Wywiad ze Slashem, przeprowadzony przez jego francuskiego fana i umieszczony na facebooku.
Niko: Planujesz jeszcze jakieś Les Paule syngaturowane Twoim pseudonimem?Slash: Nie teraz, ale prawdopodobnie w przyszłości.
N: Dlaczego nie używasz już TalkBoxu?S: Używam. Po prostu nie znalazł się na poprzedniej płycie.
N: Wielu francuskich fanów chciałoby zobaczyć Cię nie tylko w Paryżu, ale także w południowej Francji. Myślisz,że to możliwe?S: To tak naprawdę zależy od mojego promotora. Ja sugeruje miejsca cały czas, ale zależy to od tego czy jest tam wystarczająco fanów, by zabukować występ.
N: Będziesz miał sporo ludzi w LyonieS: Wiesz, graliśmy z AC/DC W Nicei.
N: Co za niesamowite miejsce! "Lazurowe Wybrzeże"!S: Tak. Zobaczymy czy damy rade zagrać tam ponownie.
N: Myślałeś nad tym, żeby nagrać ponownie album w stylu "Slash & Friends" lub jakiś bluesowy album?S: Chciałbym zrobić kolejny album z gośćmi któregoś dnia, ale co do bluesowej płyty, nie jestem zbytnio przekonany.
N: Dlaczego skończyłeś swoją współpracę z Adamem Day'em po przygodzie z Velvet Revolver?S: Velvet Revoler nie przysparzało mi tyle okazji do zarobku, żebym kontynuował pracowanie z nim. Ale chciałbym zatrudnić go znowu w przyszłości.
N: Czy mamy szanse zobaczyć stare materiały z czasów AFD lub UYI? (Archiwalne nagrania, oraz zdjęcia) Nawet jeśli Axl ma do nich wszystkie prawa, to myślisz,że byłbyś w stanie zrobić coś z tym?S: Niestety nie ma żadnych archiwów z sesji UYI.
N: Znasz jakieś francuskie zespoły? Jeśli tak, to który Ci się najbardziej podoba?S: Gojira jest moim ulubionym.
N: W Twojej opinii odkąd zacząłeś Twoja profesjonalną karierę z Guns N' Roses, który składnik Twojego "gitarowego instynktu" ewoluował najbardziej?S: Zdecydowanie zdolność do słuchania tego czego gram i pisanie piosenek.
N: Pomiędzy wszystkimi współpracami, których się podejmowałeś, czy jest taka z której jesteś najbardziej dumny?S: Tak, Ray Charles, Jerry Lee Lewis & James Brown. Dorastałem z ich muzyką i był to zaszczyt pracować z nimi.
N: Która piosenka z AFD była nagrywana w Can-Am studio? Piosenki były głównie nagrywane w Rumbo Studios, dogrywki w Take One Studio, ale co z tym Can-Am?S: Nagraliśmy tam demo Shadow of your love z Mike'm Clinkiem.
N: Jakich gitarzstów cenisz sobie najbardziej w obecnych czasach?S: Lubie Derecka Trucksa i Synestera Gatesa.
N: Masz przyjacielskie kontakty z obecnymi gitarzystami GN'R?S: Nie znam żadnego, prócz tego z kapeluszem na głowie. Jednak... Nie pamiętam nawet jego imienia.
N: Z jakim rytmicznym gitarzystą nagrywało Ci się najlepiej?S: Izzy brzmiał najlepiej przez ten cały czas.
N: Dlaczego od "Slasha" z 2010 decydujesz się na nagrywanie wszystkich gitar na płytach? Daje Ci to więcej wolności przy tworzeniu?S: Myles nagrywał gitarę rytmiczną na Apocalyptic Love. Ale lubię nagrywać wszystko, bo wiem, że nagram to dokładnie tak jak chce by to było.
N: Następnym razem w studio zamierzasz podzielić pracę gitarowe?S: Prawdopodobnie znowu zajmę się nimi sam. Myles woli skupić się na śpiewaniu, a Frank gra po prostu na koncertach.
N: Zauważyłem, że Twoja muzyka zmieniła się od czasów Snakepita. Co spowodowało to zmianę?S: Niezbyt widzę tą "zmianę". Po prostu pracuje zawszę nad czymś co mam pod ręką.
N: Na sam koniec chciałbym podziękować Ci za poświęcony czas i uprzejmość. Masz jakąś wiadomość dla francuskich fanów?S: Tak, powiedz im, że są świetni i mam nadzieję, że odpowiedzi ich zadowolą. To były bardzo specyficzne pytania.
Źródło