Autor Wątek: Slash o współpracy z Ozzym i Fergie  (Przeczytany 4608 razy)

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2220
    • As Koncertowy
Slash o współpracy z Ozzym i Fergie
« dnia: Grudnia 23, 2010, 02:05:53 pm »
0
Sporo się działo w minionym roku w karierze Slasha. Przede wszystkim ukazała się solowa płyta artysty zatytułowana po prostu „Slash”, poza tym gitarzysta wyruszył w wielomiesięczną trasę promującą wydany krążek. W 2011 roku Slash nie zamierza zwalniać tempa. Na początku roku wyrusza w trasę z Ozzym Osbournem, a w późniejszym terminie odsłoni swoją gwiazdę w hollywoodzkiej Alei Gwiazd. W wywiadzie dla magazynu Q opowiada o współpracy z Ozzym, kulisach teledysku do „Beautiful Dangerous” z Fergie oraz zdradza kilka innych ciekawostek.

Q: Ty i Ozzy jesteście przyjaciółmi już od dłuższego czasu, on zaśpiewał u Ciebie na solowej płycie kawałek „Crucify The Dead”, który napisałeś wspólnie z Kevinem Churko. Będziecie także koncertować na początku 2011 roku, czy możesz opowiedzieć o swoich oczekiwaniach co do tych koncertów ?

Slash: Zrobiliśmy do tej pory wspólnie sporo występów, ale pojechać w oddzielną trasę z Ozzym to jest coś.    To będzie interesujące występować w halach dzień po dniu. Wszystko jest już dopięte na ostatni guzik i nie mam jakichś szczególnych oczekiwań odnośnie tej trasy. Po prostu wiem, że to będzie coś wielkiego. Nasz zespół koncertował przez 8 miesięcy w tym roku aż do października więc jesteśmy gotowi. Na trasę z Ozzym zmienimy aranżacje w kilku utworach i dodamy parę takich, których jeszcze nie graliśmy.

Q: Powiedz o selekcji piosenek na nadchodzące koncerty ... czy istnieje jakiś balans, który chcecie osiągnąć ?

Slash: Wykonujemy dużo piosenek z mojego solowego krążka ponieważ płyta została pozytywnie przyjęta w środowisku muzycznym, następnie gramy sporo piosenek Gunsów, kilka Velvet Revolver a nawet parę numerów Snakepit. Będziemy mieć ok. 50-60 minut jako support Ozzy’ego. Będziemy musieli wszystko ścisnąć w czasie i wybrać te najważniejsze kawałki.

Q: Przy obecnym singlu „Beautiful Dangerous” pracowałeś z Fergie z Black Eyed Peas. Jak myślisz, co ona dodała do tej piosenki jako wokalistka ?

Slash: Styl i postawa Fergie jest surowy i zarazem seksowny i to było to czego poszukiwałem w tym utworze. Pomyślałem o niej od razu ze względu na to, że współpracowaliśmy już wcześniej oraz dlatego, że Fergie ma w sobie dużo elementów rockandrollowych połączonych z niezwykłym urokiem, którego nie ma nikt z osób które znam.

Q: Teledysk z Fergie jest bardzo prowokujący i zawiera kilka ekscytujących scen z romansu. Czy możesz opisać chemię jak się wytworzyła między Wami podczas kręcenia tego video ?

Slash: Fergie i Ja jesteśmy przyjaciółmi już od długiego czasu i mamy podobne osobowości. Kiedy powstał pomysł aby nakręcić teledysk, zadzwoniłem do niej i powiedziałem, że potrzebujemy pomysłu na klip a ona szybciutko powiedziała, że chce zagrać nadgorliwą fankę. Wiem, że wiedziała o czym mówi, wiem, że znała historie związane z GN’R i wiem, że ma spojrzenie na tą całą rockową przygodę, w której często spotykamy się z obsesyjnym zachowaniem fanów. Opracowaliśmy wspólnie pomysł a Fergie szybko go zrealizowała. Podeszła do tego w taki sposób, że stwierdziła „Bam, oto Ja, mam zamiar być taka” a Ja oczywiście zagrałem samego siebie. Wyglądało to ekscytująco, ale taka była nasza wizja tej sytuacji. Wszystko poszło gładko – Fergie to profesjonalistka i tak samo chciałbym myśleć o sobie. Przeszliśmy przez zdjęcia w dwóch miejscach w jeden dzień.

Q: Co najbardziej Cię zaskoczyło w dotychczasowej karierze ?

Slash: Biorąc pod uwagę wszystko co się dzieje, nie ma dnia, żebym nie był czymś zaskakiwany. Uwielbiam grać muzykę i robię to od 19 roku życia. Budzę się każdego dnia i ciągle jestem podekscytowany robieniem rzeczy, które robię codziennie od 30 lat. Po prostu to kocham.

Offline Ramone

• Right Next Door To Hell
  • "Where do we go? Where do we go now?"
  • Respect: +1
Odp: Slash o współpracy z Ozzym i Fergie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 23, 2010, 06:10:49 pm »
0
Czy możliwe jest by Slash grał przed Ozzim w Sopocie??????

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 23, 2010, 07:08:12 pm »
0
Też się nad tym zastanawiam :P Ale i tak to Ozzy jest dla mnie najważniejszy tego wieczoru ;)

guest2849

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 24, 2010, 06:32:22 am »
0
Niestety nie ma potwierdzenia z żadnego zródła,że w Sopocie wystąpi Slash.Wiadomo natomiast o Ozzym i jest to oficjalnie potwierdzone,a jak rzeczywiście będzie to czas pokaże. :)

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 24, 2010, 11:42:27 am »
0
A ja pyrdole... Dawac Slash'a do 3miasta:D

Offline katypanther

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2010, 10:01:25 pm »
0
Czy możliwe jest by Slash grał przed Ozzim w Sopocie??????

To była moja pierwsza myśli jak przeczytałam ten wywiad,  już cieszę się jak głupia, chociaż jeszcze nic nie wiadomo, ale jest cień nadziei
 :vampire:

Offline Kangel

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 26, 2010, 10:18:00 pm »
0
Z tego co było mówione, to tylko trasa po Stanach jest z Ozzym? Ale jeśli nie... To ten koncert Slasha wyjdzie drożej niz w Pradze ;D Niemniej jednak i tak muszę pojechać :)
Yazz God - polecam :) | "Dziewczyno, dziewczyno, zamień cnotę na wino!" :D

Offline Włodi

• aka BigWlo, TheWlo
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Better
  • Respect: +1050
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 26, 2010, 10:26:13 pm »
0
Tak, z tego co wiadomo, Slash ma koncertować z Ozzy'm tylko podczas trasy Osbourne'a po Ameryce Płn. Jakiś czas temu był tutaj news na ten temat, choć wtedy jeszcze nie wszystko było wiadome:
http://gunsnroses.com.pl/forum/news-20/slash-przed-ozzym-na-trasie-po-usa/

Offline whatashame

• Paradise City
  • Respect: +267
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 04, 2011, 07:18:51 pm »
0
wrzuci ktos zrodlo po angielsku please? zieki
GNR fan since 1993
#REUNION - AMERICAN HYPOCRISY TOUR 16

KAŻDY news czytam, prawie żadnego newsa nie komentuje, KAŻDY news doceniam, za KAŻDY news dziękuje,

"Nowa" strona Slash'a

Zaczęty przez Slither

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 3752
Ostatnia wiadomość Czerwca 18, 2008, 11:47:19 pm
wysłana przez chevantonGNR