Duff McKagan opublikował oficjalny klip do piosenki „Fallen” z trzeciego albumu solowego, „Lighthouse”. Złożył tym samym hołd swojej żonie, Susan.
Reżyserem teledysku jest Dan Sturgess.
„To prawda, byłem i nadal jestem zakochany”, deklaruje Duff. „Wyrażenie tego poprzez teksty i muzykę czasem jest bardzo trudne… niemniej, poprzez ten utwór chciałbym pokazać, jak żyje mi się z Susan”.
„Dan Strugess”, dodał McKagan, „przez kilka miesięcy był w trasie, nagrywał Guns N’ Roses, kiedy koncertowaliśmy w Wielkiej Brytanii, w innych krajach Europy, w Ameryce Północnej. W tamtym czasie miał okazję przyjrzeć się mnie i Susan… a przynajmniej widział nas przez obiektyw, bo jest wyśmienitym fotografem.
Na przestrzeni lat przekonałem się, że czasem trudno wrzucić na luz, gdy kamera jest włączona, jednak Dan stał się niemal niewidzialny… a jeżeli już nie on, to na pewno jego kamera”.
„Klip do
Fallen pokazuje, jak ja i Susan Holmes McKagan zachowujemy się na co dzień. Bawimy się, kochamy i ciężko pracujemy. Mam nadzieję, że fanom teledysk spodoba się tak samo jak nam”, podsumował basista.
Źródło