Slash w rozmowie dla AniMusic zdementował plotki o reunionie zespołu w starym składzie.
„To zabawne kiedy fani pytają mnie o reunion, oryginalnego składu Gunsów, a robią to prawie codziennie, trochę ciężko jest traktować mi to poważnie. To pytanie jest dla mnie idiotyczne, jeśli znają prawdziwą historię, znają też odpowiedź. Ale moja reakcja jest zawsze taka sama 'Spójrzcie na to co wszyscy teraz robią. Duff i Matt są częścią naprawdę znanego zespołu. Izzy jest zadowolony ze swojej pracy, Steven też. Axl koncertuje z Nowymi Gusami. Nikt nie dzwoni, aby się zobacz pogadać o wspólnym powrocie.’
Jak powstali Nowi Gunsi? Zaczęło się gdy Axl i manager zespołu podpisali umowa, która dawała Axl’owi prawa do nazwy, nawet jeśli grupa się rozwali. I to właśnie zrobił Axl, rozwalił grupę... “
Dodał także, że Axl chciał takiej kontroli nad zepołem, że reszta członków czuła się przyduszana.
Wspomniał też o wydarzeniach z 31 sierpnia 1995 roku, kiedy to Axl zostawił jemu i Duff'owi list z informacją, że odchodzi z zespołu i zabiera ze sobą nazwę na mocy wcześniej podpisanego kontraktu.