Autor Wątek: Slash w Polsce - Łódź (Atlas Arena), 20.11.2015  (Przeczytany 10714 razy)

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2015, 12:56:18 am wysłana przez cravenciak »

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
Odp: Slash w Polsce - Łódź (Atlas Arena), 20.11.2015
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2015, 04:43:01 pm »
0
Menadżerka Dody zna się z menadżerką Slasha. Tyle. Ale wokalnie spodobała się Doda chłopakom, po soundchecku bili jej brawo.

Już jej tak nie broń. Występ z Dodą nie umniejsza artystycznie Slashowi, ale Kudłaty po raz kolejny wali bombę z gościnnym występem z jakimś "artystą".

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2015, 04:45:51 pm »
0
Nie bronię, mówię jak jest. Byłem i widziałem.

Offline mikus666

• Moderator
  • Knockin On Heavens Door
  • Respect: +441
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2015, 07:55:14 pm »
0
Wizerunek artystyczny to jedno, umiejętności wokalne to drugie. Warto sprawdzić CV Dody, gdzie uczyła się śpiewu i gdzie potem doskonaliła zdobyte umiejętności. Muzykę gra raczej infantylną, ale uczciwie trzeba przyznać, że kawał głosu jest.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 21, 2015, 08:13:57 pm »
+1
Zresztą jak napisał Cravenciak w innym temacie - Slash nie znał opinii jaką w Polsce ma Doda. Pewnie mu ją wpierd###li przez menadżerkę a on myślał że to będzie ukłon w stronę polskich fanów, że rodzima artystka z nim wystąpi.

Offline pati1997

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +11
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 21, 2015, 08:46:23 pm »
0
Rzeczywiście trzeba przyznać, że obecność Dody na scenie wzbudziła niemałe emocje. Nie mniej jednak koncert był fantastyczny!  :radocha: :wub:

Offline cravenciak

• Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2015, 12:53:02 am »
+1
Widziało się już nie jedno nagranie tak zaaranżowanego World On Fire... ale na żywo to po prostu miazga. Ten utwór się dłuuugo nie zestarzeje, dla mnie po prostu klasyka gatunku.

https://youtu.be/XNeNqI1u-ds?t=4m42s

Offline pati1997

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +11
Odp: Reunionowe plotki w mediach
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2015, 11:49:56 am »
0
Byłby ktoś w stanie w miarę możliwości przetłumaczyć wypowiedzi chłopaków z piątkowego koncertu? Moja znajomość angielskiego ogranicza się do minimum i nie zrozumiałam większości wypowiedzi.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2015, 12:43:00 pm »
0
To ja trochę się rozpiszę, bo to mój pierwszy „slashowy” koncert.
Po 1 – przepraszam osoby, które próbowały się ze mną skontaktować za brak reakcji, ale w skrócie mówiąc – na dworcu w Poznaniu przekonałam się, że większy kontakt telefonu z wodą nawet przez sekundę nie jest wskazany :P
Po 2 – wielkie dziękuję dla ekipy z Gniezna za pomoc w skontaktowaniu się z rodzicielstwem, towarzystwo i podwózkę z dworca w Poznaniu!
Po 3 – miałam bilet na płytę, ale ten dzień był od początku jakiś dziwny, więc skończyło się na tym, że wylądowałam na trybunach.  W związku z tym - raz, że nie dostałam kapelusza (nad czym ubolewam), a dwa – nie mam konfetti (czego nie mogę przeżyć :( :( :( ). Dlatego (tak, serio piszę) gdyby ktoś się chciał podzielić Slashowym konfetti to dajcie znać, zwrócę Wam za wysyłkę, serio xD nawet 2 „listki” mnie ucieszą (w sensie te białe, z napisem ;p)
Koncert:
Support jak najbardziej na plus. Bardzo fajny zespół.
Rzecz, która rzuciła się w oczy najmocniej, zwłaszcza patrząc z trybun – niska frekwencja. Gdy zobaczyłam ceny biletów, to wiedziałam, że będzie średnio, ale nie myślałam, że aż tak źle. Przykro się trochę na to patrzyło. Przez to i akcja ze światełkami wyszła średnio. Na filmikach wygląda to trochę efektowniej, bo każda kamera/telefon wyłapuje „rozbłysk” zwłaszcza przy ruszaniu, więc powstaje wrażenie, że światełek było więcej (a dobrze, niech świat myśli, że tak było). Co do drugiej akcji, tej z podrzuceniem cylindrów – ktoś w którymś temacie narzekał na niezwykle rzetelną relację z onetu – o ile zgodzę się, że „relacja” napisana jest żałośnie, na poziomie 6-klasisty lub przez osobę, której w Łodzi nie było, o tyle w tym, że część osób nie chciała się rozstać ze swoim cylindrem  jest trochę prawdy – w górę poszły przede wszystkim cylindry na GC. Płyta, zwłaszcza z tyłu odpuściła. Wiele osób, również na GC, w ogóle nie miała ochoty niczym podrzucać, ale osoby obok/za nimi po prostu brały ich cylindry i wyrzucały w górę za nie ;p Nie mniej jednak, koniec końców, głównie dzięki GC, wyszło całkiem ładnie i aż miło widzieć uśmiech zespołu ;)
Jeśli chodzi o setlistę – nie jest tajemnicą, że WOF jest dla mnie totalnym niewypałem, więc jeśli chodzi o mnie, to najlepiej by było, gdyby utworów z tej płyty było jak najmniej (tak, wiem jak nazywa się trasa) ;) Ale ogólnie nie miałam jakichś oczekiwań – poza „Anstasia”, więc spoko. Co do Mylesa – tu również nie jest tajemnicą, że jako wokalisty go nie trawię. Sprawia wrażenie miłego człowieka, na scenie ma fajny kontakt z publiką, ale ma jakąś manierę w głosie, która mnie po prostu strasznie wkurza. Nie mogę się do niego przekonać ani na albumach ani na żywo (ani w Alter Bridge, ani ze Slashem). Momentami miałam deja vu z koncertu Alter Bridge – utwór brzmi zaje*biście i nagle Myles zaczyna śpiewać i piosenka spada do poziomu „no ok, może być”. Duży plus dla Konspiratorów – naprawdę odwalają kawał świetnej roboty. Jak na ironię, poszłam „na Slasha”, a więc w sumie „na gitarzystę”, a największe wrażenie zrobił na mnie Todd (ale za śpiewanie WTTJ niech już się nie bierze ;p). Bas brzmiał naprawdę świetnie  :wub: :wub:
Co do Dody – śmieszy mnie to wielkie oburzenie  :lol:  Ludzie, błagam Was, można o Dodzie powiedzieć wiele, ale faktu, że ma dobry i mocny głos nie można przemilczeć. Ok, w pewnym momencie się trochę „zamotała” i za wcześnie weszła (chyba, że tak to miało brzmieć ;p) ale wybrnęła z tego całkiem dobrze i utwór też był dobrze zaśpiewany. Plus dla niej za zmianę tekstu, tak, żeby miał sens śpiewany przez kobietę hetero ;) Jak widzę komentarze w internecie „popsuła mi koncert” „poszedłem na Slasha, a nie na koncert Dody” „wielki niewypał, chamstwo ze strony organizatorów” „gdybym chciała posłuchać Dody, to poszłabym na jej koncert” „popsuliście ten wielki dzień” – ludzie, zdajecie sobie sprawę z tego, że to był JEDEN utwór? JEDEN. Sugerujecie, że Doda ma tak wielką siłę przebicia, że JEDNYM utworem potrafiła przyćmić cały zespół, ze Slashem na czele? Zachowujecie się tak, jakby śpiewała wszystkie utwory i jeszcze zabrała Slashowi gitarę i sama na niej grała. Można kogoś nie lubić, ale żeby robić z tego wielką aferę, bo JEDEN z 20 utworów był zaśpiewany przez nią?
Ogólnie – fajnie było w końcu zobaczyć chłopaków w akcji. Koncert nie jest raczej w mojej top 10, ale jeśli jeszcze tu kiedyś wrócą, to rozważę powtórkę ;p

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2015, 01:00:41 pm »
0
Ludzie na płycie nie rzucali cylindrami, bo rozdawano je jedynie na GC ;)

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 22, 2015, 01:05:53 pm »
0
No chyba nie do końca, bo ludzie na płycie też w cylindrach latali :P Zresztą dziewczynka z którą się zamieniałam biletem też wróciła razem z siostrą i koleżanką z cylindrami. Chyba, że rozdawali wyrywkowo ;p

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Better
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 22, 2015, 01:08:14 pm »
0
Jest to możliwe, bo dziewczyny, które rozdawały cylindry podawały je też ludziom z trybun, ale stały na GC i głównie GC je miało.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 22, 2015, 02:10:07 pm »
0
wydaje mi się, że hostessy wędrowały, bo najpierw widziałam je bardziej przy schodach, tam gdzie ludzie schodzili/zbiegali, a potem tak na linii koniec płyty-początek gc.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 22, 2015, 02:37:49 pm »
+1
Wyobraźcie sobie moje rozczarowanie, jak Slash zapowiedział specjalnego gościa i usłyszałem "Doro", a tu wychodzi... Doda :P
Koncert cuuudowny, pomimo że to już mój 3 koncert Slasha pod rząd to dalej jestem pod tak samym mocnym wrażeniem. Chłopaki dali z siebie 100%, koncert 10/10 :) Jedyne co, to szkoda że nie zagrali żadnego kawałka Snakepitów no i liczyłem na "Battleground", no ale to może następnym razem ;) A no i jeszcze trzeba pochwalić support, był ogień. Potem udało mi się nawet cyknąć z nimi selfie :D
+podziękowania dla osób z którymi bardzo miło mi się spędziło czas po koncercie :kwiatek:
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

"Nowa" strona Slash'a

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3755
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2008, 11:47:19 pm
wysłana przez chevantonGNR