Przy okazji koncertu Guns N’ Roses w Hannowerze gitarzysta Richard Fortus spotkał się z ludźmi z Thomann Guitars i pokazał im gitary oraz sprzęt, który zabiera ze sobą w trasę.
Poniżej link do filmiku:
W niedawnym wywiadzie dla “StageLeft” Fortus, który gra w GNR od 2001 roku, zdradził, że zespół „zbiera pomysły” na nowy album.
Powiedział: „Nie zaczęliśmy niczego nagrywać. To znaczy: nie wybraliśmy się jeszcze do studia. Nagraliśmy mnóstwo rzeczy, ale są to raczej pomysły. Tak, zbieramy pomysły. Jeszcze za wcześnie na to, żeby pójść do studia i zacząć nagrywać konkrety”.
Czy ów nowy album się pojawi?
„Tak, oczywiście. Współpraca układa nam się zbyt dobrze, żeby się nie pojawił. Takie mam odczucia. Zespół świetnie sobie radzi i mam wielką nadzieję, że nagramy nowy materiał. Wszyscy na to liczymy i nosimy się z takim zamiarem”.
Zapytany o Axla Rose’a, Fortus powiedział: „jego geniusz polega na umiejętności łączenia różnych kawałków w taki sposób, żeby powstała z nich jedna spójna piosenka. Nigdy nie znałem nikogo, kto by mu w tym dorównał”.
Fortus pochodzi z St. Louis. Jego muzyczna kariera nabrała rozpędu w momencie, kiedy Pale Divine otworzył koncert Psychedelic Furs. Jakiś czas później Fortus, wokalista Psychedelic Furs, Richard Butler, a także przyszły bębniarz GNR, Frank Ferrer, powołali do życia Love Spit Love. W roku 2000 Fortus i Ferrer wzięli udział w trasie koncertowej odrodzonego Psychedelic Furs. Niedługo później Fortus trafił do Guns N’ Roses. Ferrer poszedł w jego ślady w roku 2006.
ŹródłoPodesłał:
@daub