Po długich staraniach udało się zorganizować krótki wywiad Rona dla Nightrain Station.
Jak sam wspominał, ma niewiele czasu i woli go spędzać z rodziną, więc pytań jest zaledwie kilka.
Nie pytaliśmy o Gn'R, raczej z oczywistych względów.
Dziękuję wszystkim, którzy podesłali pytania, bądź pomagali w tłumczeniu teraz i w przeszłości.
1. Czy podobał Ci się Kraków i jakie wrażenie masz po zwiedzeniu muzeum w Oświęcimiu?Kraków jest świetny! Nie wiedziałem czego oczekiwać, ale okazało się, że to jedna z najpiękniejszych części naszej europejskiej trasy w 2012 roku. Myślę, że tam zrobiłem więcej zdjęć, niż gdziekolwiek indziej... Nie poszedłem do żadnego muzeum. Straciłem dużo osób z rodziny w Polsce z powodu nazistów i nie chcę gapić się na zdjęcia z tamtych czasów.
2. Co poczułeś widząc wielką flagę rozłożoną podczas "This I love'?Rzeczy tego typu sprawiają, że czujesz się doceniany, jestem wdzięczny za miłość do nas i wsparcie.
3. Jak wspominasz spotkanie na backstage'u z grupką polskich fanów?Pamiętam, że musiałem zapytać około 20 osób i szukać miejsca, w którym mieliśmy się spotkać. Fajnie było Was wszystkich poznać.
4. Czy jest szansa zobaczenia Cię solowo ( jako Bumblefoota ) w Europie? Tak, jeśli nic nie stanie mi na drodze...
5. Wymień 5 najciekawszych płyt zeszłego roku, dlaczego te, a nie inne?To ja powinienem zadać to pytanie, aaah! Nie mam zbyt wiele czasu i to, czego głównie słucham to muzyka niezależnych artystów przesyłających mi swoje dema, albo muzyka, w którą jestem zaangażowany pisząc lub nagrywając...
6. Kogo koncert chciałbyś zobaczyć na żywo w najbliższym czasie? Jeśli bym mógł, chciałbym zobaczyć Rogera Watersa.