństwie do niektórych swoich fanów), żeby podziękować za występ, chciał zrobić coś fajnego dla polskich fanów, zaznaczyć, że może zagrać z kimś z Polski, a tu ma jakies komentarze o jej cyckach, Majdanie, hańbie i różu. Jeśli ktoś nie odróżnia sceny od rzeczywistości, to jego problem, ale po co się tyle wyzywać o JEDNĄ piosenkę? Fani z innych państw mówią o tym, że fajnie zaśpiewała, że to fajny gest dla polskich fanów, a "tró fani" z Polski psują cały obraz, bo wygląda to tak, jakby robili Slashowi wyrzuty z tego powodu. Chore.
Co do plotek o Białorusi i Rosji to tylko plotki, sprawdź na yt. Do tych państw wyjazd "na spontanie" jest o tyle utrudniony, że potrzebujesz wiz, których zazwyczaj nie załatwisz od ręki.

"Gościem w takich sytuacjach ma być ktoś znany"- bzdura !!! To może weźmy Zenka Martyniuka albo Liszewskiego,też są znani ? Mi by nie przeszkadzała osoba dobrze śpiewająca,ale litości... Nie wystarczy dobrze śpiewać,ale trzeba mieć osobowość,styl,wizerunek ! Jak Doda jest taka rockowa to czego nie nagrywa rocka ? Ano bo to się nie sprzeda od razu, pioseneczki "więc nie daj się,uśmiechnij się,nie jest tak źle..." to jest poziom ?
Zawsze myślałem,że rock to pewne ideały,zasady.Że z byle kim się nie występuje.Ale niestety.Pamiętam jak negatywny stosunek mielu Gunsi do kapeli Poison.Pseudorockowy zespół w makijażach ze śmiesznymi refrenami dla nastolatek. Czy Doda nie jest bliska stylowi Poison ?
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2015, 09:01:51 pm wysłana przez bbfan »

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 27, 2015, 11:14:51 pm »
+2
Oj nie spinajcie się i nie piszcie postów na 10000 liter - beka ze Slasha, jego menadżeröw i zespółu. Tyle.

Śmiech to zdrowie więc sie śmiejcie, lubicie słuchać Slasha to słuchajcie :)

POZDRAWIAM!
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 28, 2015, 10:28:23 am »
0
Czytając wiele postów nie tylko na naszym forum mam wrażenie, że ruch z Dodą ze strony menadżerów był jednak dobry marketingowo. Slash był już u nas 3ci raz w bliskim okresie - więc ten koncert (tym bardziej bez nowego materiału) mógłby być dość szybko zapomniany a tak, przez cały czas wzbudza emocje.  ;)

Offline mar00

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +12
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 28, 2015, 04:19:01 pm »
0
Zgadzam się z tym, co napisał maxi023, problem w tym, że cała uwaga mediów (i nie tylko) skupiła się na Dodzie, która wykonała tylko jedną piosenkę trwającą 7 minut, co jak na czas całego koncertu stanowi praktycznie nic. Negatywne komentarze na profilach Slasha ze strony fanów są dla mnie żenujące. To miał być miły gest, nie do końca wyszło i tyle, koniec tematu. Po przesłuchaniu nagrań uważam, że Doda spisała się dosyć dobrze, aczkolwiek na koncercie i tak nie było jej słychać, bo wszyscy ją zagłuszyli. :rolleyes:

Offline bbfan

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +73
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 28, 2015, 05:16:40 pm »
0
Czytając wiele postów nie tylko na naszym forum mam wrażenie, że ruch z Dodą ze strony menadżerów był jednak dobry marketingowo. Slash był już u nas 3ci raz w bliskim okresie - więc ten koncert (tym bardziej bez nowego materiału) mógłby być dość szybko zapomniany a tak, przez cały czas wzbudza emocje.  ;)

Aha,czyli nieważne jak mówią,byle mówili ? Dla mnie to wstyd,że jeden z najlepszych gitarzystów na świecie gra z kimś takim jak Doda.

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 29, 2015, 10:42:17 am »
0
Aha,czyli nieważne jak mówią,byle mówili ? Dla mnie to wstyd,że jeden z najlepszych gitarzystów na świecie gra z kimś takim jak Doda.
Niestety takie czasy - marketing jest na pierwszym miejscu. Sam chętnie bym zobaczył kogoś bardziej odpowiedniego koło Slasha. ;)

Offline lewyism

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 30, 2015, 04:48:22 pm »
0
Przygoda z Dodą przypomina mi trochę sytuację, kiedy Slash występował z Fergie. Nie wiem po co robić tyle szumu? Nie trawię Dody chociaż występ nie był jakiś tragiczny. Doda nie ma złego głosu, na początku w Virgin trochę grali w stronę rockową i myślałem, że coś z tego będzie ale wszyscy wiedzą jak się dalej potoczyło ;) Trochę broni Dodę fakt, że od dawna powołuję się, że jest zagorzałą fanką GN'R, jeździła na jakieś koncerty itp. Na pewno było więc to dla niej, spełnienie marzeń, wystąpić razem na scenie ze swoim idolem i tak wielką gwiazdą.
Myślę, że nie jest problemem jej występ, ani wykonanie, ani głos. Problemem jest wszystko to co sobą reprezentuje, to co wszyscy nienawidzimy. Głupiutkiej, pustej i rozpieszczonej celebrytki o wybujałym ego, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy, której uderzyła sodówa do głowy, która sobą nic nie reprezentuje. To myślę, że większości tak przeszkadza, że wstyd i hańba, że pcha się na scenę, że cycki pokazuje na koncertach itp ;) Takiej osoby się nie szanuje i nienawidzi. Dlatego taka złość się wylewa ze wszystkich po tym występie :)

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 08, 2015, 08:40:53 am »
0
To był ostatni koncert na trasie?
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434