Slash koncertując w Azji udzielił wywiadu dla gazety Bangkok Post. Poniżej znajdziecie kilka jego wypowiedzi dotyczące różnych spraw.
Cylinder“To po prostu samo się stało. Wziąłem go ze sklepu pewnego razu. Zawsze lubiłem kapelusze, ale kiedy zobaczyłem ten pomyślałem, że jest fajny i zacząłem go stale nosić. Nie planowałem tego. Po prostu czułem się w nim komfortowo. Miałem wtedy 19 czy 20 lat.”
Pierwsza gitaraPierwszą gitarę Slash dostał od babci. “To była jednostrunowa gitara akustyczna. Wydaje mi się, ze wciąż gdzieś ją mam. Jak na niej grałem? Wiesz jak uwielbiam riffy”.
Sweet Child O’ Mine“Sweet Child O’ Mine” nie wydawało się wielką sprawą w tamtym czasie. Myślałem o tym, że udało się wymyślić interesujący riff. Nie miałem pojęcią, że riff stanie się tak kultowy. Czasami po prostu masz jakiś riff i myślisz o nim, że jest fajny nic więcej”.
ReunionMinęło 15,16 lat. Nikt z oryginalnego lineup’u Guns N’ Roses nigdy nie powiedział “spróbujmy z powrotem zebrać zespół razem”. Wszystko zależy od Axla. Przyczyną, dla której wszyscy odeszli było to, że w gruncie rzeczy, w swoim umyśle Axl chciał tego. Tak więc przyczyną dlaczego nie ma Guns N’ Roses w oryginalnym składzie jest decyzja Axla. Nie jestem w stanie nic z tym zrobić. Odszedłem z tego samego powodu, z którego odeszli wszyscy. Tak więc to głównie jego problem”.
Gitarzysta“Nie czuję presji jako gitarzysta. Nie jestem tak dobry w studiu jak na żywo, dlatego w studiu staram się zatracić i poczuć komfortowo. To największe wyzwanie dla mnie. Lecz nie myślę o swoim statusie jako gitarzysty. Myślę tylko o tym co będę w stanie osiągnać.”
“Nie gram na gitarze dobrze technicznie. Podziwiam gitarzystów o wysokich umiejętnościach technicznych, ponieważ wiedzą o grze na gitarze o wiele więcej niż Ja. Tym, co mnie najbardziej kręci jest dążenie do grania emocjonalnego i zarazem melodyjnego. Do tego właśnie dążę.”
Myles Kennedy“Myles śpiewa wszystko. To jest jak błogosławieństwo. Kiedy nagrałem płytę, było na niej tak wielu wokalistów. Więc kiedy pierwszy raz pomyślałem o wyruszeniu w trasę nie było mowy o zagraniu wszystkich piosenek z solowej płyty, nie mówiąc już o utworach Guns N’ Roses. Myles zaśpiewał na płycie jako jeden z ostatnich i zachwycił mnie swoją wszechstronnością i możliwościami. Więc zapytałem go czy nie chciałby zagrać na mojej trasie. Jest po prostu cudowny”.
Źródło