Autor Wątek: Slash: "Wszystko zależy od Axla"  (Przeczytany 19251 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
Odp: Slash: "Wszystko zależy od Axla"
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 25, 2011, 12:05:34 pm »
0
A Slash czemu kłamie twierdząc że wszyscy odeszli z tego samego powodu co on?To znaczy odszedł z tego samego powodu co Steven Adler(na którego się wypiął),Izzy Stradlin:D powiedział oryginalny skład,no tak polityka,to O NIEGO CHODZI :D.

Spróbuję jeszcze raz.
1) Steven nie odszedł,tylko został wyrzucony,więc jego w tym momencie nie bierzemy pod uwagę.
2) Huge,BH,Finck i inni - z większością z nich nie miał nic wspólnego,więc trudno,żeby się wypowiadał,czemu odeszli,choć na dobrą sprawę sam byłbym ciekaw,bo jedynie w przypadku Huge'a znamy potencjalny powód,ale to mnie nie dziwi.
3) Czemu zarzucasz kłamstwo Slashowi? Wiesz jak było? Artur,nie ******,nie było Cię tam.
A Ty byłeś?

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3472
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 25, 2011, 12:15:32 pm »
0
Nie byłem. Tak,czy inaczej Slash dający jasno do zrozumienia,że powodem rozpadu Gn'R był Axl wie,co mówi,bo ma dobre kontakty z byłymi członkami Gn'R i wie dlaczego odeszli,bo zapewne rozmawiali o tym. Na pewno wie więcej na temat przyczyn odejścia swojego i innych,niż ktokolwiek z nas. I zarzucanie mu kłamstwa  w tej kwestii jest zaklinaniem rzeczywistości,czymś mającym pokazać,że to Axl byl dobry,a oni wszyscy źli. Cóż,można i tak.

Oczywiście Axl nie był jedynym powodem,przynajmniej w przypadku Izzy'ego, może w innych też,ale wystarczy wczytać się w wywiady z okresu,kiedy odchodzili i w każdym z przypadków,czy to będzie Slash,czy Izzy,czy Duff albo Matt w tle pojawi się niezgoda na pewne zdarzenia mające bezpośredni związek z Axlem. Polecam wczytanie się w starsze wywiady. Wiem,że to forum Gn'R,więc poniekąd forum Axla,ale nie róbmy z niego świętego. Nie jest też zresztą praprzyczyną wszelkiego zła.
O nowych członkach Gunsów,którzy też opuścili zespół Slash się nie wypowiadał,bo niby skąd ma wiedzieć,czemu odeszli. My zresztą też nie wiemy.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 12:18:59 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 25, 2011, 12:33:03 pm »
0
Nie chodzi mi tu o Axla,tylko o to że przez te wszystkie lata Slash ani razu nie posypał głowy popiołem tylko wybiela swój wizerunek kosztem Axla,pan nieskazitelny,wszyscy mu krzywdę zrobili łacznie z tym że odszedł obrażony z Guns N' Roses.....tak samo ponosi odpowiedzialność jak wszyscy z oryginalnego składu za rozpad,usłyszałeś chociaż raz z jego ust w tych setkach wywiadów że również nie zawsze był w porządku np.względem Axla jak cpał i chlał nałogowo?To nie hamowało tamtego składu ,zespołu?
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 12:43:16 pm wysłana przez Artur78 »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 25, 2011, 12:41:51 pm »
0
Zabrzmiało to trochę tak,jakbyś sugerował,że to przez Slasha wszyscy odeszli ;)
Slash ma świadomość swoich błędów,o czym zresztą wiedziałbyś,gdybyś poczytał więcej rzeczy niż sztampowe wywiady na temat reunionu.Ale wydaje mi się,że w pewnym momencie uwierzyłeś,że przyczyną wszelkiego zła w Gunsach był Slash i teraz nie odpuścisz żadnej okazji,żeby go zgnoić,a jeśli okazji nie ma to sobie ją stworzysz, jak np. w temacie o Feel. Po prostu - Slash jest zły i tyle. Dlatego patrzysz na niego niemal wyłącznie przez pryzmat nagrań z "gwiazdkami pop". Szkoda,bo może gdybyś więcej poczytał w oryginale,zobaczył,posłuchał,to może nie patrzył byś już tak jednowymiarowo. No,ale to Twój wybór.
Myślę,że jeśli chodzi o rozpad Gunsów, powód do posypania głowy popiołem ma nie tylko Slash... i obarczanie kogokolwiek całością winy nie ma najmniejszego sensu.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 12:46:31 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 25, 2011, 12:53:55 pm »
0
Zgnoić?Mocnych słów używasz.No widzisz,napisałem przed chwilką że wszyscy są odpowiedzialni za rozpad........

guest2849

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 25, 2011, 12:54:08 pm »
0
Nie zacierajmy w tym wątku jednak prawdy.Jeżeli chodzi o Steven  Adlera to głównie wyrzucenie z grupy zawdzięcza Slashowi.Oglądałem film akurat o odwyku gdzie uczestniczył w nim Adler.Do czego zmierzam?Widziałem w jego domu ogromny obraz Slasha gdzie każda fanka chciała by wisiał u niej w pokoju na ścianie :)Steven Adler wskazując palcem na obraz Slasha przy kamerach krzyczał ''To wszystko przez niego'' bez żadnego skrępowania.Czy sobie sam to wymyślił?Raczej nie. :)

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 25, 2011, 12:57:51 pm »
0
Przecież to ćpun, co on tam może wiedzieć... To była wina Axla i basta!

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 25, 2011, 01:06:37 pm »
0
No tak :D.Zqyx przecież napisał że Slash dał jasno do zrozumienia że powodem rozpadu GN'R był Axl,że wie co mówi,bo ma dobre kontakty z byłymi członkami.....A Axl ich przecież nie ma :D.
Greg widziałem ten film.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 01:12:17 pm wysłana przez Artur78 »

guest2849

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 25, 2011, 01:07:35 pm »
0
Oczywiście  cała wina leży po stronie  Axla, bo trzeba koniecznie znaleść winnego. Klepki na oczach też niektórzy mają i nie mogą najwyrazniej się z tym pogodzić. :)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 25, 2011, 01:10:09 pm »
0
Jeju, rozpad wszelkich spraw zależy zawsze od dwóch stron i tyle, nikt w pewnym momencie nie odpuścił troszkę ze swojego stanowiska pewnie i tyle, oboje pewnie byli wobec siebie swego czasu nie fair i o to się rozchodzi :]

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 25, 2011, 01:20:26 pm »
0
Nie zacierajmy w tym wątku jednak prawdy.Jeżeli chodzi o Steven  Adlera to głównie wyrzucenie z grupy zawdzięcza Slashowi.Oglądałem film akurat o odwyku gdzie uczestniczył w nim Adler.Do czego zmierzam?Widziałem w jego domu ogromny obraz Slasha gdzie każda fanka chciała by wisiał u niej w pokoju na ścianie :)Steven Adler wskazując palcem na obraz Slasha przy kamerach krzyczał ''To wszystko przez niego'' bez żadnego skrępowania.Czy sobie sam to wymyślił?Raczej nie. :)

Nie wymyślił,mało tego. W tym momencie mógł być,a może nadal jest o tym przekonany. Dlaczego? Ano dlatego,że Steven traktował Slasha jak brata i w momencie,kiedy zapadła decyzja o tym,że perkusista wylatuje z Gn'R nie da się ukryć,że Adler czuł się zdradzony przez zespół,ale przede wszystkim przez samego Slasha. Nie bez podstaw zresztą,bo myślę,że każdy w tym momencie oczekiwałby na jego miejscu wsparcia. To,czy byłoby ono uzasadnione,tak,jak to,czy uzasadnione było samo wyrzucenie Stevena to już temat na dłuższą dyskusję i myślę,że tu ile ludzi,tyle opinii.

Zgnoić?Mocnych słów używasz.No widzisz,napisałem przed chwilką że wszyscy są odpowiedzialni za rozpad........

Mówię ogólnie o podejściu do Slasha i widzeniu go w określony sposób na podstawie paru klipów,czy zdań wyjętych z kontekstu.
Domyślam się,że może tak być,gdy nie znamy za wiele materiałów różnego typu i nie chcemy poznać. Do czego oczywiście masz prawo,jak każdy.:)

Jeśli chodzi o rozpad Gunsów to przyczyn było wiele,według Slasha i innych byłych członków Gn'R jedną z przyczyn jest także Axl. Pewnie nie główną i najważniejszą,ale tak jest. Przy czym to są oczywiście opinie,z którymi można polemizować,jak w przypadku każdej opinii.  Oczywiście można też całą winę zwalić na Slasha,nie przyjmując do wiadomości pewnych wybryków ze strony wokalisty. Możemy nawet wykazać,że przyczyną rozpadu Gn'R były ruch muszek owocówek,tylko po co. Liczy się rezultat.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 01:38:03 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 25, 2011, 01:26:25 pm »
0
Szkoda tylko że Slash wykorzystuje fakt odejścia pozostałych członków starego zespołu po to by zrobić z Axla dyktatora,kozła ofiarnego,usprawiedliwić swoją osobę,wybielić.

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 25, 2011, 01:32:32 pm »
0
Ja go w określony sposób widziałem w latach 1987-2000 i widzę obecnie czyli od roku 2000 do teraz :D.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 25, 2011, 01:42:57 pm »
0
Szkoda tylko że Slash wykorzystuje fakt odejścia pozostałych członków starego zespołu po to by zrobić z Axla dyktatora,kozła ofiarnego,usprawiedliwić swoją osobę,wybielić.

W określony sposób wypowiada/wypowiadał się o Axlu nie tylko Slash. Można to oczywiście zlekceważyć. Ale można też przyjąć do wiadomości,że przyczyn rozpadu Gn'R mogło być wiele i jedną z nich,niekoniecznie nawet kluczową,było zachowanie Axla,tak samo zresztą jak zachowanie Slasha,czy konflikt osobowościowy między nimi. Im więcej czytam na ten temat,zwłaszcza w wywiadach i innych materiałach źródłowych,tym bardziej przekonuję się,że to złożony problem. Staram się patrzeć na Gn'R możliwe szeroko,sporo czytać o tym,co było,co jest. Pewne rzeczy podobają mi się bardzo,inne mniej,jeszcze inne wcale,staram się weryfikować różne informacje,nie traktować niczyich słów jako wyroczni. Wychodzi różnie,bo wiadomo,że każdy ma jakieś sympatie. W każdym razie nie widzę powodu,żeby nie wierzyć Slashowi,gdy mówi,że i on i inni odeszli z powodu Axla,bo znajduje to potwierdzenie w materiałach źródłowych,do których zawsze warto sięgnąć do czego zresztą zachęcam.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 02:05:57 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 25, 2011, 02:37:53 pm »
0
Jeżeli chodzi o Stevena to czytałem gdzieś , że Axl był ostatnią osobą która chciała wyrzucić Adlera.
Twierdził , że Popcorn to ważny element występów na żywo dlatego był za tym żeby został.

Fortus staje w obronie Slasha [fortus] [slash]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 1206
Ostatnia wiadomość Sierpnia 07, 2023, 05:26:16 pm
wysłana przez Douger