W środę 19 października Slash pojawił się w audycji „Trunk Nation With Eddie Trunk” na SiriusXM.
Zapytany o twórcze plany Guns N’ Roses na najbliższe miesiące, powiedział:
„W pewnym momencie chciałbym przysiąść fałdów i nagrać zupełnie nową płytę studyjną. Prawdopodobnie nastąpi to prędzej niż później. Poza tym dysponujemy materiałem, który jeszcze się nie ukazał. Zamierzamy wydawać go sukcesywnie w ciągu najbliższych… czy ja wiem?… kilku miesięcy. Czy coś koło tego”.
„Mamy przed sobą jeszcze jedną trasę koncertową, w którą wyruszymy latem”, dodał gitarzysta. „a potem powinniśmy zabrać się do roboty i zacząć pracę nad nową płytą”.
Slash stwierdził, że w czasie pandemii zespół pracował nad kilkoma istniejącymi już kawałkami.
„Jest kilka piosenek, nad którymi pracowaliśmy w czasie lockdownu”, wyjawił. „Jak dotąd się nie ukazały, ale to się zmieni. Dodam, że to naprawdę dobre utwory. Strasznie się cieszę, że się ukażą. Zamierzamy wypuścić jedną czy dwie piosenki, a potem kolejne dwie. Myślę, że wszystkie się ukażą. Nie jestem pewien, ile dokładnie ich jest”.
Kiedy Trunk zagadnął go o „Hard Skool”, Slash odparł:
„Piosenki, [o których mówię], nie mają równie długiej historii jak «Hard Skool», który jest starym numerem. Mamy jednak w zanadrzu parę epickich kawałków. Już się na nie cieszę”.
Tymczasem w lutym tego roku ukazała się EP „Hard Skool”, na której znalazły się cztery piosenki – tytułowy kawałek, „Absurd”, „Don’t Cry” i „You’re Crazy”.
Źródło podał
@daub Źródło