Autor Wątek: Co Gilby Clarke sądzi o reunionie?  (Przeczytany 3169 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lapny

• Moderator
  • Atittude
  • Respect: +506
Co Gilby Clarke sądzi o reunionie?
« dnia: Maja 17, 2016, 04:27:36 pm »
+1

Podczas najnowszego wywiadu z argentyńskim rockowym dziennikarzem Lucasem H.Gordonem były gitarzysta Guns N' Roses Gilby Clarke został ponownie spytany o jego odczucia odnośnie ostatnich przegrupowań w zespole. Clarke, który nie był w oryginalnym składzie, powiedział, że "Jeśli mam być szczery, to nie widziałem jeszcze żadnego koncertu aktualnego GN'R, więc nie mam opinii."

Później kontynuował: "Po pierwsze, jestem szczęśliwy, że chłopaki znowu do siebie wrócili. Myślę, że to bardzo ważne wydarzenie dla muzyki (a zwłaszcza dla rock n' rolla), że Guns N' Roses teraz występują. Wiem, że Axl grał w międzyczasie ze swoim zespołem, ale nic nie może być lepsze niż ponowne posiadanie Slasha w zespole. Teraz, gdy Slash i Axl znowu są razem,  myślę, że mogą dać wiele dobrych koncertów, napisać jakąś dobra muzykę i utrzymać dziedzictwo zespołu żywe.
W odniesieniu do tego,  jak długo reunion, jego zdaniem, reunion może potrwać Gilby odpowiada: "Byłem w zespole dwadzieścia lat temu i wiele rzeczy stało się przez ten czas. Nie wiem, naprawdę nie wiem..... Ludzie pytali mnie zeszłego roku: "Wierzysz, że GN'R wróci do starego składu?", a ja ciągle odpowiadałem "Nie, nie wierzę". Naprawdę nie wierzyłem, więc jestem zaskoczony tak jak większość ludzi, że im się to udało. Ale myślę, że to dobre dla muzyki."
Zapytany, czy wziąłby udział w reunionie GN'R, jeśli  zostałby o to poproszony, odpowiedział: "Niezbyt chcę odpowiadać na to pytanie, ponieważ sam nie wiem. Serio, nie wiem. To hipotetyczne pytanie, hipotetyczna sytuacja, więc naprawdę nie mam pojęcia. Wiesz, przed tym wszystkim ludzie pytali się mnie "Chciałbyś być częścią reunionu?", a ja odpowiadałem "Pewnie!". "Kocham ten zespół, kocham ich muzykę, kocham występy, ale to Guns N' Roses nie jest zespołem, którego byłem częścią, więc jest to trudne pytanie."

Warto wspomnieć, że Gilby po występach z GN'R wydał wiele solowych albumów i występował m.in. z Rock Star Supernovą.

Gilby aktualnie nagrywa swój nowy solowy album, na którym, prócz niego, będzie można usłyszeć perkusistów: Stephena Perkinsa (z Jane's Addiction), Matta Starra (perkusistę  Ace'a Frehleya) oraz członków jego solowego zespołu, czyli EJ Curse'a (bass i wokal) i Troy'a Patricka Farrella (perkusja i wokal)

Źródło

« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2016, 07:24:47 am wysłana przez Zqyx »

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Co Gilby Clarke sądzi o reunionie?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 17, 2016, 08:28:42 pm »
0
Ciężko by było teraz o miejsce dla Gilby'ego, gdy mamy Richarda. Pomijam już fakt, że Axl nie chciał go w zespole, więc czemu teraz miałby chcieć?
Czekam na nowy album Gilby'ego, bo ostatnia płyta była całkiem, całkiem, a RSS pominę milczeniem :P
Szybciej panie Gilby, chyba nie chce pan pobić rekordu wydawania CHD? ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline RichardEski

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +6
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2016, 07:42:23 am »
0
Hmm, z tego co wiem Gilby zagrał na Hall of Fame, ale nie wszedł do niej razem z zespołem.
Well, well, well !

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 18, 2016, 08:32:47 am »
0
Fakt, dziennikarz się nie popisał. Poprawione :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline maxi023

• Better
  • Respect: +1106
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 18, 2016, 04:46:52 pm »
0
Gilby jest spoko ale Fortus idealnie pasuje razem ze Slashem jak nie ma Izzy'ego.

Gilby Clark - "Myślałem, że umrę" - wywiad

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 7895
Ostatnia wiadomość Października 26, 2010, 08:39:51 pm
wysłana przez lewyism