Tłumaczenie:
Axl, Slash i Duff zarobią miliony i wiedzą, że nie potrzebują nikogo więcej. Jeśli Adler czy Izzy chcą zaliczyć krótkie występy i mieć swój mały wkład w ten proces, jestem pewien że będzie im to umożliwione, jeśli jednak zamierzają robić miliony jak inni, to nie sądzę aby było to brane pod uwagę.
Wiem, jaką sumę zaproponowano Izzy'emu, i uważam że zgodziłby się na to w przeszłości. Teraz jednak, gdy po powrocie Slasha to ciastko tak bardzo się rozrosło, kwotę którą możnaby uznać wcześniej za dobry gest Izzy mógłby uznać za obraźliwą. Zdecydowanie nie był zadowolony z tego, jak się sprawy potoczyły, nie sądzę też aby GnR byli zadowoleni z jego publicznego występu.
- - -
Nie wydaje mi się, aby proszono Pitmana o obniżenie stawki za występy. Wiem, że inni nie-kluczowi członkowie oczekiwali, że ta trasa będzie dla nich dużo bardziej dochodowa niż poprzednie, po czym przeżyli rozczarowanie, widząc że pieniądze będą takie same jak wczesniej. Czy to możliwe, że Chris narzekał i został usunięty? Możliwe. Nie wiem. Wiem, że inni postanowili trzymać język za zębami.
Naprawdę nie chcę na ten temat spekulować i obawiam się, że wszystko co powiem trafi na wiele innych stron. Po prostu dzielę się swoją opinią, dlaczego moim zdaniem Pitmana nie poproszono o obniżenie stawki, biorąc jednak pod uwagę to że ta trasa jest dużo większa, mógł przeżyć rozczarowanie również i z tego względu, że nie zaproponowano mu podwyżki.
Rozmawiałem również z ludźmi obracającymi się blisko zespołu, którzy uważają, że brak trzeciego gitarzysty także został podyktowany względami finansowymi.