Autor Wątek: Skład Guns N' Roses 2016 potwierdzony?  (Przeczytany 20515 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Skład Guns N' Roses 2016 potwierdzony?
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 15, 2016, 09:49:45 pm »
0
Gdyby zakładać, że każdy temat może wywołać chryję, to równie dobrze moglibyśmy zamknąć forum :)  A chyba nie o to chodzi. W dyskusji twarzą w twarz też nie kłócimy się, chyba, cały czas ;) Mam wrażenie, ze gdy w nicku, często anonimowym, dostrzeżemy człowieka, to rozmowa może przebiegać inaczej. Wciąż wierzę w dyskusję na poziomie na NTS. Moderatorzy są całkiem sprawni i na pewno pomogą  :)

"Przykre jest typowe polskie podejście że zawsze coś musi k***a być nie tak zamiast się tym cieszyć." - Sądząc po reakcjach w necie w odniesieniu do zreformowanego składu nie tylko Polacy narzekają :) Dla mnie zawsze kluczowe jest - masz prawo narzekać, masz prawo narzekać na wszystko, ale uzasadnij. Gdy tego uzasadnienia nie ma próbuję dociekać o co chodzi danej osobie. Na tym chyba polega dyskusja. Znalezienie tego, co dzieli jest łatwe. Jednak, niezależnie od tego, jak część z nas jest podzielona, warto skupić się na tym, co łączy. Wierzę, że nawet ci, którzy są dziś bardzo sceptycznie nastawieni do idei zreformowanego GN'R, zajrzą na forum, czy profil NTS na Facebooku w dniu pierwszego koncertu, żeby sprawdzić set, czy posłuchać, w jakiej formie jest ich ukochany zespół. Niezależnie od wszelkich, mniej lub bardziej widocznych różnic. Chcemy, czy nie, to jedyne GN'R, które w tym momencie mamy ;) Można spoglądać wstecz, można patrzeć do przodu, ale można też skupić się na tu i teraz. Jestem ciekaw, jak rozwinie się sytuacja :) Mam nadzieję, że gdy przyjdą pierwsze koncerty będę miał tutaj z kim o tym porozmawiać w cywilizowany sposób :)
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2016, 09:51:29 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline baddream

• Paradise City
  • You Don't Know Who You Can Trust Now
  • Respect: +98
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 15, 2016, 10:03:36 pm »
0
Zqyx zgadzam się z Tobą i przyznam że czekam jak poparzony na kwiecień i to co przyniosą koncerty tego przegrupowanego składu . Podejrzewam, ze to i tak bedzie wielkie szaleństwo przed pierwszym ich koncertem, takze wszelkie sprawy przeszle Gunsow mozna wlozyć miedzy książki i czekać na to co panowie pokażą.
Szkoda, że potwierdzeni członkowie mogą sugerować że istnieje duże prawdopodobienstwo iz Gunsi zrezygnuja z repertuaru ChD, no chyba ze utwory zostaly by przearanzowane na dwie gitary i pozbawione elektroniki.
Kiedy Chińska Demokracja zaleje świat, to nastąpi wówczas Armaggedon, Korea Płd i Płn połączy się w imie braterstwa, Stany przestaną ciągnąć ropę z bliskiego wschodu.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 15, 2016, 10:45:15 pm »
+2
w razie jak cos pojdzie nie tak - Slash ma do czego wracac, do solowego grania -ale zachodze w glowe po co to Axlowi i czy ew. ma plan B? Oczywiscie pomijam temat robienia tego dla kasy, co wydaje mi sie najbardziej oczywiste ale zalozmy ze nie. Pograja troche tych koncertow i np. Axl stwierdzi ze to bez sensu, pokloca sie etc. I co wtedy? Emerytura? Wydanie pozostalosci z ChD? Powrot do koncertow z Ashbami i BBFami? Kto to kupi ponownie? Axl ryzykuje mnostwo zgadzajac sie na ten regroup

O,o,o... absolutnie podzielam Twój tok myślenia Panie @sunsetstrip. Co jeśli to wszystko nie wypali? Kerns oficjalnie na prawo i lewo rozpowiada, że plany nagrania nowej płyty konspiratorów są aktualne i mają zacząć ten proces w tym roku. Duff nie rezygnuje z Hollywood Vampires. Znowu z drugiej strony Dizzy i Fortus muszą porzucić w cholerę The Dead Daisies ze względu na uczestnictwo w projekcie GNR 2016. Komuś bardziej zależy, a komuś mniej? :P
Jeśli to wszystko nie wypali, Axl zostaje w kompletnej dupie. Nie ma zespołu, nie ma przyszłości. A na Pitmana nie ma już co liczyć, bo ma focha zapewne.

A swoje trzy grosze Śpiochu zostaw dla siebie i swoich bliskich...

Forum jest od tego, żeby wciskać swoje trzy grosze, więc i Ty i ja mamy prawo to robić. Nie podoba się, że ktoś się nie zgadza z Twoim tokiem myślenia? Zawsze możesz podyskutować ze swoim taboretem. On z pewnością zgodzi się z Tobą w każdej kwestii.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 15, 2016, 10:59:59 pm »
0
Trzeba było poczekać do (prawie) oficjalnego potwierdzenia składu, czyli ponad dwa miesiące, żeby się ludzie o to pokłócili :lol:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4381
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 15, 2016, 11:02:02 pm »
0
a no wlasnie

przez ostatnie 20 lat Axl zawsze mial tego asa w rekawie - w razie czego moge sie dogadac ze Slashem czy skladem AFD i zrobic wielkie bum - co w koncu zrobil

a teraz co ?

no chyba ze to skok na wielka kase przed emerytura

a potem moze wydac autobiografie - zakonczona tymze pojednaniem, na pewno sprzedalaby sie rewelacyjnie

NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Vince_Carter

• Paradise City
  • Respect: +283
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 15, 2016, 11:23:07 pm »
0
Psy szczekają a karawana jedzie dalej.
Jakie cudowne było GNR przez ostatnie dwadzieścia lat... Oooo jakie cudowne....
11.07.2012 | 13.02.2013 | 20.11.2014 
20.06.2017 | 09.07.2018 | 12.02.2019
20.06.2022 |

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 15, 2016, 11:39:36 pm »
0
Duff nie rezygnuje z Hollywood Vampires.

Heh. Akurat w HR to on jest tylko pionkiem, członkiem ekipy koncertowej, a i samo HR to w zasadzie coverband, więc tu bym się tak nie zapędzał :P Inna sprawa, że Duff nigdy nie porzucił Loaded, czy Walking Papers :p Zawsze może też nagrać kolejną płytę z Izzym, gdy Stradlinowi się zachce ;) Przyszła mi do głowy koncepcja, że Axl ma przecież w swoich zbiorach materiał nagrywany jeszcze przed CHD, czyli ze Slashem, Duffem... Być może część tego materiału jest teraz na nowo opracowywana... Zresztą, powiedzmy sobie szczerze - gdyby zechcieli wydać pod szyldem GN'R remix My world to i tak się sprzeda ;p Oczywiście to, co teraz piszę to myślenie życzeniowe, spekulacje, ale ten czas, kiedy właśnie tak mało wiadomo, to najlepszy czas na tego typu teorie :) Wiemy, że nic nie wiemy. Jednych to niesamowicie drażni, innych ekscytuje. Dla jeszcze innych to część fenomenu GN'R, zespołu, który robi wszystko inaczej niż każdy inny :D I to jest fajne ;) Zazwyczaj ;p

Offline roman199

• Patience
  • Respect: +7
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 16, 2016, 09:56:18 am »
+1

[/quote]
Tak, bo teraz jak Slash spierdzieli solo to będzie 'awwww sooo cuuute <3 <3 <3', a jak Ashba coś uwalił to 'BOOOOOO FUCK YOU FUCK YOU FUCK YOUUUUU YOU'RE DEAD DEAD DEEEEAAAAAD!' ;)
[/quote]

Ma nawet większe prawo spierdzielić solo , chociażby z powodu tego że to jego autorskie solo ( sam wymyślił i sam nagrał)  i między innymi dzięki jego solówkom ten zespół jest tak znany, że jest zainteresowanie takim forum :) Jak można w ogóle porównywać Ashbę do Slasha pod względem Guns N Roses ? :D Czego nie rozumiesz ? :D Jakby mnie zwerbowali do guns n roses i zajebiście powtórzyłbym wszystkie "nie moje" utwory to też byś mnie bronił przed Slashem ? :D

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 16, 2016, 10:18:43 am »
+1
Ostrzeżenie moderatora: nie godzę się odzywki obraźliwe w stosunku do innych użytkowników. @slasherr przegiąłeś. Treść posta usunąłem, bo była poniżej wszelkiej krytyki i jest jawnym pogwałceniem regulaminu forum. / Śpiochu
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2016, 11:04:35 am wysłana przez Śpiochu »

Offline Sanokhs

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +124
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 16, 2016, 11:40:14 am »
+11
Kurcze musze częściej wchodzić na forum bo nie zdążę wszystkiego zobaczyć :P

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 16, 2016, 02:49:06 pm »
0
Bez względu na to jaki skład byłby ogłoszony to ktoś zawsze będzie narzekać. Trzeba się cieszyć że coś nowego się dzieje z zespołem.

Offline PGR

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +140
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 17, 2016, 10:34:49 am »
0
Nie za bardzo rozumiem jak ktoś może być nagle teraz roczarowany składem. Sam zespół w oświadczeniu użył zwrotu PRZEGRUPOWANIE. Od 5 stycznia można było się przyzwyczaić, że w zespole pojawiła się dwójka "nowych" muzyków. Faktycznie można było się tylko zastanawiać, czy będzie w to zaangażowany Pitman. Wygląda na to, że zszedł on z kosztów. Zresztą sam skład to jedno, ale ciekawsze co z niego dalej wyniknie. I jaką strategię na to ma wszechwładny Team Brazil, czy patrzą tam dalej niż na najbliższe koncerty, czy tylko z Axlem chcą tłusto nachapać się w 2016 i zarobią jedną trasą więcej niż przez dobrych kilka poprzednich tras razem wziętych?

Nie wiem czy Axl tak naprawdę wiele ryzykuje. Dostał "fajrant" od molestowania go o nową płytę, wróci do najwyższego topu (nawet jeśli tylko na chwilę), zarobi na jednej trasie sumy, na które musiałby jeździć lata po całym świecie. Poza tym zgodzę się z Zqyxem, że potencjał poprzedniego składu w którymś momencie się skończył. Owszem, Axl z biznesowego punktu widzenia praktycznie nie ma szans na późniejszy powrót w zupełnie nowym składzie, ale może w jego obozie ta koncepcja upadła wraz z końcem rezydencji w LV 2014. W każdym bądź razie szykuje się ciekawy czas. Nie ma co narzekać, od wydania ChD przy GNR nie było tak intrygująco jak ma to miejsce teraz.
« Ostatnia zmiana: Marca 17, 2016, 11:37:30 am wysłana przez Zqyx »

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 17, 2016, 11:42:38 am »
0
Ja to się o Axla nie martwię. Nawet jeśli sprawa reunionu/regroupu jest czasowa a chlopaki później zajmą się swoimi sprawami to odnowienie kontaktów ze Slashem mimo wszystko może być sprawą długofalową a nie tylko kwestią pojawienia się na jednej scenie ;) jeśli znów się przyjaźnią to od czasu do czasu będą mogli działać razem, a to pozwoli Axlowi cały czas być aktywnym muzycznie i mieć zainteresowanie mediów/fanów.
Wszystko zależy od tego jakie są ich wzajemne stosunki, a o tym najlepiej będzie świadczyło ich zachowanie na scenie.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline markopolo

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +102
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 17, 2016, 03:42:19 pm »
+2
Nie rozumiem tego całego fermentu wokół zespołu. Od dawna wiadomo że Axl rozważał re-grup tylko z pewnymi członkami i nie znalazł się tam nikt kto doszedł po 91r wystarczy zagłębić się w czaty czy wywiady. Od początku chciał współpracować tylko ze Slashem i Duffem, ma do tego jakiś konkretny powód. Wydaje mi się jednak że zobaczymy klasyczną piątkę na którymś koncercie.
Wytłumaczy mi ktoś czemu jest taki ból dupy o to że zespół zarobi na tym kasę? Przecież to jest ich praca, ich marka, na tym się dorobili. Więc co jest złego w tym że będą jeszcze raz grać razem? To my chcemy ich zobaczyć a nie odwrotnie. Cieszmy się że doszło do takiego wspaniałego momentu, jeszcze kilka lat temu nikt w to nie wierzył.
Dobra zmiana

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 17, 2016, 04:32:51 pm »
0
A co tu rozumieć ;) Trójka gra razem dla kasy ;) Piątka grałaby dla idei ;)

Reckless Roses - "Koncert będzie niespodzianką – dla nas także"

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 8456
Ostatnia wiadomość Kwietnia 12, 2016, 11:42:26 pm
wysłana przez sunsetstrip