Autor Wątek: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje. Katastrofa samolotu w Smoleńsku.  (Przeczytany 68294 razy)

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
Odp: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje. Katastrofa samolotu w Smoleńsku.
« Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 17, 2010, 11:40:17 am »
0
malpiata - nie mówi się źle o zmarłych, ale czemu ma się mówić o nich za dobrze, jeżeli zza życia się o nich tak nie mówiło? Nie powiem o nim dobrego słowa, ale i nie będę go obrażał, bo tak jak mówisz - zmarłym należy się szacunek. Nie mówiłem o nim dobrego słowa zza życia i teraz też nie będę mówił. Dla mnie to był kiepski prezydent.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 17, 2010, 11:43:27 am »
0
Dla mnie beznadziejny.......

Offline chevantonGNR

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 17, 2010, 11:57:16 am »
0
Fakty są takie, że prezydentem był marnym, politykiem był marnym , i dżentelmenem równie marnym.
Nie ośmieszaj się, Tusk chciałby być takim dżentelmenem, dorosły człowiek a takie pierdoły pisze.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 17, 2010, 11:59:17 am »
0
Ludzie! Co ma Tusk do tego? To, że ktoś nie popierał Kaczyńskiego to znaczy że jest fanem Tuska? Nie można nie być ani za tym, ani za tym?
Dobra, lepiej przenieśmy się do tematu "Polityka"...
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline chevantonGNR

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #169 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:05:41 pm »
0
Ogólnie to najwięcej do powiedzenia mają osoby które nic nie robią, nie chodzą na wybory, ale za to najlepiej potrafią krytykować. Tak samo te protesty w Krakowie, gdzie zebrała się banda gówniarzy co w ogóle o niczym nie ma pojęcia, jacyś niepoważni kolesie w kapturach bardziej wyglądający na kiboli niż normalnych ludzi. Siedzeniem cały dzień na dupie przed kompem, świata się nie zmieni, więc te wszystkie pierdoły w całym necie nie mają żadnego znaczenia.

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #170 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:06:14 pm »
0
dla jednych był dobrym prezydentem, dla innych złym, to jest kwestia subiektywna ludzie, po cholerę się znowu kłócić czyje poglądy są lepsze.

Dla mnie był dobrym, bo reprezentował nie tylko moje wartości polityzne, ale i etyczne i potrafił ich bronić, innym nie podoba się jego polityka zagraniczna, wewnętrzna, to jak sprawował funkcję reprezentatywną i tyle - nie ma po co się żreć czy lepsze są truskawki czy maliny.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #171 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:16:39 pm »
0
Spieprzaj dziadu to był np szczyt kultury. Nie respektowanie protokołu dyplomatycznego także.  A więc dorosły człowiek , a takie pierdoły pisze.

A co do reprezentowania Polski... Nie bez przyczyna nosił miano Prezydenta jednej partii.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2010, 12:18:42 pm wysłana przez Douger »
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #172 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:24:49 pm »
0
Z Prezydentem Kaczyńskim w wielu sprawach się nie zgadzałem natomiast zawsze będę mu wdzięczny za stworzenie tak świetnego miejsca jakim jest Muzeum Powstania Warszawskiego. Poza tym popierałem jego twarde stanowisko wobec Rosji.

Poza tym protesty i kłótnie o to gdzie ma zostać pochowany, czy zasłużył itp. są żałosne. Ci wszyscy ludzie lecieli tam jako przedstawiciele narodu Polskiego aby reprezentować nasz kraj w Katyniu. Czy ktoś tego chce czy nie zginęli na służbie wobec narodu (jakby to górnolotnie nie zabrzmiało, jest to prawda) i każdemu z nich należy się pogrzeb w ciszy i spokoju. Tu dużą część winy ponoszą media, które robią medialną szopkę przez cały tydzień, wykreowały konflikt w sprawie miejsca pochówku, nakręcają atmosferę od rana do wieczora, żywią się sensacją, zapraszają pseudoekspertów (np. Wajda, jeszcze ku... Maseraka brakuje, żeby się wypowiadał).
To grafitti zrobione pół roku temu i odnoszące się do innej sytuacji dzisiaj jest cały czas aktualne.
http://w274.wrzuta.pl/obraz/aRKzkr1UiKS/dla_jednych_sensacja_dla_drugich_tragedia...

Offline SOSNA!

• Atittude
  • Respect: +288
« Odpowiedź #173 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:55:43 pm »
0
Konflikt w sprawie miejsca pochowku wcale nie jest wykreowany. Nie sledze bacznie mediow, malo slucham czyis opinii, interesuja mnie glownie fakty. Jak dowiedzialem sie o Wawelu do wziela mnie wscieklosc. Glownie dlatego, ze ktos bezczelnie wykoszystal czas zaloby i kulture ludzi, ktorzy chca ja jednak uszanowac, gdzie cos takiego jak takt jest jeszcze bardziej czestsze niz na codzien. Ta osoba, czy te osoby, ktore postanowily o takim a nie innym pochowku jak dla mnie przyjely, ze moge sobie zadecydowac jak tylko chca, bo nie wypada im sie sprzeciwic w czasie zaloby. Ja sie z tym nie zgadzam i nie mam zamiaru dawac robic sie w konia. Jak mialem szacunek dla Dziwisza, tak teraz nie mam tego szacunku, jest dla mnie obojetny, m.in. on podzielil spoleczenstwo i uwazam, ze jest to bardziej powazne osobiscie niz to sie wydaje. Wstyd mi za to. Nikt o zdrowych zmyslach nie pochowal by Kaczynskiego na Wawelu w innej sytuacji. Okolicznosci smierci w zaden sposob nie powinny czynic go nagle 'wielkim czlowiekiem', nie rozumiem tej retoryki. Nic a nic nie przemawia za pochowkiem w Krakowie, miejscu jak bardzo symbolicznym, skarbnicy narodowej. Jakby tego bylo malo to wszystko w sasiedztwie bezposrednim z Pilsudskim... Rece mi opadaja i bierze mnie cholera od tej zbiorowej paranoi.

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #174 dnia: Kwietnia 17, 2010, 01:04:58 pm »
0
Amen
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #175 dnia: Kwietnia 17, 2010, 01:24:40 pm »
0
+ 1 ...na wieki wieków.. ;)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
« Odpowiedź #176 dnia: Kwietnia 17, 2010, 01:32:40 pm »
0
Nikt o zdrowych zmyslach nie pochowal by Kaczynskiego na Wawelu w innej sytuacji. Okolicznosci smierci w zaden sposob nie powinny czynic go nagle 'wielkim czlowiekiem', nie rozumiem tej retoryki. Nic a nic nie przemawia za pochowkiem w Krakowie, miejscu jak bardzo symbolicznym, skarbnicy narodowej. Jakby tego bylo malo to wszystko w sasiedztwie bezposrednim z Pilsudskim... Rece mi opadaja i bierze mnie cholera od tej zbiorowej paranoi.

Zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Szkoda, bo mogliby go pochować np. na Powązkach czy w bazylice Opatrzności Bożej, jak chyba Kaczorowskiego, i nie byłoby żadnych podziałów, a ludzi skupili się na przeżywaniu ceremonii pogrzebowej, a nie prześciganiu się w wydawaniu opinii czy słusznie postąpiono czy też nie. Mimo iż mi osobiście też pomysł z Wawelem się nie podoba, bo ja osobiście nie widzę Jego zasług, to i tak nie mam na to wpływu. Decyzja została podjęta, uroczystości się jutro odbędą, a zakłócając je jakimiś protestami wystawiamy sobie sami świadectwo na cały świat.

Offline Kirzen

• Paradise City
  • Respect: +101
« Odpowiedź #178 dnia: Kwietnia 17, 2010, 04:34:46 pm »
0
Sosna w pełni wyraził też moje zdanie na ten temat

Springsteen

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Kwietnia 17, 2010, 07:15:01 pm »
0
Uważam że był  lepszym prezydentem od trzech swoich poprzedników - dlatego że nie pozwolił sobą manipulować , nie był gońcem na usługi ITI , Gazety Wyborczej i innych niemieckich dzienników.  Raziła mnie trochę jego duża współpraca z Kościołem i język jakim się posługiwał (niestety nieco populistyczny jak przystało na każdego socjalistę) - ale to tylko moje subiektywne poglądy.
Nadmierna idealizacja być może ,  to oceni historia.
Jeżeli chodzi o Wawel - nie mam nic przeciwko , nie muszę tam chodzić .

Przekaz podprogowy w muzyce i nie tylko

Zaczęty przez Karol

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 13257
Ostatnia wiadomość Lutego 08, 2008, 12:39:06 am
wysłana przez guest211