Po 1 - co niektórzy nie potrafią kulturalnie dyskutować, rozmawiać? Myślicie, iż kto więcej pi... i innymi zacznie rzucać, będzie miał większą rację?
Po 2 - mkamelg, co do załogi to ja pamiętam iż już w sobotę w południe była mowa o "Cywilach", tyle, iż wszyscy mówili, iż nadal nie ma listy kto danego dnia miał lecieć gdyż nie znajdowali się w tym protokole pasażerów. Fakt faktem, więcej uwagi poświęcono osobą znanym, ale przynajmniej dla mnie nie były te osoby pomijane. Zapewne teraz więcej się o nich mówi, gdyż normalnie w świecie trzeba było zebrać jakieś informacje o danej osobie, aby coś o niej opowiedzieć w urywkach, tekstach czy audycjach radiowych. Obserwując TokFM, tvn24, tvp info, polsat news itd. pojawiały i pojawiają się informacje o tych osobach. Zaryzykowałbym nawet, iż teraz więcej mówi się właśnie o "Cywilach" w porównaniu do innych ŚP osób.
Po 3 - to w co się stanie z tym kapitałem społecznym oraz atmosferą itd. zależy od każdego z Nas i nie ma co się oglądać na innych, trzeba zacząć od siebie. Gdyż jak będziemy się na siebie oglądać to nic z tego nie wyniknie.
Po 4 - zgodzę się z Hubikiem, komentowane bardzo często były zewnętrzne oznaki jego osobowości, jego zachowanie, nieporadne czasami jak każdego z nas w pewnych momentach. Jednakże uważam, iż wszystkim Ofiarą tej katastrofy należy się szacunek, a rodziną wyrazy współczucia, niezależnie jak bardzo można było się nie zgadzać z poglądami danej osoby. Nawet "wroga" trzeba szanować.