Co warto zwiedzić Gliwice to nie jest jakieś mega duże miasto napewno polecam Radiostacje, Palmiarnię no i Rynek.
Co do parkowania nie jestem zmotoryzowana i z tego co wiem parkingi kolo Areny są płatne plus nie ma za wielu miejsc to jest mały obiekt, jak tam się wybieram idę z buta ale kiedyś jak padało to zaparkowałam z facetem na osiedlu niedaleko Areny, można też koło GCH koło dworca i przejść się kawałek ale obawiam się że nie będzie wolnym miejsc. Tak btw zacytuję posta którego dodałam jakiś czas temu apropo Gliwic i koncertu:
Nie urodzilam sie w Gliwicach,ale mieszkam tu juz7lat.
....Gdzie spac,choc nie nocuje w hotelach gliwickich wiem z polecenia Hotel Diament Gliwice,jest w centrum niedaleko rynku, a tam mozna wziac takse do Areny, choc to blisko z buta, ale wiadomo, jak ktos nie zna Gliwic
...Gdzie zjesc,napewno z restauracji to Restauracja pkp w centrum, a z takich na szybko najlepszy kebab to Alibaba kolo rynku
...Gdzie sie napic to napewno Dom Alchemika na rynku i Lola Montez
...Co do parkowania nie pomoge nie mam prawa jazdy, nie jezdze autem,ale napewno odpuscie sobie pod Arena nie dosc ze drogo,to wyjazd stamtad zajmie godzine
...a i jakby ktos mial na tyle czasu co zobaczyc, oprocz rynku to koniecznie Radiostacja Gliwicka