Zawsze się ciesze z koncertów GNR, ale te jakos wyjątkowo mnie ucieszyły.
W tym roku kalendarzowym miałem ostatnie 6 miesięcy praktycznie non stop garowania na nocne zmiany w robocie, po 12 godzin zmiana, a jako, że to była praca z domu to umilałem sobie czas puszczając muzyke z mojej kolekcji.
I bez kozery, tak wyszlo, ze przesluchalem wszystkie koncerty Not in this lifetime od 2016 do konca 2020. przynajmniej wszystkie jakie wyciekły do internetu, czyli prawie wszystkie jakie byly zagrane. Kazdy był niby taki sam, ale byly to wyborne miesiace mojego zycia sluchania trzech godzin setlisty w kołko przez pół roku, 3-4 razy dziennie.
Punktem kulminacyjnym było pojechanie na koncert w Wawie, 4 miesiace temu, gdzie byłem chyba jedyną osobą ktora nie narzekała na jakos dzwięku, i siedzenia daleko pod dachem. Po 30 latach sluchania glosnej muzyki i siedzenia przed kompem, jestem głuchy i ślepy, wiec na GNR w Wawie bawiłem sie rewelacyjnie.
Nachodziły mnie wtedy takie refkleksje, ze to był mój okrągły, 10ty koncert GNR, a licząc side projecty jak VR, Sixx AM, Walking papers, Conspirators, itd, to 30ty, a sam reunion zaraz będzie swiętował 10cio lecie, wiec kto wie ile jeszcze będzie takich okazji. Cieszylem sie z kazdej piosenki, mialem wrażenie, ze cokolwiek zagrają to będę "żegnał się" z daną piosenką, na wszelki wypadek.
To było ledwie 4 miesiace temu, jeszcze nie odespałem, a teraz okazuje się, ze w uniwersum GNR rozpusta trwa w najlepsze, bo teraz ogłaszają koncerty GNR w polsce w liczbie mnogiej. Takiego czegos jeszcze nie bylo. Czeka mnie dlugi weekend z GNR, i niech sie wali, niech sie pali, widzialem już takie rzeczy jezdząc na te koncerty, byłem z takimi ludzmi i w takich warunkach, ze nic mnie nie odstraszy.
W robocie dają 26 dni płatnych na urlop, wykorzystam pare z nich na dlugi weekend w GNR, jeszcze pare wykorzystam zeby zabrać mame na koncert Enigma (the original voices), bo całe życie słucha, a sama nie ogarnie pojechać. Swoją drogą, polecam muzyke Enigma! A reszte dni wolnych, nie wiem co zrobie. Dobiore godzin w drugiej robocie pewnie.